SZOCDEM POLITIKAI NYILATKOZAT 2019


Mi, a hazánk és honfitársaink, különösen gyermekeink, testvéreink, barátaink, munkatársaink, ismerőseink sorsáért aggódó szociáldemokraták és baloldaliak az alábbi nyilatkozatot tesszük:

1.) Társadalmunk súlyos árat fizetett már azért, hogy a parlament liberális és szélsőjobboldali pártjai osztódással szaporodó politikai elitet alkotnak, és ez a megújulásra képtelen, önmagától származó új elit birtokolja évtizedek óta a közhatalmat. 
Az új elit hatalmát demokratikus választáson megtörni az általuk alkotott hatályos törvények alapján a lehetetlennel határos, a parlamentben így baloldali erő már nem létezhet. A baloldali pártoktól mentes parlament nem lehet védett az ország, és a társadalom ellen való törvénykezéstől. 

2.) Az új elit képtelen megfelelően viszonyulni a társadalomhoz és a külső (EU) szövetségeseihez, és képtelen megfelelő válaszokat adni a társadalom tagjait foglalkoztató kérdésekre, valamint a külső szövetségeseknek az országgal és a társadalommal szemben támasztott elvárásaira. Pedig ez volna az alapvető kötelessége! A magyar kormányzatot a világ legkorruptabb szervezetei közt emlegetik a nemzetközi médiában.


3.) Gazdasági színvonalunk, az ebből okszerűen következő életszínvonal, a II. világháború lezárását követő évek színvonalát idézi, ami folyamatosan romlik. A helyzetet tisztán jelzi, és minősíti, hogy az egykor rendezett, szép utcáinkon és tereinken rendszeresen sorakoznak nincstelenek tömegei, hogy egy tál meleg ételt kaphassanak, amit nem az adószedő, és ehhez kellő potenciállal rendelkező állam, hanem emberséges, a magánvagyonukból adakozó civilek biztosítanak számukra. Mindeközben a kormány közpénz százmilliárdokat szór el a világban -"adakozásra"-, mintha az a saját vagyona volna!

4.) A munkavállalói szegénységet fokozza, hogy a bérmegállapításban - aminek joga abszurd módon a hatalmi elit kezében van .- nincs politikai szándék arra, hogy a bérszínvonalat általánosan, minden munkavállalóra kiterjedően a tisztes megélhetés színvonalára emelje. Ezzel a politikai elit a bérmegállapítás jogának gyakorlatában is megbukott, abban mind a társadalom, mind az ide vonatkozó tudományos ismeretek, mind a józan ész szempontjából teljesen elfogadhatatlanul teljesít.

5.)  Egykor világszínvonalú egészségügyi rendszerünk a végső összeomlás szélére került, kórházaink, szakrendelőink, idősgondozó létesítményeink napi működési gondokkal küzdenek a számos, egykor elképzelhetetlen hiányosság miatt, amit az állam a magához vont járulékbefizetésekből  nem óhajt megszüntetni. Ezt fokozza, hogy 2019-ben az állam számszakilag is lényegesen kevesebb pénzből óhajtja működtetni az egészségügyet mint elődje 1989-ben tette, ami vásárlóértéken számítva annak már csak töredéke.


6.) Az elit meghaladott - valójában nem is létező - szociálpolitikája következtében tömegessé vált a hajléktalanság, aminek kezelésére büntetőjogi eszközöket vetnek be, ahelyett hogy a szükséges szakmai és politikai konzekvenciák levonása után a szociális rendszer - és jogok - helyreállítására törekednének, mivel ennek teljes hiánya okozza az embertelen, emberhez, minden magyar állampolgárhoz méltatlan állapotokat! 
Magyarországon a szociális lakásállomány aránya teljes állományban 2,2% és csökken, az EU átlag 40% és emelkedik!



7.) Mivel a társadalom működésében a legalapvetőbb feltételek érzékelhetően a megszűnés felé haladnak, honfitársaink tömegesen menekülnek az országból. Főképp az Európai Unió szociális államaiba, amik az elitjeink 8 évvel ezelőtti jóslataival szemben nem omlottak össze, és nem tértek át az új magyar, rabló-kapitalista eredetű társadalom és gazdaság modellre sem!! Ennek kapcsán annak ellenére is több mint kétmillió magyar állampolgárról beszélünk, hogy az elit csak 600 ezret hajlandó elismerni - de ennél még Londonban is több emigráns magyar él. Orvosaink, mérnökeink, jól képzett szakmunkásaink,  - a civilizációnk működtetőinek - több generációja veszett el az ország, a társadalom számára, ami már a gyermekeink életében bekövetkező beláthatatlanul súlyos következményeket vetít előre.

Ezek a körülmények már messze túlmutatnak egyes felelős döntéshozók politikai felelősségének keretein!

Ezen rendkívül súlyos társadalmi és gazdasági problémák megoldására,

- követeljük a Magyar Munkáskamara ("szakszervezeti parlament") haladéktalan helyreállítását, alanyi munkavállalói tagsággal, kizárólagos bérmegállapítási, kizárólagos munkaadókkal való bértárgyalási joggal, valamint törvény előterjesztési és vétójoggal a munkaügyek, és a szociális jogok terén!

-  követeljük a szociális rendszer azonnali helyreállítását, a hajléktalanok, a lakásukat elvesztők hatékony támogatását, szociális lakásépítési program azonnali elindítását, a családok valódi védelmét a nélkülözéssel és a kilakoltatásokkal szemben!

-  követeljük az elvett, az elődeink által szerzett munkavállalói jogok helyreállítását! 

- követeljük a rendszeres sajtónyilvánosságot a közszolgálati médiában, a közös társadalmi ügyeinkkel kapcsolatos autentikus baloldali álláspont széleskörű megismertetésére, baloldali személyek által tolmácsolva!

- korrupt, tárgyi analfabéta, okoskodó politikusok és kormánytagok helyett, a feladatukra méltó módon felkészült, tisztességes embereket a parlamentbe és a kormányba!

Az eredeti bejegyzés ITT olvasható   

Megjegyzések

  1. Érdekes írás, értelmes írás ! A jóra sose késő. Mindenesetre, valamit visz a víz !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS