KRONIKA CORONA. A VÉGSŐ FÁZIS ELŐTT.


 
Miközben a tavaly kitört pandémia miatt európa már a második lockdown napjait éli, a lakosság körében egyre súlyosabb viták parázslanak fel a két hónapja piacra került Pfizer-BioNTech covid ellenes vakcina használatát illetően. A hamis vagy féloldalas hivatalos tájékoztatás egyre fokozza az emberek tancsátalanságát, és oktalanul növeli a félelmeiket. A magyar kormány váratlanul a kínai vírusellenes termékek felé fordítja az érdeklődését, amiért az atlantista ellenzék tovább hecceli a tömeget. A nagy magyar Covid őrület krónikája dióhéjban a teljesség igénye nélkül..

A jelenlegi pandémiát okozó SARS virus törzsére a 2010 óta tartó kutatása közben figyeltek fel a tudósok már 2017-ben. A francia-kínai együttműködésben zajló kutatások akkor sem szakadtak meg, amikor a francia fél kiszállt a programból – Macron elnök politikai utasítására. Így 2019 márciusban már összefoglaló kutatás jelenhetett meg a nemzetközi szakirodalomban a törzsről, amit most „Covid 19”-ként ismer a világ. A publikációban a tudósok figyelmeztettek is a pamdémia kitörésének lehetőségére.

Nem tudható biztosan, hogy végül a vírus – ami a közhiedelemmel szemben bárhol a világon jelen lehet és van is – a publikáció után 9 hónappal hol okozta az első brutális fertőzést. Lehet hogy Kínában, lehet hogy az ausztriai síparadicsomban, és az is lehet hogy egy harmadik helyen, mert az un „nulladik” fertőzött személy megtalálását mind Kínában mind Ausztriában lehetetlenné tette a helyi vezetők súlyos és bűnös mulasztásainak sora. (A haszon és a népszerűség elvesztése iránti rettegésnek nincs nacionáléja) 
Csak az tudható biztosan, hogy Kínában – ahol a kutatások zajlottak - a pandémia felismerése után, a hatóságok azonnali és látványos módon megfékezték a járvány elterjedését. Nagy országról lévén szó, sem eszközben, sem a szakemberek terén nem volt hiány a hatékony védekezéshez.
A nyugati államok azonban – elsősorban az amerikai mainstream közgazdaságtan alapján működtetett egészségügyi rendszerek – összeomlottak a fertőzött emberek tömege alatt, s a fertőzésben elhunyt emberek 80%-a is (közel 2 millió) ezekből az országokból került ki.

A járvány első fellángolása után – 2020 augusztusban - Kína befejezte a saját kutatási programját, és egymás után több, a vírus ellen védő vakcinát kezdett gyártani és terjeszteni a lakossága védelmére. Csak úgy mint Oroszország, ami a saját hadi kutatásaiban szintén 10 éve vizsgálta a vírust és lehetséges megelőzését. Könnyen megtehették, hiszen a korábban már náluk is felbukkant SARS vírusra mindketten rendelkeztek az évekkel ezelőtt kifejlesztett COV-1 törzs elleni oltóanyaggal.
Ugyan ebben az időben a Kína által az európai kutatóknak juttatott ingyenes vírus mintákkal dolgozó két németországi török tudós bejelentette, hogy ”megtalálta” a vírus ellenszerét. A szer „Pfizer -BioNTech vakcina” néven vált ismertté, amit a Pfizer nevű amerikai cég rendkívül rövid idő alatt legyártott és forgalmazni kezdett. Ám ez a tudósok széles köre által elutasításra talált, mert a szer rendes tesztelése akár másfél évet is igénybe vehet (lásd orosz és kínai) plusz a hevenyészett teszt is csak teljesen egészséges fiatalok egy kisebb csoportján zajlott, akik nem is igazán a fertőzés valódi veszélyeztetettjei. Előbetegségekkel rendelkező személyeken illetve idősebbeken a csodaszer nem lett kipróbálva.

Jellemző és felfoghatatlannak látszó tény, hogy az Európai Unió már azelőtt rendelt ebből a készítményből, hogy annak bármilyen hatósági engedélye lett volna a forgalomba hozatalra! Annál is inkább érthetetlen ez, mert a Pfizer semmilyen – a standardok szerint kötelező! - gyártói garanciát nem vállal a készítményekre. Ezt a felelősséget a gyártó a páciensekre hárítja az Unióban a Bizottság és a Tanács jóváhagyásával, ami páratlan hatalmi döntés a Nürnbergi Kódex elfogadása óta. (A dokumentum megtiltja a kormányoknak – a náci németországi eseményeket megelőzendő – hogy emberek csoportját akaratuk ellenére, vagy a részletes, mindenre kiterjedő felvilágosításuk mellőzésével gyógyszer kísérleti céloknak vessék alá,)

Ezzel kapcsolatban december elején megjelent az interneten Eva de Bleeker belga költségvetési miniszter honlapján az Európai Bizottság vakcina beszerzési szerződése, ami a szállítók készítményeit és azok árait tartalmazza. A szállítók között az éppen teszteléseket végző Pfizer mellett a kutatásai közepén tartó Oxford, Moderna, és Johnson and Johnson is már elkészült, beárazott termékekkel szerepelnek. A Bizottság persze tiltakozott a publikáció ellen, – hiszen a szerződés dátuma szuper titkos.
Már csak azért is kell a titkolózás, mert pl a Moderna és a Johnson and Johnson is csak januárban jelentették be hogy „elkészültek” a készítményeikkel – ideértve a standard tesztelést is!

Azt persze a Bizottság is elismeri – bár nagyon óvatlanul – hogy ezeket a cégeket is, akár csak a roppant gazdag Pfizert, még a kutatásaik elején, 2020 júniusában jelentős összeggel feltőkésítette azzal a hivatkozással, hogy majd ezek a cégek fogják kifejleszteni a világot megmentő csodaszereket. Ettől a nagyvonalú adományozási ponttól jutott el a Bizottság magáig a vásárlási szerződésig, mégpedig olyan szerekre, amik nem is léteztek, tehát nem lehetett azokat megvenni sem.

A kontinentális lezárások, a gazdasági visszaesés tükrében pedig könnyen értelmezhető, hogy a Bizottságot – a mögötte álló német tőkét – nem nagyon érdekelte hogy vakcina megnevezéssel mit vásárol, annak milyen hosszabb távú hatása lesz a lakosságra, mert csupán csak az üzletet akarta minden áron, és a lehető legrövidebb időn belül tovább pörgetni.
Ezért a v. d. Leyen (orvos) által vezetett Európai Bizottság hajlandó volt ezeket a soha nem használt, (kísérleti) távlati hatásaiban nem ismert hatású szereket is megvásárolni attól függetlenül is, hogy azok még nem is léteztek. Így a Pfizer által gyártott génmódosított (GMO) csodaszer vélhetően már azelőtt átment az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyező mechanizmusán, hogy oda a dokumentumait benyújtotta volna. (Persze nincs ebben semmi különös: ez az atlanti neoliberális világrend egyik jellemző sajátossága)
Ám hiába a lebutított engedélyező eljárási rend – ami szakmaiból politikai alapúra váltott át – és hiába a hatalmas kampány ami az atlanti tömböt a világot megmentő gyógyszerek kitalálójának és szállítójának kiáltja ki – a gyártókapacitások szűkös volta miatt, a nyugati világ oltási tényezői elég lassan nőnek a nulláról az értelmezhető mérték irányába, amin a fertőzések veszélye is csökkenne valamelyest. Pedig sok milliárd Eurót fektetett ebbe a Bizottság az európai adófizetők pénzéből!!

Ám az emiatt is elhunyt, örökre beteggé lett rengeteg ártatlan áldozat sem elegendő arra, hogy az atlanti liberálisoknak a pénz mindenhatóságáról hirdetett igéinek hamisságát felismerjék a tömegek. Nem akarják tudni, hogy a vírus elleni háborút csak az nyerheti meg aki arra rendesen felkészült. Mert ez az általános felismerés nagyon rossz fényt vetnek az ő imádott uraikra, akik igen messze álltak a felkészülésnek még a szándékától is, hiszen az akár egy egész százalékkal is csökkenthette volna a profitot. 

Mindeközben a világ több mint 50 országa már orosz és kínai gyártású oltóanyagot használ, ezért az oltási kampány az Atlanti tömb, és a vele szemben álló nagy világ kereskedelmi háborújának része lett. Ez a háború annyira nyíltan zajlik, hogy az atlanti médiában minden kétkedés a drága nyugati csodaszerekben „Fake News” besorolást kapott a rendszerhű lapokban, ami által tisztességben megőszült neves kutatók nyerték el a felheccelt társadalomtól a "sarlatán" és "kuruzsló" címeket – a tárgyban járatlan és tudatlan újságírók, bértollnokok, és atlantista pártkatonák hadainak eltökélt közreműködésével.

Sőt, hogy az üzlet jobban menjen, a Világbank 170 milliárd USA dollárt ajánlott fel a szegény országoknak, hogy az amerikai készítményeket használják – mint az EU és barátai.
Azonban ez az amerikai gyógyszeripari nagytőke kitömésére csak egy elkésett akció, mert a legtöbb érintettel Kína már szerződött, hogy ingyen bocsát rendelkezésünkre hagyományos technológiával készített oltóanyagot. Igaz: a kínai és orosz gyártókapacitások ezeket az igényeket ki is tudják elégíteni, - nem úgy mint az amerikaiak - mert nem csak a kutatások, hanem a gyártás is állami kézben van, s jó előre felkészültek a hasonló vészhelyzetekre, amit a lakosság pechjére se az USA sem az EU nem mondhat el magáról. 
Nem beszélve arról, hogy az orosz állam már bejelentette hogy hat másik országban is gyártani kezdik az általa fejlesztett oltóanyagot – így Magyarországon is. Így az Atlanti tömb legfőbb ellenségei fölényes pozícióba kerültek a vakcina piacon.

Tegnap a magyar kormányzó – az atlanti impériumok közül elsőként - bejelentette hogy a kínai gyártású oltóanyagok valamelyikét fogja országának megvásárolni – amit azonnal, milliós tételben kész szállítani a kínai partner. A hátsó szándékok tekintetében sokatmondó, hogy az üzlet lebonyolításával orbán a lélegeztető gépek beszerzését botrányos módon bonyolító Szíjjártó -féle „fürkészcsapat”-ot bízta meg, ami vélhetően egy újabb előjátéka a magyar államkassza – és az Unió által küldött védekezési segély – alapos, ipari méretű megcsapolásának.

A közállapotokat viszont semmi sem jelzi jobban annál, hogy a kormányzó a veszélyeztetett korú lakosság előtt a kedvenc sportolóit oltaná be előbb, és erről rendeletet is kíván előbb utóbb alkotni. Talán azért, mert a rabszolga tartó Római Birodalomban is jobb orvosi ellátást kaptak a gladiátorok, mint a dolgozó köznép.
A lakosság meg csak áll, néz, és retteg. A ma is fennálló Lockdown meg jó ok arra, hogy az utcára se dugja ki az orrát, nem hogy tiltakozzon a sarlatánok, dilettánsok, hazug propagandisták, és tolvajok ellen.  
A háborúnak pedig nincs vége, és már a puszta túléléshez is új tábornoki karra volna égetően nagy szükség.  A lezárások tovább folytatódnak.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?