MAGYARORSZÁG MÁR MŰKÖDÉSKÉPTELEN!



Körbejárta a hír az internetet, hogy a hétvégén Budapesten csak a Péterfy kórház baleseti osztálya tudta fogadni a sérülteket. Ahhoz képest, hogy ez egy Budapest nevű világvárosban történt, a hír a lakosságot és Európát se rázta meg különösebben. Ennyire ostobák és érzéketlenek vagyunk, - írhatnám itt a liberális média által sugallt bölcs konzekvenciát, csak hogy itt ennél már sokkal többről van szó,

Egy korábbi bejegyzésben foglalkoztam már vele, hogy a magyar kórházrendszer a halál mezsgyéjére sodródott, ott agonizál a végső kimúlás előtt. Azt is megírtam, hogy ennek fő oka az, hogy az 1990-ben átvett globalista liberális gazdaság modellben a kórházakat úgy finanszírozzák mint az USA-ban az állami (szegény) kórházakat: az ellátás anyagköltségén, amit a kórházak az USA-ban a gazdag helyi vállalkozók humanitárius adományaival egészítenek ki, hogy a működőképességüket fenntartsák. Csak hogy a magyar modellből hiányzik a gazdag helyi vállalkozó, és nem különben a humánum is, ami arra késztetné a gazdag helyi vállalkozót – ha lenne ilyen – hogy kórházaknak adományozzon pénzt. Az eredmény ismert: totális csőd, a rendszer tragikus leépülése, és mára a végső összeomlás előtti állapot.

Annak ellenére, hogy már majd 30 éve születnek az én írásomhoz hasonló figyelmeztetések, a társadalom a füle botját se mozgatta, sőt lelkendezve tapsolt minden azóta kitalált „reform”-nak, ami valójában csak a költségcsökkentést, az ellátás egyre kisebbre zsugorítását és a minősége csökkentését szolgálta. A profit nevében persze. S mert tömeges tragédia még nem történt miatta, mindenki azt hiszi, hogy ez a legkisebb hibája a rendszernek. Pedig nagyot tévednek!
A hétvégén nem pottyant egy utasszállító gép a parlamentre, ahol épp az egészségügyi finanszírozásról vitáztak, és gyorsvonat sem rohant bele – így nem volt több száz sebesült, köztük több tucat képvielőnek nevezett Fidesz – zsoldoskatona. Így a felelősök sem élhették át, hogy milyen meghalni a helyszínen, mert nincs elég mentőegység, se kórház ahova szállítható a sérült, vagy csendben bevégezni egy váróteremben egy hordágyon fekve, mert nincs se orvos, se műtő, se ápoló, se felszerelés az ellátáshoz.

Márpedig ha nem élik át maguk is szenvedő alanyként a halálos veszélyt, akkor a kellő intelligencia hiányában alig ha értik meg, hogy a kórházi ellátási rendszer működésének egyik alapeleme, a katasztrófahelyzetre való állandó felkészültség, ami megfelelő mennyiségű kötszerben, gyógyszerben, férőhelyben, jól képzett személyzetben egyaránt értendő! Ezzel szemben a budapesti kórházak egy átlagos napi megfelelésre sem voltak a hétvégén felkészültek, vagyis a kórházi rendszer már nem működik!
(Itt lehet persze „átmeneti anomáliára” hivatkozni, de az „anomáliák” már évtizedek óta fennállnak, - tendenciózusak – viszont ez a súlyos, tömegeket veszélyeztető állapot már nem egy kezelhető zavar, hanem de facto összeomlás, ami a trendből okszerűen következett be.) 


Igaz, más ide kapcsolódó rendszer sem funkcionál már. A katasztrófa helyzeteket a világon mindenütt a polgári védelem szervei látják el, akik szintén bármikor fel vannak készülve egy akár több ezer áldozattal járó esemény kezelésére is. Emberben, járműben, eszközökben, objektumokban sehol nincs hiány – sőt ezek napi szinten fejlődnek. A kolontári iszap katasztrófa azonban megmutatta, hogy a világ trendjeivel szemben a magyar polgári védelem 100 áldozattal sem tud mit kezdeni,- nem hogy ezerrel!- sőt náhány tucat hófúvásba szorult autós megmentésére is képtelen a saját területén külföldi segítség nélkül.

Mindent összevetve nagyon veszélyes mostanában magyar állampolgárnak lenni, mert az állam képtelen a biztonságot garantálni, megvédeni, a bajba jutott embereket megsegíteni, megmenteni. Nem csak állampolgárnak lenni, de turistaként a területén tartózkodni is roppant veszélyes, hiszen a katasztrófa nem válogatja meg az áldozatait. A bajba került külföldiek pedig nem számíthatnak több mentőre, kórházra, kórházi felszerelésre mint a helybeliek. Vagyis bizonyos hogy Magyarország hamarosan a "nem javasolt" turista célok között fog szerepelni a világ számos idegenforgalmi tanácsadó cégénél. (Persze máshonnan nézve nem baj, ha kevés turista jön, helyette küld az EU pénzt, és az Audi is csurgat valamit, amit az államkasszából magánosíthat szenvedő családjának és barátainak a kedves új "elit".)

Azt csak halkan jegyzem meg: a terrorizmus elleni harc primer eszköze a polgári védelem és a kórházrendszer biztosítása, és napi szinten tartása egy esetleges támadás következményeinek kivédésére. AMárpedig a jelekből ítélve Orbán Viktor a terrorizmus ellen is csupán szavakban harcol, de ami az első vonalak megbizhatóságát és alkalmasságát illeti, semmit nem hajlandó tenni a lakossága megvédéséért. 
Ez az infrastruktulás lezüllesztése az államnak pedig nem bűn, amit meg lehetne bocsátani, hanem súlyos, lemondásra is elég okot adó hiba! Lévén hogy az ország a megbízható egészségügyi és polgári védelmi rendszer hiányában gyakorlatilag nem működik!

Utóirat: A bejegyzés keletkezése után egy héttel a Magyar Orvosi Kamara nyilatkozatot adott ki arról, hogy a magyar egészségügyi rendszer működésképtelen!

Értsd:
A magasan szervezett társadalom legalapvetőbb fizikai alapjai az élelem és vízforrás, valamint az orvosi segítségnyújtás. Ahol ezek közül bármelyik nem áll rendelkezésre, vagy nem megfelelően működik, ott a társadalom a széthullás állapotába kerül, és megszűnik. E tény értelméban  magyar kormány a forráselvonással az egészségügy - és a katasztrófa védelem - végletes lerombolásával a társadalom lerombolására is törekszik.

Ceterum censeo: Orbánnak azonnal mennie kell!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Mansfeld Péter A HAMISÍTOTT FORRADALMÁR

MÁTÓL BÖRTÖN JÁR AZ ORBÁN KRITIKUSOKNAK!