1/338 A VÉG KEZDETE. Avagy a Magyar Apokalipszis.



Aki olvasgatja a bejegyzéseimet, az pontosan tudja, hogy Magyarország már 1990 óta töretlen lendülettel halad a Williamsoni szélsőliberális úton, aminek tragikus következményeit már mindenki jól ismeri. A mester gazdasági kottája a töretlen gazdasági növekedés megteremtésének jegyében született, ami a liberálisok számára olyan szentség, mint katolikus hívőnek a kereszt : nem csak utat mutat, de minden rontást is önmagában gyógyít. A kotta már minden országban megbukott rég, ahol alkalmazták, csak itt orbániában tartott ki a mai napig. Ám most úgy tűnik eddig tartott a "felfelé" menetelés, ennyi volt. A Pénzügyminisztérium szürke eminenciásként tevékenykedő feje, Varga Mihály szerint a magyar "aranykornak" vége. Sötét korszak következik Magyarországon.

Ha a kormányzat bibliája a williamsoni gazdaságtan, akkor van apokalipszise is. A vallási ideológiában megjövendölt Apokalipszis a Jelenések Könyvében kísérteties hasonlóságot mutat az orbáni országlás és következményei vonatkozásában, aminek vége a teljes pusztulás. A hatalmi harcban győztes orbán a maga antihumánus szerepében, mindenkin átgázoló győztesként tetszelegve, ugyan mi volna más mint az Antikrisztius maga, az Első lovas. A hívei, és a pusztítás ellenzői közt kitört - egyelőre verbális - háborúskodás a Második lovas, a tettei nyomán kialakult nemzeti méretű szegénység a Harmadik lovas, ami mögött ott vágtat már a Negyedik, az elkerülhető kórházi halálok és a százával megfagyott hajléktalanok képében.

Alighanem ezt az orbáni "keresztény" kurzus vagy nem tudja (mert amúgy felettébb műveletlenek). Vagy nem vette észre, vagy ha észre vette, akkor nem vette komolyan. Igaz, az Apokalipszisben az orbáni figura nem pusztul el, csak az alattvalók, ami csillapíthatta is némileg az esetleges aggodalmaikat. Hiszen a pórnép nem számít. Ahogy soha nem is számított ennek a pokoli söpredéknek.
De akár hogy is volt, a tény Varga Mihály, a minden titkok tudója által kimondatott: vége van!

A közgazdaság tudomány nem szélsőliberálisai már évtizedekkel ezelőtt bebizonyították, hogy állandó gazdasági fejlődés és növekedés nem létezik, mert fizikailag nem létezhet. Az orbáni kormányzat azonban, a hatalomra jutásának pillanatától kezdve görcsösen küzdött azért, hogy jó tanulóként tűnjön fel a világ nagy pénzmoguljai előtt, s betűről betűre betartva a williamsoni utasításokat az állandó növekedés érdekében háborút, dögvészt és pusztulást hozott az országra, - és nem csak a szó átvitt értelmében. Mindeközben a belső gazdaság leállt, csak az orbánhoz közel álló oligarchák és a családtagok iparszerű lopásainak pénzügyi számai dagasztották a GDP megállapításához használatos statisztikát. No meg a kifosztott és utcára dobott, elszegényedett polgárok lakásainak panamázásával létrejött ügyletek pénzügyi számai hízlalták a GDP-t amit a nemzetközi pénzvilág vaskos államkölcsönök folyósításával honorált. 

A szomorú tudományos igazság azonban utolérte az orbáni rendszert: csak azt lehet eladni ami van. Amit megtermeltünk, előállítottunk! Mi magunk! Bűvészkedéssel, papírok tologatásával és számok szorgalmas írogatásával nem lehet pénzt teremteni - különösen konvertibiliset nem. Ha nincs eladható árunk, akkor nem lehet a pénzünkért vásárolni sem, vagyis a kutyának sem kell ez a fizetőeszköz.

A magyar gazdaság a végső összeomlás küszöbén áll, a tartópillérei a szemünk láttára porlanak szét.
Ipari termelésből származó, eladható, saját magunk által előállított árunk már nincs, leszámítva az autógyárak produktumait, de ezeket a termékeiket a világpiacon Euroért és Dollárért értékesítik, a haszon más országokban jelenik meg. Ezt az sem enyhíti, hogy az autógyártók és pár betelepült multi a néhány magyar beszállítójukkal Forintban számolnak el - mivel azok is import alapanyagokkal dolgoznak, amit a multiktól szereznek be!

A már majdnem teljesen monovalenssé vált mezőgazdaságunk hitelt hitelre halmozva pang, - nagy pénzügyi multik uzsora csapdájában van. Az állattenyésztésre most mér utolsó csapást a sertéspestis - aminek létét a kormányzat görcsösen tagadja, de közben ezrével gyilkolják le az állatokat hogy a járványt megállítsák.
A szociális iparunk (kórházak, egészségügy, stb) néhol már elpusztult, máshol meg már működésképtelen. Az építőiparunk pedig pofátlanul túlárazott közbeszerzésekkel termeli a pénzt orbán barátainak offshore számláira.

A nemzeti termék hiánya, és a totális gazdasági pangás azonban túlgyűrűzött a kormányzat által hamisított és publikált statisztikákon, és az Euro - Forint átváltási érték vészesen a bűvös 1/340 közelébe kúszott, ami felett már pénzről nem beszélhetünk a Forint esetében. Csak papírdarabokról, hiszen akkor már egy ezer Ft-os kevesebbet fog érni, mint az előállítási költsége.(Ennek okán már vontak is ki pénzt a magyar fizetési közforgalomból)

Ebben a helyzetben Varga Mihály nem tehetett semmi mást ha nem akart bűntársává válni azoknak akik az Apokalipszist az országra rászabadították. Ki kellett mondania hogy "vége van!". Ez persze nem mentesíti a felelősség alól, hiszen tevékenyen részt vett a kurzus esztelen rombolásaiban, amelyben személyes, miniszteri utasításai alapján hoztak meg különféle destruktív pénzügyi döntéseket, amik a nemzeti katasztrófát előidéző végkifejlet eléréséhez nyilván hozzájárultak.

De még csak döbbent csend sem következhetett Varga kijelentése után, aminek hatása alatt okosabbnál okosabb emberek kezdtek volna el terveket szövögetni a további károk megelőzésére, mert megszólalt a kurzus második legkártékonyabb embere, Matolcsy György, aki csak egyszer lopott a közvagyonból de akkor egy elképesztően és pofátlanul nagy összeget: 

"Miért is ne lehetne kétségbe vonni egy pénzügyminiszter szavait, ha ellentmondanak a nemzet vágyainak és a hivatalban lévő kormány terveinek? Jó hírem van: nincs vége, még évtizedekig tart, és a végén sikeresen felzárkózunk a nyugati fejlettséghez és életminőséghez. A felzárkózás folytatható, mert rátaláltunk a receptre és kreatívan megújítjuk a magyar modellt. Azért, mert nálunk a politika versenyelőny és nem versenyhátrány."

Ergo az szerint, aki csak egyszer lopott egy pofátlanul nagy összeget, amiért ha ma Kínában élünk, egy piactéren térgyepelve végezte volna be ragyogó karrierjét egy szenvtelen katona és egy Kalasnyikov társaságában, a lopások és rombolások kormánya, - pontosabban a történelemben egyedülálló módon hatalomra jutott bűnbanda - öncélú akaratából a világ normális folyása megállítható, a fizika törvényei rendelettel megváltoztathatók, pusztán csak azért mert a magyar apokalipszis Első lovasa ezt akarja.
Ennél az ostoba kijelentésnél csak az a bizarrabb, hogy lelkesen tapsolták meg azok is, akiknek ordítani kellett volna hogy "sarlatán!".

Az ujjongva tapsoló tömeg önfeledt ünneplése közben minden másodpercben feljebb kúszott - és kúszik - az államadósság összege a romló Forint miatt, drágult - és drágul - az ország és a társadalom működéséhez szükséges importcikkek ára, ami ellen - mert a Győző azt akarja - senki nem tesz semmit. Sőt! Nem is gondolnak rá, mert az eretnekség. Mindeközben lassan de biztosan veszi körbe a társadalmat egy fojtogató vákuum, amiben sem esély sem jövő nem létezik. A végén csak az maradhat meg, aki már rég elmenekült.

Már csak abban reménykedhetünk, hogy megtudja a világ hogy mit tettek magukkal a magyarok, - akik "a világ legokosabbjai"-nak hívják, és hiszik is magukat - a népek okulnak a történetből, és sehol másutt nem ismétlődik meg ez a borzalmas tragédia.
Meg abban, hogy a szerencsés túlélők - ha lesznek - a modern magyar apokalipszis lovasainak, a nemzet aljas gyilkosainak soha nem emelnek majd szobrokat.

Megjegyzések

  1. Kedves Unknown,
    elnézést kérek, de az antiszemita irányultságú szövegeknek nem ez a blog a plattformja, ezért ezt a hozzaszólást törlöm.

    Köszönöm hogy elolvasta.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

LEYEN IS HAZUDOZIK!! AZ IGAZSÁG A VAKCINÁKRÓL...

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS