A MAGYAR BÍRÓSÁGOT SEM KÖTELEZI MÁR A TÖRVÉNY. Sem a józan ész.


Olvasom, hogy a Győri Ítélőtábla a minap úgy hozott megfellebbezhetetlen ítéletet, hogy az eljárás lezárásának megkönnyítése céljából, az alperes ügyvédjének jelenlétének igazolásáról szóló részt egyszerűen oda hamisította a tárgyalási jegyzőkönyvbe. Nem ügy - gondolhatnánk, de polgári demokráciában ez világra szóló botrány volna, hiszen az ügyfél védelemhez és tisztességes eljáráshoz való jogától való megfosztásán keresztül a jogállam maga omlott össze ebben az eljárásban. És a látható bírói rutin arra vall, hogy nem csak ebben az egyben!

A magyar bírósági eljárások komolysága eddig is a vicc kategóriába esett, ezért ez a történet már a járatosabbakat meg se lepi. A polgári perekben példának okán számtalanszor követnek el bűnpártolást a derék magyar bírók, de azért még soha senkit felelősségre nem vontak. .
A magyarázatuk egyszerű: ha mindenkit feljelentenének a törvény betűje szerint, - a hamisított, vagy törvénytelen, jogtipró eljárások miatt meg egymást - a népek félnének a pereskedéstől. Ők meg szeretnek ítélkezni mások felett, tehát kellenek a perek. Így, és emiatt, a tárgyalások és perek tengere közepén egy sajátosan magyar, törvénytipró, és törvényen felül álló, velejéig romlott és tisztességtelen bírósági rendszer született, amiben ez a hamis tárgyalási jegyzőkönyv csak egy azok közül, amik millió számra is fordulhatnak elő a periratok közt.

A kedélyek lecsillapítására Ribai Csilla, az ügygazda Fővárosi Ítélőtábla elnöke belső vizsgálatot rendelt el, de csak ábrándot kerget aki azt hiszi, hogy attól majd bármi is változni fog. Mert annak ellenére is, hogy a tárgyalási jegyzőkönyv egy nyilvánvalóan lelepleződött - meghamisított tehát érvénytelen - közokirat, aminek hamisítását a törvény bünteti, ez a vizsgálat mégis inkább a felelősség elkenésére irányul, mint sem a rendszer brutális torzulásainak megszüntetésére. Akár személyi konzekvenciákkal is, ami a gátlástalanul csaló, és hamisító bírókat érintené.. 
Ezért ez a szóban forgó bírósági ítélet alapját egyedül képező, bírók által meghamisított közokirat igaz hogy csak egy koszos és kraxos sajtcédula ugyan, - de jogerős, és az is marad.

Hogy az állampolgárok bíróságokba vetett hite, meg a közbizalom megszűnése, a tisztességes eljárás tekintetében? Lári fári. "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Az éterben meg valahol a vak Justítia már sírva röhög, ha magyar bírósági eljárásról hall..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS