MÁRKI - ZAY NEM SOK JÓT IGÉR. DE MAJD BOSSZÚT ÁLL!

Márki – Zay Péter, a nem rég megtartott jobboldali előválasztáson miniszterelnök jelöltté avanzsálódott hódmezővásárhelyi polgármester jókat mondásainak se szeri se száma már, de úgy látszik lassan a népszerűsége felső holtpontjára jut. Így a csúcs felé közeledve sikerült elkottyantania néhány dolgot a tervezett Nagy Közös jobboldali Kormányprogramból. Ez bizonyos hogy hamarosan leszállóágra juttatja őt is, a támogatóit is, meg a kormányváltó hevületet is.

Történt hogy néhány napja Márki -Zay azt találta mondani, hogy az energia árakkal kell takarékossága szoktatni (kényszeríteni) az embereket.
Ez a 90-es évekből, a kapzsi vállalkozók állandó áremeléseinek indoklásából jól ismert gondolat osztatlan sikert aratott minden támogató pártvezérben, hiszen kivétel nélkül a "high society" (a „jobb emberek”) soraiba tartoznak. Mert a mai, energiaválságos időben számukra nem igazán számít, hogy téli időszakban ezután százezerrel is feljebb megy a havi rezsi, mert a közpénzből kapott álom fizetés, és a háttérvállalkozásaik mesés jómódot biztosítanak nekik. Ám ugyan ezt nem mondhatja el több százezer család, aki a mai államilag korlátozott energia árakat is csak nehezen tudja megfizetni, és könnyen lehet, hogy az energia áremelés örökre kizárná őket a közüzemi energia szolgáltatásból, vagy a távfűtésből.

A politikában, gazdaságban nem annyira járatos, vicces fizetésekért dolgozó egyszerű emberek ezen persze azonnal felhördültek. Mi több már más módon kezdik hallani és érteni Márki – Zay bülbül hangú korteskedését, amiben amúgy hemzsegnek a tőkéspárti, vagyonosokat védő kijelentések.
Az egy kulcsos adó támogatásához fűzött megjegyzés, viszont nagyon előre mutató : Márki – Zay ezt támogatja, „mert mással nem lehet választást nyerni”. No persze ez nem azt jelenti hogy nem vezetne be kormányon azonnal több kulcsos sarcot, s félő hogy azt nem az csak évi három - négy millió Forint felett kereső emberek jövedelmének megdézsmálásával kezdené, hiszen a lakosság döntő többsége ennél sokkal de sokkal kevesebbet keres! A szűk körre kivetett adó meg gazdaságilag hatástalan, sőt kontra produktív, mert azonnal megnöveli a feketegazdaságot.

Azért, hogy a hatalmi ciklusa alatt télen fagyoskodó, a gáz és a fa luxusa miatt száraz ételeken élő, este gyertyával világító megsarcolt átlagpolgár egyébként se érezze jól magát, Márki- Zay a hozzá hasonlóan szélsőjobboldali Dobrev Klára állam és társadalom ellenes vízióját is lelkesen támogatja. Nevezetesen az egészségügyi rendszer magánosítását mozdítaná elő, a mára Orbán által teljesen lepusztított állami szolgáltatói rendszer helyreállítása helyett. Vagyis közpénz csilliárdokat öntene a ma is önerőből virágzó, és terjeszkedő egészségügyi vállalkozásokba. Azokba a cégekbe, amik árait ma még az állami rendszer tudja úgy ahogy féken tartani – egy egyszerű, egynapos epe műtét a legtöbb helyen 700 ezer Ft-ba kerül – és ha a biztosítási alapú ellátás megszűnik a szélsőjobboldal álmainak megfelelőlen, akkor már semmi sem fogja korlátozni az árak égbe menetelét a magán orvoslásban. Mert hát az egészségügyi vállalkozók is csak vállalkozók, és mégis csak magyarok, - tipikusan magyar gondolkodással.

Persze a nagyreményű jobboldali jelölt ajánlgat is valami minden ellenzéki által elfogadhatót: bosszút áll Orbánon és a Fideszen az elmúlt 12 évért.
Igaz, nem tudjuk hogy ez a bosszú hogy fog majd hatni az országra, a társadalmi jólétre és a fejlődésre, hiszen ha minden Fideszes potentát és a NER haszonélvezők minden vagyonát el is kobozná, az nem tudná helyreállítani a gazdaságot, az egészségügyet, sőt, a kormány éves költségvetésének is csak egy kis részét jelentené. Vagyis csak a pőre gyűlöletre kondicionálja a potenciális választóit, ha már ésszerű és teljesíthető programmal – ami ebben az országban azért van, hogy ne tartsanak be egy pontot se belőle – nem tud előállni.

A nem rég beígért közös kormányprogram tartalmáról is ez alapján kaphatunk előképet. A részletek ismerete nélkül is biztosak lehetünk benne, hogy Márki – Zay vezényletével mozgósítani fogja a néhány százezer kormányra vicsorgó szélsőséges mellett a vidéki középosztály tagjait is, az ország az össztársadalom alapvető érdekei ellen. A szélsőjobb már csak ilyen.
Mindeközben már a jólét, és a biztonság is szabadon választható volna! (Erről ITT olvashattál)
.

Megjegyzések

  1. Elkerülhetetlen a piacosítás a NER olygarcha hálózata további kivételezésre ,kedvezményekre nem számíthat!
    Vannak kirívó esetek mint a Mátra Erőmű pénzeinek lenyúlása!
    Vannak 40-50 ezer hektáros uradalmak , (30-40hektárból megélhet egy család)
    Paks, Belgrádi vasút , és így sorban!

    Célszerű elővenni a 12 év jogszabály gyűjteményét , mikor miért készült stb kijavítani végül egy népszavazással megerősíteni!
    Remélem tudják mi a dolguk , igen a működtetési , jövedelemtermelési képesség is fontos!

    VálaszTörlés
  2. Csak megkérdezném : 12 év alatt rendben benyújtott, megszakértett, többmenetben véleményezett jogszabály ugye nem is készült?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!