Az EU az olcsó (és passzív) munkaerő miatt nem avatkozik be Magyarországon!


Itt még ígért fűt is meg fát is...
A Magyarországon kirobbant homofób botrány jó okot szolgáltatott a világ vezető médiáinak, hogy kicsit szétnézzenek orbán hatalmas udvarán. Csupa sajnálkozó és dorgáló szó mellett szakértőket kérdeztek meg a botránnyal kapcsolatban, és azok nem restelltek megdöbbentő kijelentéseket tenni.

Washington Post:
"A két szakember ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a térségben a multik nagy számban alkalmaznak viszonylag olcsó helyi munkaerőt, ám ily módon olyan függőség alakul ki, ami miatt gyengülhet az EU elszántsága, hogy fellépjen Budapest és Varsó ellen a jogsértések miatt."

(Blogger: Ergó orbának és a nacionalista - fasiszta hordájának háborítatlanul szabad buzizni, homofób kampányt folytatni mindaddig, amíg van olcsó (ingyen ) munkás az országban, akik kiszolgálják az európai multik igényeit!)

Die Press:
"Ha emberhez méltó módon akarjuk ellenőrizni az unió külső határait, akkor ehhez meg kell erősíteni az egész közös védelmet, egyben szigorúbb ellenőrzésre van szükség. Az apropó az, hogy német sajtóértesülések szerint a Frontex szakértői a közös járőrözések során elnézték, amint magyar, bolgár és görög határőrök semmibe vették a feltartóztatott migránsok jogait és a nemzetközi joggal ellentétesen kényszerítették vissza a határ túloldalára ezeket az embereket. Megtagadták ugyanis tőlük a jogot, hogy menedéket kérjenek."


Politico:
"Hogy elnyerje a támogatást megválasztásához, Ursula von der Leyen jó pár hete azt ígérte, hogy megreformálja a menedékpolitikát, ami a jelek szerint minden másnál jobban megosztja a tagállamokat, ám nem látszik, hogy csökkennének az ellentétek például Magyarországgal, amely nem hajlandó menedékkérőket befogadni,"


Der Standard:
"Bár Ursula von der Leyen csak pár napja ismerkedik a tagállamok által javasolt biztosokkal, a lap úgy tudja, hogy Trócsányi László helye immár biztosra vehető. Pedig ő EU-ellenesnek számít és korábban nem sokan fogadtak volna rá, hogy befuthat"

Blogger: Minden jel arra vall, hogy ahogy az előre sejthető volt, von der Leyen ígéretei pusztába kiáltott szavak csupán, semmiféle konzisztenciával nem rendelkeznek.

Az általa vezetett Európai Bizottság a jelek szerint nem csak a menekülteket, de a magyar munkavállalókat sem akarja megvédeni orbántól és bandájától! Sőt, Leyen az anti-europer delegált Trócsányit, az EU jogrendjének leghalálosabb ellenségét teszi meg közvetlen munkatársának. Von der Leyen nélkül viszont az Európai Parlament soros elnökségét ellátó Finnek sem tehetnek semmit, - néhány hangzatos sajtótájékoztatón túlmenően.
Kíváncsian várom, hogy mikor ébred rá a magyar társadalom, hogy senkire nem számíthat, gyakorlatilag minden általa messiásnak vélt hatalom közömbös a sorsa iránt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS