A BECSÜLETREND LOVAGJA ÚGY HAZUDIK MINT EGY BŰNÖZŐ


Novák mint orbán "szociális magyar hangja"



A február 10-i, különleges - már már nevetséges - biztonsági intézkedések között, szűk körű társaság előtt megtartott évértékelő beszédében Orbán  hét pontos "családtámogatási program" -ot jelentett be. A program legalapvetőbb lényege, hogy az illegitim Orbáni magánállam a családoknak költségvetési támogatás, vagy a gazdasági javak elosztásának reformja helyett azt ígéri, hogy a nagy családok akár 30 milliós hitelt vehetnek fel az alapvető létszükségleteik - a lakhatásuk - fedezésére. Ezen túl az állam semmilyen segítséget nem hajlandó nyújtani - vagyis szó sincs támogatásról, - a családok léte továbbra is a bankoktól, a bankok adósminősítő rendszerétől fog függeni a jövőben is.

Annál is inkább így van és lesz ez, mert a magyar Pénzügyminisztérium alig egy hónapos jelentése szerint, a magyar munkavállalók 43%-a - 1,1 millió dolgozó - kevesebb mint netto 100 ezer Ft-os bérjövedelemmel rendelkezik, a 30 milliós hitel törlesztő részlete meg eléri - vagy jócskán meghaladja - ezt az összeget A medián bér sem sokkal magasabb ennél, ezért nyilvánvaló, hogy a magyar munkavállalók döntő többsége nem lesz képes ezeket az állam által "ajánlott" hiteleket felvenni. Azon kevesek pedig, akik ezt mégis felveszik, idővel épp olyan áldozatokká válnak, mint a 19 évvel ezelőtt szintén Orbán által ajánlottan devizahitelekbe menekülő lakosság tetemes része, akik ma már a tömeges kilakoltatások mindennapi áldozatai. Vagyis a "program" hatása a szegénység fenntartásában, és a hitelekkel való kiszélesítésében lesz mérhető és érzékelhető. (Már ha lesz olyan sok ostoba aki bedől neki, - bár a magyarok ilyesmiben élenjáró nemzet) Ez a trend az elmúlt majd 30 évben semmit sem változott.

A helyzet azonban ennél is sokkal súlyosabb, mint első olvasatra az látszik. A  PM szerint a 18 éven felüli - választójoggal rendelkező - magyar lakosságból nagyjából 2,6 millió a munkavállaló, és kb ugyan ennyi nyugdíjas van a nyilvántartásukban. A választásra jogosultak száma azonban a Közhiteles Nyilvántartás szerint 8,3 millió fő, ami viszont az ELEMI MATEMATIKA tényeivel és eredményeivel azt igazolja, hogy kb 3 millió aktív korú felnőtt állampolgár semmilyen hitelre ("támogatásra") nem jogosult, vagyis a hitelekre épített vadiúj Magyar társadalomból teljesen kizárva, kiközösítve tengődik - amíg él! 

A munkanélküliség valóságán az sem sokat enyhít, hogy közel egy millió vállalkozás van az országban, hiszen ezek 99%-a  - a Tiborczokat és Mészárosokat leszámítva - alig több jövedelmet biztosítanak, mint amit az a bizonyos 43%-nyi egymillió élvez a munkavállalók körében. Ráadásul ezen vállalkozások jövedelme is rendkívül esetleges a fogyasztói oldal állandó gyengülése miatt már a gazdasági elsivatagosodás állapotában vergődő országban.   

A program botrányos sunyisága és nyilvánvaló hazugságai mögött az Emberi Erőforrás Minisztérium, Család és Ifjúság Ügyekért felelős Osztálya áll, ami a megkérdezett államtitkár szerint "évekig dolgozott" a bejelentett program nagyszerűségén, míg végül az a megfeszített munka gyümölcseként az Orbáni kinyilatkoztatásig juthatott, hogy: "vegyetek fel hiteleket!".
Ez a gyermekded csacsiságnak, átlátszó propaganda szövegnek, vagy viccnek tűnő magyarázat azonban távolról sem az aminek látszik! A nyilatkozó Novák Katalin mint az orbán kormány csalás család és ifjúsági ügyekért felelős államtitkára ezt a lehető legkomolyabban gondolta! 

Novák Katalin komoly ember. Nem rég a Francia Köztársaság a francia hazafiaknak kijáró Becsületrend kitüntetéssel jutalmazta áldozatos munkájáért, amit a Francia népért tett magyar államtitkári minőségében. 
Sőt, pár napja odaítélték neki a bankárok kitüntetését is, amit a Matolcsy nevű, ("csak egy ismert és megítélt alkalommal, és nem állandóan tolvaj") és bankvezér társai adományoztak neki az orbáni hitelfelvételi felhívás kidolgozásában vállalt "áldozatos munkájáért". (E kétséges értékű, és erkölcsi eredetű díj kitüntetettje pl. a nem régen neofitává vált Csaba László neoliberális - hitel és uzsora párti - közgazdász is)

Novák újságírói kérdésre válaszolva, a program nagyszerűsége mellett érvelve kijelentette, hogy nem azért nem építenek a családoknak szociális bérlakásokat, mert az valódi támogatást nyújtana családok százezreinek, hanem azért, mert a magyarok "ragaszkodnak a saját tulajdonú lakáshoz". 
Ha ezt az érvelést komolynak tekintjük, akkor értetlenül állunk azelőtt a tény előtt, hogy az Orbán kormány nem kezdett még nagyívű közmű átalakításokba, hogy a vezetékes Soproni sör,- és Coca Cola ellátást az otthonában is elérhetővé tegye bárki számára - hiszen erre is volna igen nagy igény!

Ámbár úgy tűnik, hogy a lakosság titkos vágyai, és a fizikai valóság közt nem mindig tapasztalható bárminemű ésszerű összefüggés, és ez az érvelés épp ezért nem gyengíti a kétkedésünket sem abban, hogy Novák ezt a kijelentést a Becsületrend Lovagjához méltón tette volna. Már csak azért is, mert egy szociális ügyi államtitkár nem tekinthet úgy a lakosságra mint egy hitel bróker, még akkor sem ha a kedves vezetője pontosan ezt teszi..  

Ahogy az is méltatlan a Becsületrend lovaginájától, hogy a PM számainak ismeretében is csupán 3,5%-os munkanélküliségről kezd hadoválni, - noha az legalább 60% - az pedig ennek tükrében ordas hazugság, hogy azért nem kell a tényleges családtámogatásokat bővíteni, mert orbániában "bárki dolgozhat" mivel hogy "munkaerőhiány van". MERT NINCS! (még olcsóbb rabszolgákra van létező igény, akik ukrán vendégmunkások képében tűntek fel a magyar munkahelyeken!)
A kalocsai női börtön fogvatartottjai közt is sokan elpirulnának egy ilyen hazugságáradat előadásától - pedig vannak köztük igazán hétpróbás prostik, csalók és markecolók is. Novák most űberelte őket - tankönyvi példát nyújtva a hazudozásból a börtönegyetemeknek.

Persze Novák Katalin (mint Orbán szociális magyar hangja, a hazugság becsületrendese) sok éves "megfeszített" munkája gyümölcseként becsúszott a programba valami, ami a kormányzati akarattal szemben(?) a költségvetést fogja terhelni. Ha ugyan is a nagy család 7 személyes autót vásárolna, abból 2,5 millió HUF-t átvállal a kormány. Biztosan nem lesznek sokan akik 4 gyerek mellett a kormány által nyújtható támogatáshoz képesek lesznek összegyűjteni  a vételárhoz hiányzó rongyos milliókat - hiszen a többségnek laknia sincs hol. De Novák ezzel mossa kezeit, ő mindent megtett az érdekükben. Szerinte ettől talpig becsületesnek is látszik. Meg az is.

Ezért ha van fizetőképes nagycsalád, ha nincs, a támogatást - a páratlanul nagyszerű program nevében -  folyósítani kell, mert a francia autógyártás meg bajban van. 
A francia becsületrend meg kötelez! 
Istennél meg a kegyelem. De az ítélőszék itt a földön lesz.


Megjegyzések

  1. Myilen nyilvánvaló az irány! Vagy csak tévednék?? Tévedtek a tudósok mikor összefoglalták a történelmi tényeket?

    "Az USA polgárháború után a felszabadított rabszolgák az északi iparvárosokba kezdtek áramlani, ahol természetesen igen nagy volt a munkaerő hiány az éppen lezajlott ipari forradalom miatt.
    Az ex-rabszolga nincsteleneket ezért örömmel alkalmazták az északi gyárosok, és heti bért fizettek nekik. A gyár boltjában hitelt is kaptak, amiből élelmiszert, és anyagokat, szerszámokat vásárolhattak a kalyibáikhoz amiket a gyár körül építettek a gyár telkén, amt szintén hitelbe kaptak a gyárostól..
    A bérüknek gyakorlatilag minden centje a hitelekre ment el - jó ha maradt a dolgozónak egy üveg italra valója, amibe bele fojthatta a bánatát, amikor felismerte hogy saját magát adta el rabszolgának. Ezzel a rabszolgaság egy új modellje jött létre a tőkések innovációja jegyében: az „adósrabszolgaság“."

    Olvasd tovább, hogy lettünk rabszolgák:

    https://arady-gyoriszocdemek.blogspot.com/2023/04/blog-post.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS