A BORKAI JÁTSZMA. A védett paraszt.


A helyhatósági és polgármester választás lezárult, így ma már részrehajlás nélkül lehet írni és beszélni a kampány legdurvább eseményéről, Borkai Zsolt olimpikon és polgármester leleplezéséről.
Ahogy azt az ország apraja nagyja tudja már, a kampány finishben egy váratlanul feltűnt, a magát „Ördög Ügyvédje”-ként megnevező ismeretlen, egy a Borkai Zsolt regnáló győri polgármester, és Dr. Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd főszereplésével készült pornó videot töltött fel az internetre, a kísérőszövegben pedig azt állította, hogy az „új sztárok” milliárdos léptékű csalásból, a közhatalommal való üzérkedéssel fedezték a szex és drogparti költségeit, amiről a felvételek készültek.

Ha a videofelvételek csak Borkai, és az országon uralkodó pártja által a lakossághoz intézett szózatok álszent hazugságának bizonyításai lettek volna, azok önmagukban is megállták volna a helyüket. De a kísérőszövegben az „ügyvéd” olyan állításokat tett, amik a magyar kriminalisztika történetének egyik legnagyobb tárgyi súlyú csalását, és befolyással üzérkedését írta fel Borkai és barátja számlájára. Máig kivizsgálatlanul, és megtorolatlanul.
Lássuk mi is történt.

2011-ben a VW csoport - ami a győri Audi tulajdonosa is egyben, - egy évekkel azelőtti, Győr várossal kötött megállapodás keretében megkezdte a gyárfejlesztést a győri ipari parkban. E pillanattól kezdve köztudott volt, hogy az ipari park, ahol a beruházás a végső méreteit eléri majd, túl kicsi. Vagyis további földterületet kell Győrnek elébb belterületté nyilvánítani, majd kivonni a mezőgazdasági művelés alól, hogy azt ipari célra adhassák el a gyáróriásnak

Borkai és orbán az Audi vezéreivel, az épp ekkor kiszemelt szántóföldekkel a háttérben..
Rákosfalvy és csapata ekkor lendült akcióba, hogy az ipari park környékén érintett földek tulajdonjogát megszerezze. A képlet roppant egyszerű volt, mivel az Audi direktben nem vásárolhatott mezőgazdasági földterületet az országban. Kézenfekvő volt, hogy azt az államtól vásárolhatta volna meg, ha az az érintett birtok tulajdonosa, és már kivonták a mezőgazdasági termelésből.Az államot ebben az esetben Győr önkormányzata, abban is Borkai Zsolt képviselte. De az valamiért lemondott erről a szerepről Rákosfalvy - a már akkor is offshore lovag - javára.

A korábbi kétoldalú megállapodástól eltérően tehát Borkai nem akarta kisajátítani a szükséges földeket, noha arra a megállapodás kötelezte, és törvény adta joga is volt, hiszen korábban épp a „közérdek”-re hivatkozva pusztíttatta el az Audi érdekében Európa egyik utolsó létező Földikutya populációját, hogy a gyárbővítéshez területet biztosítson. (Pénzügyi akadály nem volt, hiszen ezt az üzletet örömmel finanszírozta volna bármelyik bank)

Rákosfalvy viszont opciós szerződéseket kötött a földek gazdáival kb másfél milliárd (ezerötszázszor egymillió) Ft értékben, rendelkezési jogot szerzett a területek felett és kikötötte, hogy a tulajdonosok később akkor sem követelhetnek tőle több pénzt, ha azt lényegesen jobb áron értékesítené. Tiszta sor, - gondolnánk. Annak ellenére is jogszerűnek látszik minden, hogy itt még a föld nem volt az Audi tulajdona, ergo az önkormányzat beavatkozhatott volna. (Na persze ha nem Borkai a polgármester, akinek kutya kötelessége lett volna nem csak tájékoztatni a tulajdonosokat, de meg is kellett volna védenie az érdekeiket a nyerészkedőktől – azaz magától is)

De Borkai felelősségét ha nem is menti, de enyhíti az a körülmény, hogy a folyamatban megkerülhetetlen volt a város Fidesz-KDNP által delegált képviselő testülete is. Mivel ennek a plénumnak kellett megszavaznia egyrészt a földek belterületté nyilvánítását, és kizárt hogy már ekkor nem merült fel a nagy panamázás gyanúja. (Az ide vonatkozó jegyzőkönyvek titkosak mint Pintér vagy Farkas ügyei- ha léteznek egyáltalán.) Másrészt hogy amikor bizonyossá vált a csalárdkodás, senki nem nyújtott be Borkai ellen bizalmatlansági indítványt!

Itt lép be a képbe a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal vezetője, a puritán bölcsességéről és tisztességéről híres KDNP által delegált Széles Sándor Kormánymegbízott, akinek a hasonló, minden - a megyében folyó - panamázást és mutyizást meg kellett volna akadályoznia.
A Kormányhivatal azonban szinte magától értetődően nem akadt fenn azon, hogy mit keres egy magánszemély a jogügyletben ott, ahol Győr Város Önkormányzatának kellett volna szerepelnie. Talán azért sem, mert Széles korábbról ismerte Rákosfalvyt a közös hobby és üzletük - a Péri Repülőtér - körül megforduló Fideszesek közül. Pontosabban Széles nem akadt fenn, sőt utasította az akadékoskodó – egyébként tisztességes – kollégáit, hogy a jogügyletet minél hamarabb zárják le, vagyis azt az orbáni állam által szentesítsék. A Kormánymegbízott - orbán megbízott - azon sem akadt fenn, még később sem, hogy ha az önkormányzat jár el a saját hatáskörében, és nem Rákosfalvy, akkor a város és a társadalom nyert volna nem kevés pénzt az ügyleten. (de legalább az Audinak végzett közműfejlesztésbe fektetett közpénz milliárd visszajött volna!)

A jó barát Kormánymegbízott, aki szerint minden rendben volt.
Igy zárult le állami segédlettel és jóváhagyással néhány tucat ember kirablása fehérgalléros módszerekkel, amihez Borkai, az önkormányzata testülete, és a Kormányhivatal is serényen aszisztált. Ám ez ettől még csalárdság! 
Csalárdul szerzett vagyonnak a tulajdonjogát megszerezni viszont soha nem volt lehetséges, s ezt a római jogi alaptételt még egy diktatúrának sem sikerült érvényteleníteni! Ennek se fog.

Nem tudjuk pontosan a beismerő vallomások hiányában, hogy Borkai mekkora részt kapott a haszonból. Azt tudjuk csupán, hogy a mesésen megdrágultan eladott földek utáni nyereséget – amit az Audi a 2012-es cikkek szerint ódzkodott kifizetni, s csak Borkai nyomására volt hajlandó mégis teljesíteni – egy SR Group S.A. nevű offshore cégben helyezték el, hogy az adózás alól teljes egészében kivonják. (Mert hogy ők a hazájukhoz hű keresztények, akik alávetik magukat a törvényeknek, amiket maguk is képviselnek, és mindenkivel betartatnak!)

Az itt felvázolt kép alapján az Ördög Ügyvédje azt a hamis látszatot keltette a blogjában, hogy Borkai egyedül volna felelős a gaztettért. Ez világos hogy nem igaz, hiszen a győri képviselő-testület tagjai akkor is felelősek, ha egyenként és személyesen alkalmatlanok, mert nem értenek a feladatukhoz. Csak úgy a kormánymegbízott, akinek minimum jeleznie kellett volna hogy bennfentes információkkal való üzérkedés sejthető a jogügylet mögött, ami önmagában is bűncselekményt valósít meg! Ha Borkai részéről nem történik semmi, akkor pedig vizsgálatot kellett volna indítania akkor is, ha az Audi emiatt egy évvel később építheti meg a tervezett gyáregységet. Nem lett volna világbotrány belőle, hiszen az Audi illetékese az akkori oknyomozók szerint azt nyilatkozta, hogy „Németországban ezért börtön jár, nem pénz!”.

Ebben az összefüggésben okszerűen merül fel a kérdés: de akkor kinek is a védője az „ördög ügyvédje”? Egy sértett földtulajdonos, akit megloptak pár millióval? Jó volna ezt hinni, bár elég sok információval rendelkezik ahhoz, hogy egy „sima sértett” legyen, aki nem járatos a politikai és gazdasági ügyekben. Már csak azért is, mert akinek az ügyben betöltött szerepét a magáénak írja le, az egy luxemburgi offshore lovag, egy nemzetközi „nagymenő” - akinek jól felfogott érdeke hogy az ilyen ügyek ne kerüljenek felszínre – tehát sokkal behatóbb tudással rendelkezik a szereplők viselt dolgaiban mint egy becsületes szántóvető. 

Az újra napvilágra került történet persze jól jött az ellenzéknek – különösen a csalással, befolyással üzérkedéssel semmilyen összefüggésben nem álló magánéleti video. De ettől függetlenül nem lehet elmenni a tény mellett: a teljes anyag nem is egyértelműen Borkaira fókuszál, a blog sejtetése a politikai és gazdasági folyamatokat értők számára egyértelmű: a teljes Fidesz-KDNP-s politikai osztály benne van az óriási lopásokban, az ország és a lakosság kirablásában, aminek ez az ügy egy laikusok által is érthető világos képe.

De mielőtt az ördög ügyvédjét az ellenzék vagy a munkásosztály becsületes tagjai közé sorolnánk be, le kell szögezni: a minimálbérből, közmunkából élő emberek aligha tudták volna ezt a magán videot megvásárolni, hiszen azzal sok milliós áron házalt valaki az utóbbi egy évben a politikai osztály tagjai között. Aki viszont ezt megvette, az sok pénzzel rendelkezik, s ha efféle blogok írásával tölti az idejét, minimum milliárdos kárt okoztak neki. De nem Borkai. A rendszer maga!


Ám arra ne számítsunk, hogy háború indult volna jobboldalról a rendszer ellen, hiszen a liberális média még ellenzékből is „bizonyítatlan”-nak írta le a csalás és befolyással üzérkedés tényét, pedig az egyértelműen meghatározható. Másik gazdag sértett pedig nem szállt be a játszmába, amiben Borkai Zsolt, a gyanús üzelmei ellenére is újra választott polgármester, mindennek ellenére is csak egy paraszt a táblán. Talán épp azért sem talált harcostársakat az Ördög Ügyvédje, mert még ezt az egy bábot sem sikerült leütnie, mivel az ellenfél parasztja nagyon erősen védve van.


A jókedv és bulizás mehet tovább! Borkai a győriek kedvenc polgija:



Az Ördög Ügyvédje blogja részletes videokkal.:

https://neocasino.wixsite.com/ezazordogugyvedje?
fbclid=IwAR0HXoC2hNIC9N8_AgKtzP1oCp5yyCt9ckrlseHS1FLTVjdiGT7TOd6lNr0

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS