BETYÁRTÁNC.



Bombaként robbant a hír: a pestszentlőrinci Szaniszló Sándor, és az óbudai Kiss László, az MSZP polgármesterei hirtelen átigazoltak a nagyobbik liberális pártba a DK-ba. A közös nyilatkozatba foglalt indoklásuk szerint többek között azért, mert a DK „európai minimálbér” és „európai minimálnyugdíj” programja sokkal inkább megfelel az ő céljaiknak és törekvéseiknek. Ha ez így van, akkor Budapest érintett kerületeinek polgárai valójában elvesztették a közösségükért dolgozó polgármestereiket, mivel ők valójában Dobrev Klára közelgő miniszterelnöki kampányához jó előre zsoldosnak álltak.

A polgármesterek nyilatkozata egyébként kétértelmű: ha tisztában vannak a ténnyel, hogy Dobrev „európai minimálbér és nyugdíj” jelszavas kampánya jogi non-sensre épül, - vagyis hazugság - akkor becsapták a választóikat, és segiteni akarnak Dobrevnek tévedésben tartani őket. Ha pedig nem tudják, mert nem voltak képesek a Dobrev kampány óta tájékozódni annak hátteréről, akkor tulajdonképpen a vezetői alkalmatlanságuk teljes körű beismerése.
Akár melyik opció is áll a háttérben, egy magát baloldalinak tartó párt soraiból való távozásuk nem fogható fel sem veszteségnek, sem tragédiának.

Az eset ugyan akkor ismét rávilágít, hogy az ellenliberálisok minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a lehető legnagyobb személyzettel vágjanak bele a következő országgyűlési választásba. Akár az ilyen – egyébként eléggé nemtelen – lépésektől sem riadva vissza. A tagtoborzáshoz használt ígéreteik közt bizonyos hogy a polgármesterségnél nagyobb pozíciókat, jobban jövedelmező állásokat, kormánytagságot vagy „csak” államtitkárságot” ajánlanak fel a kialakulóban lévő Dobrev vallás megvásárolható ministránsainak.

Hogy a tagtoborzásnak mi köze van a Dobrev által hirdetett szociálisan érzékeny pártprogramnak, azt inkább nem fejtem ki, de pontosan érzékelhető a párt által hangoztatott jelszavakból, amik nem valós megoldásokat kínálnak, - a nyilvánvaló kudarcot majd az EU-ra kenik – csak szavazatszerzésre és optimalizálásra törekszenek.
Csak abban vagyok biztos, hogy a polgármesteri állások, és az ezzel járó gazdasági hatalom egyelőre az ellenliberálisok kezén maradtak.

De mi volna, ha bekövetkezne a Francoi fordulat, s a kormányzat kitakarodna a munkabér és nyugdíj megállapításának magához vindikált jogából, és a SZABAD ORSZÁGOK nyugati mintáihoz hasonlóan azt vissza adná a szakszervezeteknek, s netán a Munkáskamarát is helyreállítaná? Ha orbán visszaadná a bérmegállapítás jogát a munkavállalóknak?
Mit mondana az ellehetetlenült Dobrev az embereknek? Hogy hagyják csak nála a bér és nyugdíj megállapítás jogát, hisz Rákosi óta ez „így működik” az országban? Majd az EU megmondja mennyi legyen a magyar bér? Nem tudjuk, hogy próbálná ezt személyes győzelmének beállítani, hogy mégis hiteles személy maradjon a választásokig.

S a jó, a nép sorsáért aggódó polgármesterek vajon nem igazolnának-e nyomban át a Fideszbe, hogy ezzel is támogassák a nép eredeti jogainak helyreállítását? Nem tudjuk. De nem kizárt, ha az átállás elmulasztása esetén veszélybe kerülhetne az állásuk, karrierjük. Mert annyira nem aggódnak a polgártársaikért hogy bármilyen zsíros állásról lemondjanak, bármilyen árulással vagy megalkuvással járjon is az.

Természetesen a polgármesterek árulásából le lehet, és le is kell vonni a konzekvenciát: a baloldali gondolkodású és érzelmű embereket még mindig karrierista liberálisok tartják fogva, akik egyéni érdekeik szerint használják fel az emberek bizalmát, és vissza is élnek vele úton útfélen. A régi latinok mondták: „Etiam ille est fur, qui fiduciam hominum rapit!”, vagyis "az is tolvaj, aki az emberek bizalmát meglopja". A latin bölcseknél többet nem is akarok mondani a liberális politikai osztály tagjairól. De abban biztos vagyok, hogy amit látunk az ellenzék átalakulásában, az nem más, mint egy fergetegesen népbutító politikai Tolvajkeringő. De inkább még alantasabb tolvaj és betyártánc.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS