A Facebook láncos kutyái...




"Aki nincs fenn a fészen az nem is létezik" - mondta alig 12 éves fiam némi bölcsességgel a hangjában, amikor meghallotta hogy a Facebook már megint letiltotta a felhasználói jogomat. Ezen elgondolkodtam, és meglehetősen érdekes következtetésekre jutottam, amiket tények támasztanak alá.

Nos azt mindenki tudja hogy ha a facebookon valaki bánt - szidalmaz - valamely olvasótársat, erőszakos, vagy pornográf fotókat tesz közzé, stb. az a közösségellenes magatartást valósítja meg, amiért neki arányos retorzió jár. Eddig ezzel az elvvel és gyakorlattal a világon semmi probléma nincs, elfogadott reakciója ez minden kulturált közösségnek.

A probléma a politikai beszélgetésekre létrehozott topicokban - csoportokban- kezdődik, ahol az egymással  szemben álló, és vitatkozó felek arra használják a szabályzatot, hogy nevetséges indokokkal is jó időre letiltassák a nekik nem tetsző véleményt képviselő felhasználót a facebook használatáról. Ez a mi, magyar csoportjainkban egyértelműen a határon túli magyarok "vitakultúrája" illetve azok bosszújaként jelenik meg, legalábbis a felhasználó letiltatása általában ezek manifesztuma.

A probléma felett a legfelháborítóbb az, hogy a "letiltatók" még büszkén hirdetik is, hogy mekkora sikereket értek el a facebook adminisztrátorainál, akik a letiltást végrehajtják a határon túliak kérése alapján. Joggal érzi úgy tehát sok felhasználó, - legfőképp a politikai topicok felhasználói között a demokratikus értékrendben gondolkodók - hogy a facebook nem hogy nem pártatlan, de kifejezetten náci, vagy fasiszta felhasználóknak nyújt "védelmet" a politikai topicokban a  demokratikusan gondolkodókkal szemben!

Ettől az első pillanattól pedig - amikor kétség ébredhet a facebook által a náci vagy fasiszta felhasználó védelmére hozott döntés alapján a portál pártatlansága iránt - megszűnik a facebook annak az erkölcsi magaslatnak lenni, ami szabály alkotóként hirdetheti a "ne bántsuk egymást gyerekek" kissé izzadságszagú és gondolatmentességet tükröző mantráját, ami sem a valódi sem a virtuális politikai térben soha nem működött még, és soha nem is fog működni.
Mivel a facebook adminisztrátorai - akik pit-bullként őrködnek a hírfolyam felett,- napi szinten százezer számra követik el ezt a kétes erkölcsi és szellemi alapon nyugvó aktust az egyébként teljesen normális felhasználók ellen, nem kendőzhetik el igyekezetüket az antifasiszta, és demokrata gondolkodásmód kiirtására a politikai topicokból. Ezért viszont elébb utóbb választ kell adnia Mr. Zuckerbergnek, hogy miért támogat nácikat és fasisztákat a közösségi oldalain? 

Persze meg lehet, hogy a segítségével fasiszta-nemzetközivé válik a világ (ha már globális liberális nem lehetett) s akkor nem kell választ adnia semmire.. 

Megjegyzések

  1. Ott tartunk, hogy egy teljes oldalt letiltanak azért, mert valaki megosztotta valahol. Utána hiába kérjük, hogy vizsgálják felül, hiszen nem a cég és portál tulajdonosa reklámozta valahol kéretlenül, hanem egy felhasználó. Miért nem a kéretlenül reklámozó felhasználót tiltják le és miért a portált?
    Ezek szerint akkor akár az origót is le lehet tiltatni így, hogy fasiszta írását kismama oldalakon kéretlenül valaki megosztja?
    A Facebook már össze-vissza alkalmazz a szabályzatát igazságtalanul! :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS