NOVÁK KATALIN MIGRÁNSOKNAK ÉS SOROSNAK KÉSZÍTETTE AZ ÚJ CSALÁDMODELLT!

Fotó: Soós Lajos/MTI

Bróker Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a minap egy Washingtonban rendezett családpolitikai konferencián vett részt. Közpénzen persze, bár az USA nem tagja az Európai Uniónak, hogy egyeztessünk vele a családpolitikai ügyekben. Novák szerint az USA kormányszóvivőjének, és néhány Trumpista családszervezeti képviselőnek tetszett a magyar komplex társadalomeladósítási modell.

Bróker Novák kiemelte, hogy az amerikaiaknak különösen az tetszett, hogy a magyar modellben végletesen aberrált módon, összevontan kezelik az adó és szociális ügyeket, és csak az a gyerek számíthat méltányos állami (társadalmi) támogatásra, akinek a szülei jól keresnek. 
Ez nem terheli a költségvetést, - a jól keresők alacsonyabb Szja befizetése nem tétel az összes adóbevételekben -  így a kormánynak erre a célra nem kell adót szednie, és a társadalom is abban hitben élhet, hogy "kap valamit" a magyar gyerekek tömege a társadalom által előállított javakból. (Akik nem kapnak, mert a szüleik pl munkanélküliek, vagy az 1,1 millió éhbéres gyerekei, azok nem számítanak mert annyijuk is van)

Azonban mielőtt Bróker Novák Katalin társadalomeladósítási rendszerének most Amerikára korlátozott világsikerének okát megértenénk, nem baj ha visszatekintünk a gazdaságtörténetbe. Ahogy azt ITT már olvashattad, a magyar és az USA kormány 1990 májusban egy egyezményt kötött arra vonatkozóan, hogy a magyar kormányok az USA által meghatározott gazdasági narratívát követik. Ennek a narratívának azonban semmi köze a mai EU-s narratívákhoz, mert ezt a modellt még idősebb Bush idején a dél-amerikai banánköztársaságok majdnem rabszolgatartó gazdaság,- és társadalom modelljének fejlesztették ki. (Lásd: Williamsoni liberális modell)

A narratíva lényege, hogy a társadalom működésére - egészségügy, oktatás, szociális rendszer - az állam nem fordít pénzt, azt ehelyett a nagyvállalkozóknak adja. A szociális rendszer eltörlése persze botrányos volna, ha nem lenne helyette valami, amit az emberek annak fogadnak el. Így az orbáni - akkor még sima atlanti liberális globalista - horda ördögi tervet eszelt ki. A szociális lakásépítési rendszer helyett a devizahitelt, a gyerekeknek járó direkt támogatás helyett pedig a "családi adókedvezményt" nevezte meg a szociális ellátórendszer elemeinek. Tragikus, de a ("genetikailag szolga") társadalmi szegmense ezt üdvözölte is, hiszen túl azon, hogy fogalma sincs a modern civilizáció gazdasági felépítéséről, még végtelenül kapzsi is, és azt gondolta, hogy a szociális rendszer ilyetén leépítésén majd profitálhat is.
Ez a modell mindenben megfelel az egyezménynek, és nem csak alacsony adószintet tesz lehetővé a multiknak, de a társadalom permanens, élethosszig való eladósításával jó profitot biztosít a bankoknak is, amik hátterében - tulajdonosi köreiben - számos  amerikai befektető található. Köztük Soros Györgynek is van magyar banki befektetési  elemeket tartalmazó csomagja. 

Bróker Novák Katalin új családi eladósodási rendszere gyakorlatilag a bebukott devizahitel project 2.0-ás változata  Az alkalmazásával továbbra sem kényszerül az állam a szociális rendszer működtetésére, és továbbra is biztosítja a bankoknak a bevételeket. Természetes hogy tetszik az amerikai befektetőknek! 

Más kérdés, hogy a modell nem nyújt segítséget a mélyszegénységben élő millióknak, és egyre tovább mélyíti az általa generált szociális válságot. Mi több, a brutalizálódó lakhatási szegénység fokozódása, a szegénységet kriminalizáló szélsőliberális elitista jogalkalmazás hatására, újabb milliós tömeg vághat neki a világ civilizált országainak, hogy  ezáltal olcsó bérű indiai és mongol bevándorlóknak hagyja hátra a szülőföldjét - ahogy az pl. már Szarvason el is kezdődött.
Az eddig elkövetett gazdaság, és társadalom pusztítást az se menti, hogy azt államközi egyezmény alapján követte el orbán - és elődei - a károk helyrehozhatatlanná kezdenek válni. Ez már nem bűn, amit meg lehet bocsátani, hanem súlyos hiba.
Istennél a kegyelem számodra is, Katika.

Megjegyzések

  1. Köszönöm, hogy felnyitotta sokak szemét (köztük az enyémet is) az írásaival...
    Sajnos az országban olyan fokú és nem is titkolt lakosságcsere folyik, melynek következménye csak az lehet: végleg el fog tűnni ez a nemzet.
    Kárhoztatom érte a jelenlegi értelmiséget, mert az egykulcsos adónak nevezett "júdáspénz"- t választja ahelyett, hogy az ország fennmaradását tartaná szem előtt, úgymint saját gyermekei, unokái jövőjét és megszervezze, élére álljon egy pozitív vátozásnak.

    (Felhívnám a figyelmét egy elírásra: "Istennél a kegyelem számodra is, Klárika.", gondolom, hogy a "Katika" lenne a helyesebb.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves karesz!
      Köszönöm a méltatást, szerencsére egyre több pozitívat kapok a döbbenetesen sok olvasómtól.
      Az értelmiségünk sajnos pont úgy áldozata a rendszernek mint bármelyik magyar állampolgár, hiszen az egzisztenciájuk az államtól függ. Nehezen hiszem, hogy ha olyan markáns kritikákat fogalmaznának meg mint én, akkor lépesek volnának-e életben maradni, hiszen a munkabérüket a költségvetésből kapják. Nekik is van családjuk - az enyém is majd nem ráment az ellenzékiségre - van személyes bátorságuk vagy gyávaságuk,. És van hazaszeretetük, olyan amilyen. Én bár nem vagyok "mélymagyar," rajongva szeretem a hazámat és a népemet, s a hazaszeretetem nem hagyja hogy szó nélkül hagyjam ahogy ellopják a hazámat, sanyargatják a népemet. Az én hazaszeretetem "ilyen" - akiket kárhoztat, azoké meg nem "ilyen," de ez nem bűnük, csak adottságuk.
      A népünk fennmaradása ezért nem rajtuk- az értelmiségen - múlik, hanem önön, és az önhöz hasonló több millió elnyomott, megtévesztett emberen, főként azokon akik megértették hogy mi zajlik és hogyan. A következő rövid időszakban ha ön és az önhöz hasonló honfitársaink megtalálják egymáshoz az utat, meggyőződésem hogy véget lehet vetni ennek a borzalomnak, és hamarosan beléphetünk az EU államok azon klubjába, ahol a tőkés társadalmi rend ellenére is a népakarat - a tisztességesen tájékoztatott emberek döntése - az úr, az irány és a fejlődés motorja.
      Az névelírásommal kapcsolatban tett észrevételét itt külön is megköszönöm, már javítom is!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS