ÚJRA SZÁMOLTATNA GYŐR.

Glázer Tímea (DK) Győr polgármester jelöltje.
Közhírré tétetett, hogy a győri ellenzék az önkormányzati választásokon leadott szavazatok újraszámolását kéri, mivel az érvénytelennek minősített szavazatok száma kiugróan magas, illetve többszöröse annak, mint ahánnyal a várost eddig irányító atlétikai és poró olimpikon Borkai Zsolt a választást megnyerte. Az újra számlálást az is indokolja, hogy a szavazás folyamatában az NVI számítógépe a tavalyi választáshoz hasonlóan ismét „leállt”, és másutt is hasonlóan érdekes, matematikailag megmagyarázhatatlan „eredmények” születtek.

Azt meg kell azonban jegyezni, hogy a győri ellenzék nem igazán rivalizált a hatalmon lévő Fidesz csoporttal, amit jól jelez Glázer Tímea (DK) polgármesteri jelölése is. A női politikusok között a Szél Bernadetthez és Bangónéhoz szokott baloldali választókat nem csak nem ragadta magával a jelölt, de még csak meg sem győzte őket arról, hogy képes a Borkai maffiát legyőzni, majd a várost vaskézzel, férfias határozottsággal irányítani. Így nem csoda, hogy a legtöbb baloldali távol maradt a szavazástól, ahogy az sem, hogy a választásokra benevezett két álcivil szervezet is hatékonyan tudott - a Fidesz javára!! - szavazatokat rabolni.

A tragikus eredménytelenség következtében marad a város polgármestere a feslett erkölcsű Borkai, aki nem mellesleg a város lakóinak érdekeit sértő súlyos gazdasági és közbizalom elleni bűntettel is alaposan gyanúsítható volna, ha megtették volna már ellene a feljelentést. (Annyira persze nem riválisok hogy ezt megtegyék) 

Ha a szavazatokat újra is engedi számolni a NER hatalom helyi megbízottja, jó esély van rá, hogy nem találják meg a Glázert mégis győzelemre juttató szavazatokat, mert az érvénytelen szavazócédulák legtöbbje üzenet lehet a politikai osztálynak: a baloldali választóknak elege van az egymásnak feszülő mindkét liberális csoportból, valódi, értékrendű politikai ellenzékre akarnak szavazni. Ha a választástól távol maradók számát vizsgáljuk az ellenzék "mondanivalója" összevetésével, ez az üzenet minden tekintetben reális és érthető.. 

Persze nem kizárt, hogy az irreálisan magas érvénytelen szavazatszám mögött az NVI "szokásos" leállása tapasztalható, ami akkor szokott bekövetkezni, ha orbánnak nem tetszik valahol a voksolás állása. Ez esetben az nyerne bizonyítást, hogy az összellenzéki győzelem sokkal fényesebb, mert orbán Győrt sem tudja megtartani, ami a NER második legfontosabb kifizetőhelye az országban. (Az első Debrecen, ami az agrár export zömét bonyolítja, és szintén orbán kezén maradt.) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS