Macron, az orbáni álom gyílkosa.



Még meg sem száradt a tinta orbánnak  a nagy tusványosi karneválon tett világrengető, - na jó, csak Európa "rengető" -  bejelentéseiről tudósító papírokon, az európai sajtó máris egy nagy csomag papír zsebkendőt mellékelve küldi meg a magyar kormánynak a mai számait a fő hírrel: Emmanuel Macron francia kormányfő Portugáliában megkezdte az Európai Konzultációt az Unió jövőjéről. 

A konzultáció olyan kérdésekre keresi a választ, amik minden európai polgárt izgatnak, érintenek. Úgy mint a gazdasági növekedés lehetősége, munkahelyek sorsa, biztonságpolitika, Európa helye a világban, és a magyar kormányfő számára vörös posztónak számító európai egység kérdése.
Macron több európai országba is ellátogat a közeli jövőben, hogy személyesen kifejtse ezekben a tárgyakban a személyes véleményét, és vitát generáljon a kérdésekről. A vitában bármelyik európai állampolgár részt vehet, az Európai Bizottság honlapjáról letölthető kérdőív kitöltésével, ami 24 nyelven érhető el. Az eredményről Macron az Unió decemberi csúcstalálkozóján számol majd be, ami alapvetően meghatározhatja majd a közös Európa további fejlődési irányát. 


Orbán viszont nem kívánja Macront az országába- az egyre vadregényesebb orbanisztánba - beengedni, és a véleményét kifejteni, mert a törékeny orbáni demokrácia, és a NER még nem elég fejlett ahhoz, hogy ilyen témájú és tárgyú vitákat generáljanak a lakosság köreiben. Különösen azért nem, mert egy nyilvános, személyes párbeszéd vagy vita kimenetele esetleg kedvezőtlen színben tüntetné fel orbán elveit, és személyes képességeit, ami összezavarná a mögötte álló, a lakosság huszonegynéhány százalékából összecsalt generált választói kétharmadot. Ezért orbán az Európai Konzultáció idejére bezárkózik Macron elől a megerősített budai várba, valamint a légi és közúti határt is megerősített szolgálattal figyelteti, hogy az esetleges meghívás nélküli érkezését is megakadályozza. Természetesen nem gyávaságból teszi, hanem a tulajdonjog háborítatlan gyakorlásának jogán, amit minden nábob és oligarcha szabadon gyakorolhat a birtokain.


Macron és Orbán közt régóta felhős a viszony. Macron az egységes közös Európa elkötelezettje, a nyugat szemében a jövő embere. A puszta léte is legyőzhetetlen akadály orbán számára, hogy a vezető európai politikusi státuszt megszerezze. Márpedig a két napja tett tusványosi bejelentése értelmében már nem csupán vezető, hanem első számú politikusa kíván lenni az Uniónak. Macron mostani akciója azonban végképp eltörli orbán minden esélyét arra, hogy az EU lakosságának alacsonyan képzett rétegeivel való kapcsolatfelvétel útján az élre emeltesse magát, hiszen az európaiaknak kortól és rangtól függetlenül nem enyves kezű megmentőre, és védelmezőre, hanem egy kellőképpen demokratikusan gondolkodó, intelligens frontemberre van szüksége. Macron pedig a frontemberrel szemben támasztott kívánalmaknak mindenben megfelel, ezért a nagyra törő orbáni álomnak itt vége is van, - jó reggelt kívánunk! 

Macron politikusi rátermettségét egyébként mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy az áprilisi csalás választás után újságíróknak válaszolva a következő kritikát fejtette ki orbánról és rendszeréről: "megválasztották". 

Megjegyzések

  1. Egyetértek!
    Amúgy Orbánt sokan a "kelet-európai Farage"-nak tekintik:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Faragenak?

      Mr. Farage egy kifogástalan gentleman, ha olyan pénzügyi botrányokban volna érintett mint orbán, azonnal lemondana.
      Ezért azt gondolom, téves az összehasonlítás, mert a magyar nemzetvezető páratlan Európában.

      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta, és véleményezte.

      Törlés
  2. Javaslom a hetes cikkely szerinti eljárás elindítását az unió vezető tisztségviselői ellen, követelve a
    - szavazati joguk megvonását és az uniós forrásaik csökkentését, mert bűnrészesek Európa elpusztításában!
    - A pénzemberek markában vergődő nihilista vezetés elárulja az európai értékeket.
    - Önfeladásra és az élőhelyük átadására kötelezik az őslakosokat.
    - A keresztény vallás és kultúra helyett az iszlamizációt támogatják.
    - A klasszikus családok és a gyermekek jogait semmibe veszik.
    - Az emberi jogokra hivatkozva minden aberrációt előtérbe helyeznek, legalizálják a pedofíliát és a gyermekházasságot,
    - kiszolgáltatott kisgyermekeket meleg párok játékszerévé teszik, életellenes - genderelméletet oktatását üdvözlik az óvodában,
    - a terrorizmust és az erőszakot a városi élet velejárójának mondják, a normális társadalom felpuhításán és az eredendő
    - emberi alapértékek lerombolásán munkálkodnak. Párizs?!?! https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=S1LXyN8qy60

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, mennyi marhaságot írsz!

      Törlés
    2. annyi eszed még maradt, hogy a cipődet be tudd kötni? Hogyan tudtál ennyi marhaságot összeszedni? Kiollóztad a pesti srácokból?

      Törlés
    3. Javaslom Varga ápolt kényszerzubbonyát szorosabbra cserélni...

      Törlés
    4. téged mikor engedtek ki a diliházból.

      Törlés
    5. Akik itt hülyézik Varga Sándort, miért nem cáfolják?

      Törlés
  3. A magyar választók átláttak, már átlátnak a szitán!!!
    2010 óta minden választási eredmény jól mutatja, hogy a külföldi-milliárdok simicska-milliárdok és a gyűlöletkampány, a megduplázódó ellenzéki média és a közterületeket ellepő kormányellenes óriásplakátok is kevésnek bizonyultak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is úgy látom hogy a magyar választók többsége már "átlát a szitán" erre utalnak a közelmúlt időközi választásainak részvételi adatai.

      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta, és véleményezte.

      Törlés
    2. Sándor,nem adok 2 évet amikor ön és elvbarátai fogják elkergetni

      Törlés
  4. Béláné Bial NAGYON ÖRÜLÖK MACRON ÚR SIKERÉNEK, NÉPSZERŰSÉGÉNEK !!! NAGYON TETSZIK, HOGY ÉRDEKLI, ŐSZINTÉN AZ EURÓPAI POLGÁROKAT IS FOGLALKOZTATÓ KÖZÉLETI, PROBLÉMÁS KÉRDÉSEK, MEGOLDÁSA IS !!! SOK SIKERT, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK NEKI, és GYÖNYÖRŰ PÁRJÁNAK IS !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami azt illeti, mi demokraták mindannyian nagyon örülünk, hogy kifejthetjük a véleményünket a közös ügyeinkről.

      Egyébiránt köszönöm, hogy elolvasta és véleményezte.

      Törlés
  5. Válaszok
    1. Köszönöm hogy elolvasta és véleményezte.

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Köszönöm hogy elolvasta, és véleményezte.

      Törlés
  7. Orbán problémája összetettebb szerintem, mint a Macron-jelenség. Orbánon rajta van az EU-ból immáron biztosan kitúrt Erdogan testvéri meleg szeretete, Putyin barátsága, és zsarolása. A Néppártnak teljesen más, európai jelöltjei vannak. Sebastian Kurz, például. De ha valóban rámennének a migráns kérdésre Európában - szerintem ez kizárt - akkor sem az orbáni korrupció, az EU ügyészségtől való rettegés volna a Néppárt "arca" hanem sokkal inkább valamelyik olasz, vagy maga a Le Pen lány - még inkább ő, mint Orbán. Szerintem, Orbán októberre kikerül a Néppárti frakcióból, és az eddig mondvacsinált, kommunikációs jelentőségéből is csak egy pattogó, porbafingó
    hordószónok marad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez teljesen helytálló következtetés, magam is ezt gondolom.
      Az írásban azért nem boncolgatom ezt az érvelést, mert nem szeretném átlépni a blogos műfaj általános kereteit és határait.

      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta, és véleményezte.

      Törlés
  8. A földről söpörné el Macron a gecit, akkor tenne jót Európának. Az eltávolítás csak félsiker. Megalázni, földbe tiporni és végleg bezárni. Ez volna a legjobb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm hogy elolvasta, és véleményezte.

      Törlés
  9. Ezúton szeretném megköszönni a 13 ezer eddigi, és minden ezután ide látogató olvasómnak a megtisztelő érdeklődését.

    VálaszTörlés
  10. http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-3706_hu.pdf
    Az EU kérdőív linkje (magyarul)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már ki is töltöttem!
      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  11. Titokban várom a magyar Macront, csak jönne már!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van olyanunk nekünk is csak nincs média támogatása mint a hazugságoknak, ami szerintem érthető.

      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  12. Nekem 9s tetszik....jó fej Macron!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó fej bizony! Legalábbis sokkal jobb fej mint a mi önjelölt megmentőink és védelmezőink.

      Egyébiránt köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  13. Válaszok
    1. Elnézést kérek, hogy csak most válaszolok, valamiért nem jött értesítés a bejegyzéséről.
      Örülök hogy tetszett az írás, igyekszem olyan témákat megírni, amivel a fősodrú média nem, vagy nem ebben a stílusban és terjedelemben foglalkozik. (A napilapok ítészeit sok olyan szabály köti, ami rám nem vonatkozik - mert ez a saját "lapom"! )

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  14. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy Marcon olyan ügyes volna...
    Jól tudom-e, hogy az országában gyakorlatilag polgárháború van ?
    És hogy nem mellette, nem érte tüntetnek ?
    És az is elképzelhető, hogy ezért is Orbán a hibás?
    Miként azért is őt okolják, hogy gyakorlatilag nincs magyar ellenzék.
    Ha fáj valakinek, valakiknek ez a rendszer, akkor illő volna már összekapni magukat és stratégiát kidolgozni megdöntésére, nem csak sápítozni melankólikus módjára és pocskondiázni, o1g-zni. De ez nem akar valahogy kialakulni, mert a mai ellenzéki oldal gyenge, szétesett és se stratégiája, se hiteles képviselője nincs, viszont van saját ellenzéke.
    A rendszerváltással kapcsolatos írását is olvastam és egyetértek vele - kivétel azokkal a passzusokkal, ahol igazi magyarországi módjára saját nemzetét pocskondiázza. Ez az egyik oka elégedetlenségének és annak, hogy nehezen alakulnak a dolgok ebben az országban. Mindig az a jó, ami külföldön van. Ezt tanítják gyermekeiknek - ezt hallani úton, útfélen és többek közt ezért is ez a sorsa a magyarságnak : sajátjai ássák alá felemelkedését, illetve ügyködnek azon folyton folyvást.
    Talán ha más jellegű világban élnénk, ahol valami más volna a cél, mint a hatalom megkaparintása - mert tudjuk, hogy e hatalomelvűség él, minthogy Viktor is, mások is ezt hajhásszák, talán volna esély, de így...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Franciaországban jelenleg NINCS polgárháború, csak a tömegtüntetések alatt aktivizálódott szélsőjobboldaliak randalíroznak még.
      A tüntetések nem Macron személye hanem az alkalmazni óhajtott "magyar modell" ellen törtek ki. Az a kérdés hogy ezért orbán-e a hibás, annak ellenére hogy szarkasztikus akar lenni igen is elgondolkodtató. Ha nem volna orbán rendszer, a franciák nem tudnák milyen világ felé akarta terelni Macron az országot - szerintem nem a saját "eszétől" vezérelve, hisze ebbe 2013-ban Hollande majd nem belebukott már. (A Tarragonai Nyilatkozat után a francia szocilisták ultimátumot adtak neki: vagy elfelejti a washingtoni consenzust, vagy kilép az ország az EU-ból)

      Nem a tárgyhoz tartozik ugyan de Magyarországnak gyakorlatilag 1990 óta NINCS parlamenti baloldala (Körösényi 1996, 1999) liberálisok küzdenek egymással a hatalomért. Hogy miért nincs és miért nem tud kialakulni azért meg Antallék a hibásak a szakszervezeti vagyonról alkotott törvényük miatt, amivel gyakorlatilag kirabolták, megbénították a baloldalt. No és a liberális média, ami annyi hazugságot hordott már össze, annyi bűntudatot épített az emberekbe, hogy nem is mernek olyan dolgokra gondolni ami a baloldali értékrend kategóriájába tartozik. Az általuk meghúzott rendkívül magas médiahorizontról - ami a politikai világ meghatározója!! - már nem is beszélve.

      Végezetül kikérem magamnak hogy "pocskondiáznám" a nemzetemet. Kisebbségiként (magyarként) is. 1989-től pártban, pártvezetőként és párton kívüliként is azért küzdök hogy Magyarország európai állammá európai szerkezetű országgá váljon, amit az Önhöz hasonló rendkívül tisztán látó képzett és tájékozott emberek permanensen lekomcsiznak. (Pedig van modell ami működő és életképes, van alternatíva, - igaz a liberálisok soha nem fogják azt képviselni - de az általában senkit nem érdekel, csak a sírás, vagy az átszellemült ajnározás )
      Tartok tőle, hogy ha el is olvasta néhány bejegyzésemet, egyetlen szót sem értett meg belőlük.

      Köszönöm hogy elolvasta

      Törlés
  15. Nem hinném, hogy nem értem, miről ír.
    Én sem vagyok viktorpárti, de főleg nem baloldali, főleg nem liberális és főleg nem jobbikos.
    Tény, hogy eme bejegyzés ha érvényes is lett volna, amikor íródott, ma biztos, hogy nem az. Talán egy fél év múlva az lesz...
    Majd meglátjuk.

    VálaszTörlés
  16. Elkedvetlenítő,amikor meg kell állapítani,hogy bárki ezen az oldalon elfogulatlanul tud politizálni.A rómaiaknál voltak az úgynevezett zöldek meg a kékek,mármint az antik világ sportrajongói,akik olykor véres csatákat vívtak egymással,csak azért,mert ki-ki elfogult volt saját lovascsapata iránt és akár fizikai leszámolással bizonyítani akarták saját felsőbbrendű voltukat.Ugyan ez zajlik itt is,azzal a külömbséggel,hogy ez a közeg egy kitapinthatatlan virtuális közeg,amelyben mindent be lehet bizonyítani,akár azt is ügyes retorikával,hogy 2X2 egyenlő öt.A blog szerzője végtelenül elfogult a maga sportcsapata irnyában és szent ügynek tekinti megvédeni a saját oldalát.Mindeközben ugye a megfellebezhetetlen igazságot egyedül Ő tudja előhúzni a tarsolyából.Ebben a meggyőződésében gyermekdeden naív.Most pedig megyek Bachot hallgatni,ezt a nyavalyás Bachot,akit szőröstül-bőröstül a keresztény kultúra dobott a felszínre,s akit a szerző óhaja szerint egyszer el fog pusztítani a vörösök vallása,mármint a kommunizmus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ispánovity Úr,
      nem igazán értem hogy milyen elfogultságot kér rajtam számon orbánnal szemben. Azzal a fickóval szemben, aki bizonyíthatóan illegitim módon szerzett hatalmat a hazám és népem felett. Szeretnem kéne talán?
      Könnyű azt önnek mondani, hiszen fogalma sincs róla, hogy a magyar sorsközösség tagjai többségének milyen elképesztő károkat okozott, és fog még okozni míg csak hatalmon van.
      De az álláspontját híven és tisztán tükrözi, - ezáltal menthetővé is teszi -hogy a politikai oldalakat lovas póló csapatok szurkolótáboraihoz hasonlítja. Ezzel kapcsolatban megjegyzem, hogy a jobboldaliság valóban ehhez áll közel - hit, - a baloldal viszont egzakt tudományok állításainak halmazából alkot tárgyi véleményeket. (Pragmatizmus)
      Mindazonáltal én is inkább Bachot ajánlom önnek, mint a politikai oldalak böngészését . Bár kétlem, hogy értene abból is valamit, ha az a meglátása, hogy szerintem a kultúrát - és benne Bach műveit - el kéne pusztítani. Csak tájékoztatom, mert látom soha nem hallott róla: a kultúra, a művészet eredeti természete és irányultsága, már csak a céljainál fogva is baloldali. Lehet hogy fenntartásokkal kéne viseltetnie iránta! -:)

      Köszönöm, hogy elolvasta!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

HAZUDIK ORBÁN A HALOTTAK SZÁMÁRÓL!

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Mansfeld Péter A HAMISÍTOTT FORRADALMÁR