AZ ORBÁNI VÉTÓRÓL

 
A magyarok nem értik: a jog része az erkölcs. Ami nem erkölcsös az akkor is jogsértő, ha azt a tevést vagy állapotot törvénybe iktatták (ENSZ 1946) ERGO: minden a jogállami elvek megsértése, ha a tevés vagy állapot létrehozása erkölcstelen.

Igen. Az erkölcs az nem kodifikálható, az részben velünk születik, részben a család és az iskola építi fel bennünk a kereteit. 
Az erkölcsi nívó kialakulása persze nagyban függ attól, hogy az egyes egyén milyen kulturális közegben nő fel, milyen oktatást kap, és azt milyen iskolában, és milyen a családjától örökölt - generációkon átívelő - szociális mintája.

Ezért az erkölcs a legalsó osztályok alig tapintható szintjétől a magas kultúra viszonyai közt élő emberek sajátjának mindenre kiterjedő szerkezetéig differencialódik az egyénekben. 
Viszont azonos kontinensen, azonos alapon szerveződött társadalmak azonos osztályai között, az egyéni és a társadalmi osztályra jellemző erkölcs azonos. Az európai is.

Vagyis most orbán - és bárki aki egyetért vele - azt mondja hogy "nekem nincs olyan erkölcsöm, ami gátat szabna nekem bármiben amiben a tiéd neked gátat szab, kvázi ebben a tekintetben nem esek egy megítélés alá azokkal, akiknek más, az enyémtől eltérő (fejlettebb) erkölcsük van".

Ettől fogva ez sokkal súlyosabb vita és szembenállás, mint ahogyan az a bulvármédiából látszik..
Az erkölcstelen és barbár keleti legalant lázad a fejlett nyugati - befogadó- civilizáció ellen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS