A NEOLIBERÁLISOK OKULÁSÁRA.



A Római Legfelső Bíróság 24 egykori politikai bűnözőt ítélt súlyos börtönbüntetésre, akik a 70-es 80-as években a dél-amerikai kontinens fasiszta juntáinak vezetői, illetve működtetői voltak. Félmillió ember megölése, vagy bebörtönzése miatt kellett a vádlottaknak felelni, amely áldozatok első sorban baloldali, szakszervezeti, és politikai vezetők, vagy újságírók voltak.

A vádlottak az USA által szervezett, pénzelt és irányított un.: "Kondor Hadművelet" helyi, kormány szintű vezetői voltak, amit kifejezetten a baloldali erők ellen hajtottak végre. A kontinentális akciót Augusto Pinochet kezdte Chilében, majd Argentínában, Bolíviában, Peruban, és Uruguayban is folytatódott a sor,: az USA által bérelt prominensek - vádlottak - vezetésével borzasztó gaztetteket hajtottak végre a baloldali világnézetű (munkáspárti) emberek ellen. 

Szakszervezeti tag munkások elleni akció a Kondor Hadművelet keretében
Ezeknek az embereknek csak az volt a bűne, hogy:
- jogállamot,
- szabad választásokat, és szakszervezeti jogokat,
- a korrupció megszüntetését,
- megélhetéshez alkalmas munkabéreket,
- tisztességes állami közszolgáltatásokat (oktatás, egészségügy, bírósági rendszer, segélyezés) 
követeltek. 
A Kondor hadműveletben az ezt teljesíteni akaró politikusokat kivégezték (pl a mártír Salvador Alliende Chilei elnököt) az aktivistákat jobb esetben STADIONOKBÓL ÁTALAKÍTOTT LÁGEREKBE csukták, sokakat a tengerbe fojtottak vagy legéppuskáztak, sőt előfordult hogy már a letartóztatásuk közben tarkón lőtték őket.


Stadionba zárt emberek Chilében, 1975-ben. Közülük több tízezer soha nem került elő..

A súlyos büntetések, - több életfogytiglanig tartót is kiszabott a római bíróság - annak ellenére is a dél-amerikai, és a nemzetközi baloldal győzelmének tekinthető, hogy sok vádlott már nem él, másokon pedig diplomáciai okból nem lehet végrehajtani a jól megérdemelt büntetést. Mégis győzelem, mert az ítélet bűnözővé nyilvánította a Kondor Hadművelet zsoldosait - bármilyen állami tisztséget is töltöttek be az akció alatt, vagy annak következtében.

Pinochet, és itt még a hatalmi pózban tetszelgő tettestársai..

Ám itt érdemes megállni egy néhány gondolatra, és a saját házunk táján is értelmezni a politikai valóságot.
A Kondor Hadművelet nem egy egyszerű, USA által szervezett katonai, és terror akció volt a baloldal ellen, hanem a jól kidolgozott terve volt az amerikai neoliberálisoknak az általuk támogatott fasiszta junták által megszállt államok társadalmi és gazdasági rendszerének - az Atlantista érdekeknek megfelelő - működtetésére is. A ma ismeretes - nálunk is működő - gazdasági rendszer a hatalmat vérengzéssel megszerző Augosto Pinochet diktátor Chiléjében debütált, majd azt a "tudományosan megalkotó" - Williamson - ezt oly sikeresnek ítélte, (Pinochet túláradó panaszai ellenére is, hogy ez erőszakkal is fenntarthatatlan) hogy ezt terjesztette 1989-ben az USA kormánya elé a "Brazil válság" megoldására. Itt és ekkor, ezen a junták sötét világában megbukott terv alapján született meg a rövidesen "neoliberális"-nak titulált gazdasági és társadalmi rendszer, ami egy év múlva már a posztszocialista országok "demokratikus átalakítása"-nak sorvezetőjévé is vált. Csak úgy mint nálunk, Magyarországon. (Erről ITT olvashattál) A következményeket mindannyian jól ismerjük, feleslegesnek tartom részletezni.

Ma az egykori Magyarországon, a fidesz és orbán viktor nevével fémjelzett megszálló csoport, még a Pinochetet is megszégyenítő szélsőségességgel működteti a Williamsoni projectet, ami ellen a baloldal a gyakorlatban tehetetlen. Hiába követeli ugyan azt mint egykor a dél-amerikai áldozatok:

- jogállamot,
- szabad választásokat, és szakszervezeti jogokat,
- a korrupció megszüntetését,
- megélhetéshez alkalmas munkabéreket,
- tisztességes állami közszolgáltatásokat (oktatás, egészségügy, bírósági rendszer, segélyezés)
Hiszen a rendszer épp ezen viszonyok és jogok eltiprásán alapszik a Williamsoni 10 parancsolat szerint!  Bár orbán még nem öletett meg senkit (talán és/vagy még) a rendszere minden tekintetben a dél-amerikai fasiszta juntákéval azonos! (Már pedig ha egy kocka kockának látszik, az minden bizonnyal az is! Bár mit is mondjanak a fanyalgó entellektüelek erről.)

Csak hogy ez a viszonyítás és megállapítás nem csak arra alkalmas, hogy felébressze a sokunkban lappangó reményt, hogy egy nap orbán és bandája is bíróság elé kerül majd. 
Arra is alkalmas, hogy egy kettő mondatos vádiratot fogalmazzunk meg a társtettesének számító EU ellen is: "A fasiszta orbán képviselői az EU bizottságainak alelnökei is, a képviselői teljes körű szavazati joggal rendelkeznek az EU Parlamentjében. Az EU politikai vezetése gyakorlatilag semmit nem tesz az orbán féle fasiszta társadalmi és gazdasági rendszerek ellen, akceptálja azokat!"

A fasiszta orbán rendszer egyik hithű képviselője, és bizottsági alelnöke az EP-ben..

Reméljük, mi nem fogunk 40 évet várni orbán megbüntetésére, - mint a dél-amerikai áldozatok -  ami elől a reméljük  szolgái se menekülhetnek majd!
" Elnyomó és elnyomott között nincs helye alkunak! Csak a szabadság az egyetlen alternatíva!"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS