Volt egszer egy program, amire senki nem figyelt oda...



Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy programterv, amit a neoliberális sajtó nem közölt,  ezért a legkisebb fiú meg nem tudta legyőzni a társadalomra törő sárkányokat..... 

 

"Programterv 2010

ÁLLAMREFORM

Megszüntetjük az állam osztogató-fosztogató „apáskodó” magatartását, azt kifejezetten képviseleti, és szolgáltató szervezetté alakítjuk. Helyreállítjuk a Népi Ellenőrzés intézményrendszerét, ami az Alkotmányosságon, a hatalmi ágak szétválasztásán, illetve azok törvényes működése felett örködik. (Valódi "fékek-ellensúlyok")

Ennek keretében felállítjuk a szakszervezetek által irányított, politikamentes Munkáskamarát, aminek a munkaerő-piaci felügyeleti jogosultságain, valamint a segélyalap kezelésén túlmenően kizárólagos joga lesz megállapítani a mindenkori minimálbérek, és a munkanélküli segélyek összegét.

Törvények meghozatalával akadályozzuk meg, hogy a nyugdíj, és egészségbiztosítási pénztárakba befolyó bevételeket adminisztratív, vagy más jellegű állami célokra fordítsák.

Határozott gazdaságirányítási politikával megakadályozzuk, hogy az állam a hitelek felvételével a költségvetésen keresztül tovább erősítse a külföldi mamutcégeket.

GAZDASÁG

A hazai munkaerő mobilizálása, valamint a kényszerhitlesek védelmére, és a jövőbeli megjelenésük elkerülésére létrehozzuk a munkáslakás építő programot. Ennek keretében regionálisan munkahelyek ezrei keletkeznek, a megtermelt érték az állam tulajdonában marad, és nem külföldre származik.

Ösztönözzük, szükség esetén költségvetési pénzzel is támogatjuk a hazai vállalkozások munkahelyteremtő beruházásait, azonban többé nem építünk a multiknak ajándékba gyárakat, üzemeket.
Ösztönözzük a helyi önkormányzatok által alapított vállalkozásokat, - elsődlegesen az építőipar és a környezetvédelem területén. 

A magyar mezőgazdasági termékek piaca az ipari, szolgáltatóipari munkahelyek bővülésével párhuzamosan növekedni fog, azonban nem mondunk le a szükséges, állami céltámogatások megadásáról a szektor fejlesztése érdekében. 

Bevezetjük a magáncsőd jogi intézményét, amivel párhuzamosan eltöröljük a bankok személyi nyilvántartási jogosultságát. A hitelezési tevékenységet normális helyére, az üzleti, és vállalkozási tevékenységek közé soroljuk, a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogát törvénnyel megszüntetjük.

Az ipari termelés és szolgáltatás minden területén bevezetjük a kötelező REOD rendszert, ami a piacot és az adózást átláthatóvá teszi, a fogyasztót az ár-érték arány viszonylatából megvédi. 
A Munkáskamara által reális alapokon megállapított bérek színvonala lehetővé teszi majd mind az adócsökkentést, mind a közszférában dolgozó honfitársaink béremelését is.

A Szociáldemokrata Párt nem harcol a szegények ellen, viszont minden erejével küzd a szegénység, és a további állami és személyi elszegényedés ellen!

Akceptáljuk az európai érdekképviseletek azon igényét, hogy a hazánkból kivonuló multik a kapott adókedvezményeiket térítsék meg.
A valódi gazdasági felemelkedés érdekében mindent megteszünk azért a jog és a diplomácia eszközével, hogy a hazánkból az évi több száz milliárd euróra tehető profit adózatlan „kiszivattyúzását” megakadályozzuk.

Minden lehetséges eszköz igénybevételével elérjük, hogy a mamut cégek részt vegyenek az ország közteherviselésében, a tulajdonosi körük nemzeti identitásától függetlenül.

BIZTONSÁG

Minden településnek joga van rendőrségi jelenléthez. A még az út mentén bírságoló rendőröket a falvakba, külvárosokba irányítjuk járőrözni. Növeljük a gyalogos, közterületi rendőrök arányát, az állam és a társadalom teherviselési képességének függvényében akár létszámfejlesztéssel is.

Ott ahol arra lehetőség van, helyreállítjuk a körzeti megbízotti rendszert. A lehetőségekhez mérten a Polgárőrséget is megerősítjük. Nem támogatunk azonban semmilyen magán, vagy önkormányzati rendőrséget, vagy csendőrséget, vagy más névvel illetett, de ilyen célú szervezetet!

Szigorítjuk a szándékos személy, és az államellenes bűncselekmények büntetési tételeit. Az Európai gyakorlattal összhangban, különösen a rasszista és holokauszt tagadó megnyilvánulások szankcionálását szigorítjuk, az előretörő szélsőségek megfékezése érekébe

JOG.

A jogalkotásban kötelezővé tesszük a hatástanulmányok elkészítését minden tervezet beterjesztése előtt. Ennek következtében, és ezzel párhuzamosan megszűnnek a végrehajthatatlan, betarthatatlan, vagy felesleges társadalmi feszültséget okozó, vagy a jogszabály által elérhető cél költségeivel aránytalanságban álló – sanyargató, pénzlehúzó- rendelkezések.

Az ügyészséget közvetlenül az igazságügyi tárca alá rendeljük, és ezzel megteremtjük az államügyészség intézményét annak érdekében, hogy az ügyészség által képviselt ügyekben a népképviselet elve érvényre jusson.

A büntetőtörvénykönyv átalakításával létrehozzuk a kis súlyú, vétségi és szabálysértési ügyek elbírálására hivatott „kételkedő” bíróságot, ami nem vehet részt a bűnösség bizonyításában, az kifejezetten csak a vádképviselet feladatává válik.

Az un. vétségi és szabálysértési eljárásokban kiszabható szabadságvesztés büntetés mértékét az európai gyakorlatnak megfelelően hat hónapban maximalizáljuk a börtönök túlságosan drága, és túlzsúfolt voltának megszüntetése érdekében. A személy elleni, és a jelentős vagyoni értékre elkövetett bűncselekmények büntetési tételei az európai államok gyakorlatához igazodnak, ezért esetleg szigorodnak. 

Felállítjuk az esküdtszék intézményét a nagy tárgyi súlyú ügyek eljárásaiban a közösségi véleményalkotás kiterjesztésének érdekében. Az esküdtszék elmarasztaló állásfoglalása esetén, a bíróság hatásköre csak a büntetés kiszabására terjedhet ki.
Minden eddiginél szigorúbb törvényeket hozunk a fekete foglalkoztatás, a jelentős összegű adóelkerülés, a közpénzek elsikkasztásának szankcionálására. 
Visszaállítjuk a közhatalmi ágak civil (társadalmi) ellenőrzésének intézményét.

SZOCIÁLIS SZFÉRA 

Aláírjuk ratifikáljuk, és végrehajtjuk az Európai Szociális Charta szegénységellenes, és lakhatási jogról szóló cikkelyeit. 
Valódi harcot indítunk a szegénység, az elszegényedés ellen. Ennek keretében a lehető legnagyobb mértékben felszámoljuk a mára több mint százezer fős hajléktalanságot, a fenntartásában érdekelt több ezres létszámú, és rendkívül költséges államapparátus dolgozóinak társadalmilag hasznos munkát biztosítunk.

A szociális segélyre való jogosultságok körét kiterjesztjük a munkahely elvesztésére is attól függetlenül, hogy a jogosult kap-e munkanélküli segélyt az érdekképviselettől (Munkáskamara) vagy sem.

Haladéktalanul felülvizsgáljuk a neoliberális MSZP azon paradigmáját, hogy a munkanélküli családok legfeljebb és összesen 28 500 Ft segélyre jogosultak - a mindenkori fogyasztói árszínvonal figyelembevétel mellett.
Külön figyelmet fordítunk a kis jövedelmű nagycsaládosok, és a gazdaságilag elmaradott országrészekben élő nagycsaládosok szociális biztonságára, szükség esetén alanyi jogon járó, kiegészítő családi pótlékokat vezetünk be részükre.

Megszüntetjük az MSZP által bevezetett családi pótlékok általános megadóztatását, mivel az burkoltan a családi pótlékok differenciálását, visszavonását, a jövedelemmel rendelkező családok gyermekeinek büntetését jelenti, és eredményezi. 

Különféle szociális támogatások helyett, elsődlegesen tisztességes béreket szorgalmazunk, amiből a közüzemi számlák is kifizethetők a megélhetés veszélyeztetése nélkül. Az elmaradott gazdasági területeken élők, és kisnyugdíjasok azonban mindentől függetlenül számíthatnak a szociális rendszer védelmére. 

EGÉSZSÉGÜGY 

A kórházakat, betegellátó intézményeket az ellátási területükhöz tartozó önkormányzatok közös tulajdonába adjuk. Ezzel ellehetetlenítjük az egészségügyi intézmények elmagánosítását, eladását.

A betegellátási intézményeket közhasznú társaságokká alakítjuk, amelyek piaci áron, szolgáltatóként végzik a tevékenységüket. Az egészségbiztosító szervezetek a szolgáltatási árakat tudomásul vehetik, de nem határozhatják meg. Ezzel lehetővé tesszük a dolgozók tisztességes bérezését, és létszámuk fejlesztését, valamint az egészségügyi intézmények pénzügyi talpon maradását, gazdaságos működését. Az intézményeknél képződő esetleges működési nyereség a tulajdonos önkormányzatok segélyalapjaiba, vagy szociális kasszájába kerül befizetésre – népességarányosan.

FOGLALKOZTATÁS

Magyarországon a munkahelyeket elsődlegesen, és döntő mértékben a vállalkozások hozzák létre. 

A másodlagos körben támogatjuk az önkormányzatok munkahelyteremtő törekvéseit, elsődlegesen a folyamatos munkaviszonyt teremtő önkormányzati beruházásokat. A beruházások, projektek jellege az önkormányzatok területi sajátosságainak figyelembe vételével egymástól eltérő is lehet.

A munkahelyteremtő beruházások előfinanszírozását megszüntetjük, kizárólag utólagos vagy ütemezett – megvalósuláshoz kötött- finanszírozást hajtunk végre.

Utólagosan támogatjuk azon kisvállalkozások bérköltségeit, amik társadalmilag különösen hasznos tevékenységet végeznek, de üzletkörükben az alkalmazott(ak) tisztességes bérezéséhez elegendő bevétel nem keletkezik." 


De ti nem figyeltettek már megint, s ami most következik, azt az ellenségeimnek sem kívánom, nem hogy a hazámnak a honfitársainak. Nem tudtok már soha megmenekülni a saját csapdátokból. Sajnos.
Istnnél a kegyelem. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS