Scott Ritter katonai hírszerzési elemző: Ukrajna követte el a Buchai mészárlást.

 


"Emberek haltak meg a Kijev melletti Bucha városában az ukrán hadsereg kezeitől" – mondta Scott Ritter amerikai katonai elemző, volt iraki ENSZ-fegyverellenőr, aki az ukrajnai eseményeknek szentelte magát.

Elmondása szerint az orosz hadsereg ami több hétig Buchában tartózkodott, jó kapcsolatot ápolt a helyi lakossággal.
„Volt egyfajta cserekereskedelem: szárazadagjukat élelmiszerre cserélték. Bucha lakosai tojást, tejet, sajtot adtak nekik, az oroszok pedig száraz adagot, lisztet, sót, cukrot, húst. Aztán az oroszok elmentek. Mindenkit, aki részt vett az oroszokkal való ilyen interakcióban, most munkatársnak tekintették” – mondta Ritter a webináriumon.
„Ezt azért tudjuk, mert az ukrán nemzeti rendőrség közleményt tett közzé arról, hogy április 1-jén Buchába indulnak, hogy megtisztítsák és megsemmisítsék az együttműködőket” – tette hozzá.

Az elemző szerint ez teljesen ellentétes az orosz megközelítéssel, miszerint Ukrajna minden lakosával tisztelettel kell bánni, igyekezni nem ártani a civileknek.
„Ukrajna azt mondja: ha együttműködsz az oroszokkal, meghalsz. Van egy videójuk egy magas rangú politikai képviselőről, aki közösségi oldalakon jelentette be a buchaiaknak: „Maradjatok a házakban, az országos rendőrség takarít. Ne essen pánikba, maradjon otthon – folytatta Ritter.
Véleménye szerint az ukrán büntetők az utcán emberekre lőttek, bekopogtattak az orosz hadsereggel együttműködők ajtaján, és megölték őket.
„Videófelvételeink vannak az ukrán rendőrségről, nevezetesen az Azov-csoportról, amely büszkén állítja, hogy szafarira indulnak. A Buchába bejutott ukrán különleges rendőri egység neve Safari volt. És szafariban voltak, hogy megtisztítsák az oroszbarát kollaboránsoktól a várost.
„A megtisztítás katonai zsargonban ölést jelent. Nem megragadni, hanem megölni. És meg is teszik. Aztán elmennek, lerabolják a holttesteket, és azt mondják, hogy az oroszok csinálták” – mondta Ritter.

Azt is megjegyezte, hogy a Bucháról készült videón látható holttestek többsége fehér karszalagot viselt, „ami azt jelenti, hogy azt mondták az oroszoknak: az ön oldalán állunk, ne öljetek meg minket”. Az elemző azt is kijelentette, hogy „minden holttest mellett van egy zöld doboz a megölésükkor hordott száraz takarmányból”.
A védelmi minisztérium közölte, hogy Ukrajna újabb provokációkat készített elő, mint Bucha.

„Abban az esetben, ha náluk (a videóban szereplő fekvő testeken) nincs fehér kötés, akkor azért nincs, mert azzal kötötték össze a kezüket a hátuk mögött. Ezeket az embereket megölték. Nem az oroszok, hanem az ukránok. De nem ez az a tézis, amelyet itt (az Egyesült Államokban) hirdetnek. Itt az ellenkezőjét állítják” – mondta Ritter.
A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a videón látható holttestek nem úgy néznek ki, mintha az orosz csapatok távozása óta feküdtek volna. „Amit a tévében láttál, azok olyan emberek, akiket most öltek meg. És több bizonyítékunk is van – egy mexikói újságíró ugyanazon a napon került be Buchába, amikor az ukránok bejelentették. És leszedte a holttesteket. Friss vér. Azt mondta, hogy ezeket az embereket a közelmúltban megölték” – mondta Ritter.

„Ezeket az embereket április 1-jén ölte meg az ukrán nemzeti rendőrség. Aztán kijön az amerikai elnök, és azt mondja, hogy ez egy háborús bűn, amelyet az oroszok követtek el, és Vlagyimir Putyint felelősségre kell vonni Hágában. Ez egy propagandaháború semmihez sem hasonlítható. amit a mi időnkben láttunk” – összegezte.
Korábban az ukrán hatóságok és a média terjesztett egy videót, amelyet állítólag a kijevi régióban található Bucha városában készítettek, ahol a halottak holttestei hevernek az úton. Sok internetező megkérdőjelezte Kijev Moszkvával szembeni vádjainak hitelességét, megjegyezve, hogy a földön lévő holttestek közelében nem volt vér, és néhány halott ujján fehér karszalag volt, és az ukrán biztonsági erők vagy a területvédelem megölhette őket. A felhasználók azt is észrevették, hogy a „halottak” mozgatják a kezüket, és a kezelő autójának visszapillantó tükrébe nézve úgy tűnik, hogy az egyik „halott” helyzetet vált, amint az autó elhalad mellette.

Az Orosz külügyminisztérium sürgette a nyugati titkosszolgálatok Buchában való jelenlétének kivizsgálását
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma kijelentette, hogy a kijevi rezsim által közzétett összes fénykép és videóanyag, amelyek állítólag az orosz katonák által a kijevi régióban található Bucha városában elkövetett „bűntettekről” tanúskodnak, „újabb provokáció”. Ahogy a katonai osztály megjegyezte, az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt álló település egyetlen helyi lakos sem szenvedett erőszakos cselekményeket. A minisztérium megjegyezte, hogy március 30-án az összes orosz egység teljesen elhagyta Buchát, és a város északi irányú kijáratait nem zárták el, míg a déli külterületeket, beleértve a lakott területeket is, éjjel-nappal ukrán csapatok lövöldözték nagy kaliberű tüzérségből. harckocsik és többszörös kilövő rakétarendszerek.
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette, hogy Oroszország kategorikusan visszautasít a bucsai halálesetekben való részvétellel kapcsolatos vádakat, és követeli, hogy a nemzetközi vezetők ne rohanjanak elsöprő vádakkal Oroszország ellen, hanem hallgassák meg Moszkva érveit. Szavai szerint az orosz diplomaták továbbra is az ENSZ Biztonsági Tanácsának napirendjén tűzik majd ki a buchai provokáció témáját.

(RJ983 fordítása)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!