MIÉRT SZITOKSZÓ MA A „LIBERÁLIS”?


Az un. rendszerváltást követően Magyarországon is kialakult egy új politikai osztály, aminek alvilági eredetét, és alkotórészei eszmei irányultságainak nagyfokú, a tőke védelmére irányuló elvi homogenitását és gyakorlati tevékenységét ma már senki sem vitatja.

Az új elit által képviselt politikai (társadalmi és gazdasági) ideológia külföldről érkezett hazánkba az amerikai liberálisok helyi megbízottjai - kollaboránsai - közvetítésével. A magyar társadalom őket, a (neo)liberális kollaboránsokat teszi felelőssé az azóta bekövetkezett totális nemzeti vagyonvesztésért, a lakosság eladósodásáért, és elszegényedéséért, ahogy azért is, hogy horribile dictu a globális vállalatok birtokába jutott a nemzeti vagyonon kívül a közellátás, és a közszolgáltatások jelentős része is.

A berlini fal leomlásának utóhatásaként a liberálisok a washingtoni kongresszusukon egyesítették az erőiket, hogy közös erőfeszítéssel kialakítsák az idősebb George Bush „Új Világrend - jét". Ez egy valódi globális, kolonizációs szövetségként jött létre, ami tükrözte a liberálisok abba vetett hitét és meggyőződését, hogy "a liberálisokon kívül más már nem játszik". (F. Fukuyama, 1989)

(A szövetség) Újraélesztette a felvilágosodás régi reményét, a „doux commerce” elvét a kereskedelem jótékony hatásáról, mivel azt állította, hogy:

1.) ha az árukat az emberek és helyek között szabadon cserélik;
(A tőke és a szolgáltatások szabad áramlásáról szóló EU egyezmény alapozza meg a „világrend” európai kiterjesztését, amihez az új politikai osztálya javaslatára Magyarország is csatlakozott )

2.) akkor a szereplők mindenütt felismerik majd saját érdekeiket termelőként és fogyasztóként is, és érvényre juttatják majd a kollektív érzelmekkel és a felhevült politikával szemben; „
(eszerint kialakul a kollaboránsok kapzsi osztálya, amit a rendszer szolgálatába lehet állítani oly módon, hogy az tagadni fogja a politikai érdekérvényesítés polaritását és annak szükségességét, sőt a politikai hatalom birtokába jutva a tőke nemzetek felettiségének elvét, és annak szabad áramlását fogja biztosítani minden lehető eszközzel.. ÖNÉRDEKBŐL!)

3.) ezek után átalakulnak „független" és produktív modern „középosztállyá"
(Abból a profán okból, hogy a „Rend” felső osztálya dollármilliárdosokból tevődik össze, teljesen nyilvánvaló, hogy az új társadalmi rend „középosztálya” a dollármilliomosok osztálya. Ez az osztály a „2.)” pontban említett, a rendszerbe „bekapcsolódni képes „szereplőkből” tevődik majd össze. Ezek egyszerűen meggazdagodnak a kollaborációval - a valódi – giga- vagyon baksisából - )

4.) akik aztán polgárjogokat követelnek majd, és a hatékonyság mellett a bennfentes érdekek ellen szavaznak;
(Mert hogy ezek, az újgazdagok, és csakis az új dollár milliomosok lehetnek rebdes polgárai a Szövetség által álmodott Új Világrend - nek.. A teoria ezen mondatának második része egy ordas eszmét foglal magában – de tulajdonképpen a globális utópia ki nem mondott lényege is egyben: a „bennfentes” érdek az állami, politikai csoportok érdekeit jelentik. Akik ez ellen foglalnak állást azok tisztán a pénz hatalmát helyezik előtérbe az állam érdekével szemben. 

Egyszerűen szükségtelenné válik az állam mint „szereplő”, hiszen az csak korlátozni akarja a tőke hatalmát a saját és a társadalom fennmaradása érdekében! Ez ellen szavaznak majd – azaz a megszüntetését követelik, és aligha nem - ha eddig jutnak a dolgok, - el is érik azt.)

5.) ami majd előmozdítja a kereskedelmet, jólétet, szabadságot és növekedést, ezzel tovább erősítve az emberiség globális egymásrautaltságát
(Vagyis az így kialakult "új Polgárság -Pénznemesség" bezárja a saját társadalmait egy mindenféle társadalmi szervezetektől, és az államoktól immár nem korlátozott, roppant nagy, (határtalan és nemzetek feletti) kizárólag a nagytőke érdekei által vezényelt világba, a saját "jóléte" és gyarapodása érdekében..)

A teoria látványosan nem említi a munkásosztályt, a nem gazdagokat, az alsóbb osztályok más kiszolgáltatottjait, azok jogait, és akceptálható érdekeit. Így a föld lakosságának nagyjából 99%-a nem csak nincs érintve a "TERV" által, de a sorsuk is közömbös a megalkotóinak, és végrehajtóinak. Joggal élünk a gyanúperrel, hogy az amerikai és brit liberálisok az őseik rabszolgatartó világát kívánják így restaurálni. (A neoliberalizmus "leánykori neve" a kutatók szerint nem más mint az amerikai imperializmus!)

Ezzel a teoriával - liberális terjesztőivel és támogatóival – „mindössze” az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata alapvetése : „az emberiség családja minden egyes tagja méltóságának, valamint egyenlő és elidegeníthetetlen jogainak elismerése alkotja a szabadság, az igazság és a béke alapját a világon” - továbbá a tömegek sorsáért aggódó baloldali pártok állnak szemben.

Tekintve, hogy a szabadság anyagi természetű dolog, ami a gazdasági, és szociális jogok összességén, valamint a közös cselekvésbe való beleszólás általános jogán (Polgári és Politikai Jogok Nyilatkozata) alapszik - aminek biztosítása az állam feladata, - teljesen nyilvánvaló hogy a teoria összességében ezen alapvető jogok megszüntetésére – de legalább végletes korlátozására – az emberi faj általános és elidegenithetetlen szabadságának végleges eltörlésére törekszik.

Végkövetkeztetésként leszögezhetjük, hogy a (neo)liberalizmus - a globalista, kolnizációs politika - azon felül hogy fittyet hány az emberi jogokra, a legalapvetőbb szabadságjogokra, a legalapvetőbben ember és társadalomellenes is!
A liberálisok támogatói tehát egy ember és társadalom ellenes ideológia támogatói is!
Ezért, mindennek okán jön el a napja annak, hogy a méltán felháborodott emberek ajkán nem lesz, nem lehet nagyobb és indulatosabb szidalomszó annál hogy "liberális!"

Akik ott voltak a liberalizmus (antidemokrácia) bevezetésénél: 




(forrás: Don Kalb: Folyamatoktól az erőszakig)
Képen: Georg H. W. Bush, az „Új Világrend” atyja (Hitler amerikai változata)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS