MEGFENYEGETTE ORBÁN A CÉGVEZETŐKET!!



A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  gazdasági évnyitóján tartott előadást orbán viktor, az illegitim magánállam fővezére és leggazdagabb tulajdonosa. De most nem hitelbrókeri minőségben mint pár hete a családvédelmi  népi eladósodási program bejelentésekor, hanem gazdasági szakértőként.

Néhány banális, és szokásos politikai lózungolás után, telehazudta a holdudvarához tartozó közpénzfüggő NER milliárdosokkal, és multi cégek csúcsvezetőivel zsúfolásig tömött termet a NER nagy gazdasági növekedéséről, a bámulatos sikerekről, a demográfiai mutató számaink 20%-os emelkedéséről (kevesebben halnak meg mint ahányan születnek). Megismételte az évek óta hangoztatott teljes foglalkoztatásos hazugságát - amit idén januárban a saját Pénzügyminisztériuma heckelt meg egy közleményben, amiben elismerte hogy csak 2,6 millió munkavállaló van a 4,4 millió helyett. 
Előadta, hogy ezt a bámulatos sikert és fejlődést nem csak a saját magánállamára, de a környező országokra is ki akarja terjeszteni "mert az Unió ezt támogatja" - ami Freudi elszólása volt az EU támogatások megcsapolásának új köntösbe bújtatott tervével kapcsolatban.  Ezt a tervet "Kifektetési terv"-ként aposztrofálta, ami a máris kifektetett magyar gazdaság viszonyainak kiterjesztéséről szól, de arra nem tett említést, hogy a környező országok vezetői ezt a fenyegetést miként értékelték.

A bámulatos sikerek megóvása érdekében azonban óva intette a cégvezetőket attól, hogy a munkavállalók bérköveteléseinek teret engedjenek. Szerinte az elfogadhatatlan hogy a munkavállalók 10%-os béremeléseket követelnek, mert annak nincs fedezete. 
Ez a gazdaság tudományos szemléletével kapcsolatos alapszintű tájékozatlanságát bizonyítja - hiszen nem a vállalkozó vagyona, hanem a munkavállaló termeli meg a saját bérét, tehát az kizárólag orbán - fentebb említett - szemléletéből eredő következmény, hogy abból a vállalkozó mennyit (keveset) fizet ki neki! (Ennek hátteréről részletesen ITT olvashattál)

S hogy a béremelésekkel kapcsolatos tulajdonosi ellenállás fokozódjon, orbán kilátásba helyezte, hogy ha a vállalkozók "elgyengülnek", és teret engednek a bérek egyébként szükségszerű normalizálódásának, akkor össze fog omlani a magyar gazdaság! (mindmeghalunk!)
Ha meggondoljuk, hogy a NER milliárdosok nem szívesen mondanának le a luxusról amiben élnek - nem kétséges, hogy immár kormányzói fenyegetéssel megerősítve fognak a végsőkig ellenállni minden munkavállalói követelésnek!

A liberális vadkapitalizmusban az orbánság végéig minden marad a régiben? 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS