A SOKSZÍNŰ ÉS SZABAD TÁJÉKOZTATÁS JEGYÉBEN


A képen a néhai  Magyarország megyei lapjai egy azon napon kiadott lapszámaiank borítója látható.  Maga orbán harsogja a címlapokon hogy "Magyarországon jó dolgozni". A munkavállalók többsége persze tudja hogy ez egy ordenáré hazugság, ahogy a milliós munkanélküli tábor is pontosan tudja, hogy nem európai munkáért, hanem rabszolgakenyérért áll sorba, amikor a főképp emberkereskedők által felkínált, a rabszolgabérnél is kevesebb bért ajánló álláshirdetésekre jelentkezik.

De miért is szükséges ez a párját ritkító hazudozás? Miért adja orbán az arcát ehhez a hazugsághoz, ami sokkal rosszabb fényben tünteti fel az emberek többsége előtt, mint amit gondolnak róla? Az oka távolról sem áll összefüggésben a nemzetvezető szellemi egészségének leépülésével, annál inkább az ország-image belföldi terjesztésével.

Először is orbán  4,4 millió munkavállalóról szokott beszélni, mondván hogy ezzel már majd nem teljes a foglalkoztatottság. Viszont ha ezt a számot a kb 6 millió aktív korú munkavállalóhoz mérjük, akkor legkevesebb másfél milliós a munkanélküliség.
de a 4,4 millió munkavállalóról szóló hadova fontos volt a "munkaalpú társadalom kiépítéséről szóló győzelmi tirádákhoz, amit orbán és hű vazallusai éveken át harsogtak a híveik fülébe.
De a helyzet ennél is súlyosabb: Varga Mihály idén februárban jelentette be, hogy a munkavállalók 43%-a azaz 1,3 millió ember kevesebbet keres mint 350 Euro, de ebből a számból következik, hogy a teljes foglalkoztatottság legfeljebb 2,7  - 2,8 millió lakosra terjed ki. A 6 millió munkavállaló korú lakoshoz képest tehát TÖBB MILLIÓS munkanélküliség van az országban.

Másodszor is orbán a köznyugalomról, általános jólétről szokott beszélni minden nyugati fórumon, amihez a dolgos és szorgos társadalomról alkotott kép társul a hallgatóságban. Csak hogy ez a mese ugyan így hat a magyar lakosságra is. Egy ilyen imaget sugárzó miniszterelnök fotója, annak egy ilyen viszonyokról áradozó interjúja azt a képet ébreszti az olvasóban, hogy minden a legnagyobb rendben van az országban, mindenki dolgozik, és mindenki megél.
Igaz, vannak ellenzéki újságok, amik ennek az ellenkezőjét - az igazat! - állítják, de azokat ezzel a teljes, primer média letámadással jól lehet hatástalanítani, hiszen az újságolvasó ember általában nem járat ellenzéki lapokat, mivel azok országos kiadványok. Az uniformizált megyei lapok viszont ott vannak minden háztartásban minden reggelinél, minden italkimérésben még a legkisebb faluban is, és a belőlük áradó központilag gyártott uniformizált hazugságoknál semmi nem tarthatja fenn jobban a köznyugalmat és az orbán rezsimet, mint egy ilyen stabilitást és nyugalmat árasztó kormányfői nyilatkozat. (Ami mellett persze szó sem esik pl. a Mengyi ügyről, a Farkas Flórián ügyről, a Borkai ügyről, vagy a helyi oligarchák gaztetteiről.)

Harmad sorban az országban több százezer külföldi él, akik közül sokan a hazájukban hozzájuk kapcsolódó közösségek indirekt sajtófigyelői is egyben. A német polgár ha azt olvassa hogy "Magyarországon jó dolgozni", az nyilván ezt is fogja telefonon, chaten vagy levélben továbbadni a hazájába, ami az orbán rezsim európai lakosság általi közmegítélésének is sokat használ. (sokan el sem tudják képzelni azt a nyomort, aminek a magyarországi áldozatai között már nem csak fagyhalottak ezrei, hanem kórházakban ellátatlan betegek, és éhezéstől leromlott állapotú, viszonylag fiatalok is vannak!)
A nyugati, polgári közmegítélés viszont "felszivárog" azokra a politikai és pénzügyi szintekre, amitől az orbán rezsim pőre létezése függ!  Államkölcsönök, politikai támogatók, - sőt jó barátok - köszönhetők ezeknek a kivasalt "országos-megyei" lapoknak, amikből valóban csak a nyugalom, a biztonság, és az orbán rezsimben már a földön üdvözülést nyert tömegek hamis képe rajzolódik ki.

Persze Európa látott már ilyet. Goebbelsnek hívták azt aki hasonló országos médiát szervezett, aki a világ egyik legordasabb és leggyilkosabb rendszerének propaganda minisztere volt. Az őt utánozó magyar propagandista nevét nem tudjuk biztosan, de azt igen, hogy a ló szervezete olyan mint a ló szervezete, az ordas és gyilkos propaganda szervezet meg olyan mint az ordas és gyilkosé. És mindkét szervezetet leírta már a tudomány - bár a magyarok közt sokan vannak az annál is tudósabbak.
Azt viszont biztosan tudhatjuk a történelmi tanúságokból, hogy az olyan média, amit ilyen központi irányítás alá helyeznek, amiben ilyen ordas hazugságokkal traktálják az embereket, az nem a társadalom, hanem a hatalom birtokosainak egyéni céljait szolgálja. Hogy a lakosság brutális fogyásában számottevő tényezőként megjelenő nyomor, a fagyhalottak, az éhen haltak esetei elhallgatásának mi a konkrét szerepe a centrális médiában, még nem tudjuk, de sejthetjük: Göebbels sem tudósított soha a mocskos rendszere lágereiben kiirtott milliókról! (abban a "munkaalapú" társadalomban, ahol "a munka szabaddá tesz" (Arbeit macht Frei) a hatalom központi jelszava volt- mint az orbán rezsimben)

Csak az internetes magyar média írhatja le A SOKSZÍNŰ ÉS SZABAD TÁJÉKOZTATÁS JEGYÉBEN hogy a néhai Magyarországon, a mai orbáni magánállamban nemzetgyilkosság, a lakosság szisztematikus megsemmisítése folyik! Erről ITT már olvashattál korábban - mert ezt nem én találtam ki!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS