Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.




Van a Kárpát-medence területén egy ország, ami attól függetlenül, hogy formálisan az Európai Unió egyik tagállama, és van kormánya, saját fizetőeszköze, a természetben kijelölt határa, bírósága, rendőrsége, hadserege, kórházai és minden egyebe amiről egy államot államnak nevezhetünk, mégis kakukk fiókaként létezik az európai civilizációtól körbevéve. Egyszerűen azért, mert a felszíni hasonlatosság mellet számtalan különbözőség választja el a többi országtól, amikkel elvileg egy gazdasági és politikai tömbbe tartozik.

A lényeg megértéséhez ott kezdeném, hogy van egy régi, un. "föld nélküli állam" amit röviden Szuverén Máltai Lovagrend néven ismer a nemzetközi diplomácia 1113 óta. A lovagrend a keresztes háborúk idején alakult, majd Málta szigetén tartott fenn székhelyet, amit végül a Napoleoni háborúk miatt el kellett hagynia, de államiságát gyakorlatilag több mint 900 éve őrzi. Az ENSZ, az UNESCO,  az Európa Tanács és több mint 100 állam diplomáciai kapcsolatot tart fenn vele. Saját pénze van (Scudo) saját törvényei vannak, és nemzetközileg elismert saját útlevelet bocsát ki, amivel az állam diplomatái is utaznak szerte a világban.
Tulajdonképpen ez a lovagrend az első olyan állam a világon, ami örök példát állítva elénk megmutatta, hogy az államnak nem tulajdonsága a saját föld, a földrajzi behatárolhatóság, hanem az sokkal inkább az államot alkotó emberek szellemi-lelki tulajdona,  jogi formája pedig a közösen alkotott és elfogadott alapszabálya (alkotmánya).

Szuverén Máltai Lovagrend Címere

A Máltai Lovagrend statusat, szerkezetét és nemzetközi diplomáciai sikerét is alapul véve, mások is alakítottak már a történelemben hasonló államot, nevezetesen a Brit Kelet Indiai Társaságot. (És még pár ugyan ilyet, de a példa egyszerűségének kedvéért itt mással nem foglalkozom)

Kelet India Társaság címere

A kelet Indiai Társaság a Brit koronától kapott jogot a működésre, 1600-ban de 57 évvel később már 3/4 millió Angol Font állandó alaptőkével rendelkezett, amit a részvényesek - köztük a brit parlament nagy tekintélyű Lordjai - adtak össze. A társaság gyakorlatilag - és jogilag - a koronától függetlenül, önálló , SAJÁT JOGRENDDEL bíró államként működött, úgy hogy - saját - katonai erőt alkalmazva foglalta el India és Ázsia egyes területeit a rendelkezésére bocsátott pénz segítségével, és ott kormányzóságokat hozott létre. A kormányzóságok élén a saját embereik (igazgatók) ültek, akiket eleinte a befektetők  közül választottak ki, és helyi hatalmasságokat vásároltak meg, hogy a társadalmi nyugalmat fenntartsák. A társaság 1640-ben már a saját törvényeit alkalmazta és saját pénzt veretett a megszállt területeken, (Mohur) az 1700-as évek elején pedig a brit parlament - királyi - törvényt hozott a társaság állami függetlenségére és vámmentességére.
.
A társaság kezdetben a szintén korona gyarmat Dél-Amerikából származó nemesfémért vásárolta fel a helyi termékeket, ami busás haszonhoz juttatta a hitelezőket (befektetőket). A korona azonban -elemi érdekeit védve - megtiltotta a nemesfémek kivitelét a birodalom fennhatósága alól, így a társaságnak rövidesen más cserealapot kellett találnia a mesés profit növelésére. Így jött el a társaság történetében az a pillanat, amikor a kínai kereskedőknek ópiummal fizettek a tea,  gyapot, és selyem árukért, amit az elfoglalt indiai területek parasztjaival termeltettek meg- eleinte pénzért, üzleti alapon, majd rabszolga munkával. Tény, hogy eztán sok millió ember halt meg éhínségben néhány év leforgása alatt a fennhatóságuk alatt álló területen, - "országrészek váltak lakatlanná" - mert élelmiszer helyett is a kínai piacra szánt ópiumot termeltették velük, illetve annak kizárólagos termelésére kényszerítették őket- rabszolgamunkában.

A társaság a nemzetközi rabszolga kereskedelemből is profitált. A története során számos helyi háborút viselt különféle időpontokban különféle lázadó csoportok ellen. A hadifoglyokat nem ölték meg, hanem eladták rabszolgának az új világba. De direkt rabszolgavadász expedíciókat is indítottak főleg Nyugat-Afrika, Madagaszkár, Mozambik és Indonézia  területeire. Ez a rabszolga kereskedelmi üzlet az amerikai polgárháború kitörését megelőző évekig gyakorlatilag háborítatlanul működött, és ontotta a pénzt a brit befektetőknek.

A társaság a megszállt területeken a velük együttműködő helyi hatalmasságokat pénzzel támogatta, azok viszont segítették őket üzleti céljaik elérésében.-ez az aktus volt a mai európai un "befektetői korrupció" őse. Az őslakos vezetők segítettek fenntartani a társadalmi békét, elsimítani a villongásokat A vagyonok mindeközben mesebeli módon nőttek. A társaság egyik igazgatója - Robert Clive - a bengáliai  háború befejezésével a megölt uralkodó család vagyonát hat hajóra rakatta, és mint jogos és adómentes zsákmányt egyszerűen "hazavitte". Ezáltal egy csapásra a leggazdagabb európai polgári (nemtelen) személlyé változott, aki nem öröklés útján szerezte a vagyonát.

Robert Clive

Az ellopott vagyon azonban hiányzott a helyi társadalom gazdaságából - így néhány év múlva a helyi gazdaság összeomlott, ami a társaságnak is súlyos gazdasági hátrányokat okozott. Azon felül hogy a koronának egymillió Font kölcsönt kellett adnia a társaság konszolidációjához, 30 európai bank is összeomlott a a társaság által okozott "bengáliai csőd" következtében..
1773-ban az Edmund Burke jelentés simán lebűnözőzi a társaság befektetőit, és vezetőit, (a parlament Lordjait is) sőt közli, hogy a társaság rablásai katasztrófát okozhatnak, és magával ránthatják az egész brit kormányt, sőt az országot is.

A társaság élére 1786-ban egy Wallis nevű fickó lépett, aki jó stratéga és könyörtelen katona volt. Gyakorlatilag ő szervezte meg a gyarmat birodalom modern adminisztrációját, (aminek minden fontos csúcspozíciójába a saját embereit állította) a kezelhető, és a bennszülöttek számára még elviselhető adórendszerét, a társaság hadseregét pedig mind létszámban, mind tűzerőben többször nagyobbra fejlesztette mint a brit királyi haderő valaha is volt. Ezért a társaság- a megnövekedett, szubkontinentális területen -  újra jól működött, így Wallis vagyona  néhány év alatt nagyobb lett mint akkor a királyé volt, és a mesés adókért cserében - amit a koronának fizetett -  III. György Cornwallis grófjává léptette elő. Az epés történetírók itt megjegyzik: meglehet hogy Wallis Lorddá avatásában az is közrejátszott, hogy a társaság már nagyobb katonai potenciál volt, mint a Franciaország felett a hét éves háborúban győzedelmeskedett Anglia- és így akarta a korona Wallis lojalitását megvásárolni.  (a gazdag polgárok gyakorlatilag ma is bármire képesek egy nemesi címért, mert annak általában születni kell)

Lord C. Cornwallis

Sire Cornwallis munkásságának volt köszönhető, hogy a befektető társaság végül könyörtelenül hódító, imperialista, nemzetek felett álló óriáshatalommá vált. Gyakorlatilag fogságba ejtette, rombolta, fejlődésében meggátolta Indiát és egész délkelet Ázsiát,.s később a korona haderői ezen a bázison foglalhatták el Delhit is.

A társaságot végül - a befektetők egymás ellen, a profitból való részesedés arányáért vívott véres harcai miatt - Viktória királynő betiltotta és államosította 1859-ben. Majd egy év múlva győztesként lezárta a társaság által Kína ellen indított un. "második ópium háborút", aminek következtében került pl. Hong-Kong a korona használatába. Csúnya dolog, de a tényekhez hozzá tartozik: eztán a brit gyarmatbirodalom felszámolásáig a korona - mint jogörökös jogutód - "intézte" a társaság piszkos (erkölcstelen, bűnös) üzleteit, és eladdig az impériumokban ellátott feladatait. A Kelet India Társaság így beolvadt a királyi államba, az impériumai csak sokkal később - a XX. században - nyertek függetlenséget.

Nos, ez 260 év igaz története arról, hogy egy maroknyi ember - akik a saját kortársaik szerint is elvetemült bűnözők voltak -  a mögöttük álló befektetők pénzével sáfárkodva hogyan tud elfoglalni országokat, kontinenseket a saját- és a mecénásaik- hasznára, hogy tud saját államot létrehozni saját törvényekkel, saját pénzzel, saját végrehajtó hatalommal az őslakosok felett -aminek költségeit természetesen az őslakosok fizetik.

Azzal kezdtem, hogy van a Kárpát-medencében egy ország, ami olyan mint a többi, de mégis különböző.

Mert: az országnak gyakorlatilag nincs nemzetgazdasága, külföldi cégek teljesítményei jelentik az ipari termelést, a mezőgazdasági termelés is gyakorlatilag hitelből működik, a termés értékének nagyobb része a hitelezőké. Talán épp ezért is rendelkezik az állam un. "törpe költségvetéssel" (alig van adóbevétele) aminek következtében a hagyományos, az Európára jellemző szociális rendszere, és állami ellátórendszerei napról napra hanyatlanak, ezért a lakossága körében egyre nagyobb arányúvá válik a nyomor. 
Nincs az országban működő Munkáskamara, a munkavállalók bérét - mint az egykori  gyarmatokon - a "kormányzóság" állapítja meg, általában az európai átlagbérek töredékén, ami kimeríti az intézményes és tömeges  rabszolgatartás fogalmát. Az őslakosok így rabszolgamunkára kényszerülnek - ami sokszor a megélhetésüket sem fedezi - a megtermelt javak pénzre váltva teljes egészében elhagyják az országot az uralkodók idegen országbeli érdekeltségeibe, a nyomorgó lakosság nagy része pedig menekülni kénytelen.
(A KSH nem összegzett, de részletes jelentéseiből kiolvasható, hogy kb. 1,5 millió lakos hagyta már el eddig kényszerből a területet!)

Van azonban az országnak új, (dollárban számítva is!!) milliárdos új elitje, ami roppant rövid idő alatt a semmiből szerzett vagyont, ami annál is érdekesebb, mert az ország termelési potenciálja nem hozhatott létre ennyi és ekkora vagyonokat. (nem megtermelt, nem üzleti, gazdasági úton keletkezett vagyonok)
Van továbbá  az országnak igen jelentős összeget kitevő államadóssága, amit a befektetők pofátlanul magas kamatra adtak kölcsön az országnak - 2011 év márciusában pl. a kormányfő személyes intézkedése alapján úgy, hogy szakemberekkel megerősítetten nem is volt szüksége az országnak semmiféle kölcsönre. (erről itt olvashattál részleteket).Az államkölcsönök jó része - a korábbi görög államcsődhöz vezető minta szerint - az oligarchák zsebébe vándorolt,  de kölcsönök kamatait és tőkerészleteit a lakosság törleszti, és törleszteni lesz kénytelen abban az esetben is, ha visszanyeri államát és függetlenségét.

Ezek a főrészvényesek az igazgató - orbán - segítségével egyszerűen hazavitték az állami vagyont mint Clive a bengáliai királyi vagyont, s ma is óriási szelteket kapnak belőle. A rokonaik is!

Mészáros Oligarcha

Garancsi Oligarcha

Csányi Oligarcha
  

Van az országnak alaptörvénye is, ami a 2010-ben hatalomra jutott, megszálló új elit saját maga alkotott, és léptetett életbe a meglévő, az 1944- 45 évi Nemzetgyűlés által, általános társadalmi konszenzussal alkotott helyett  - társadalmi párbeszéd, és népszavazás nélkül természetesen. Nem sokkal ezután az ország minden korábbi törvényét eltörölték, és az új hatalmi elit által alkotott újakat léptették életbe helyettük. Így az ország jogrendje ma nem áll koherens összefüggésben a korábbi jogrenddel. Az állam működésében mindenben az uralmi elit akarata érvényesül annak ellenére is, hogy látszólag parlamentáris demokráciát működtet, de ebben a parlamenti ellenzéknek gyakorlatilag semmi szerepe vagy vétójoga, hatékony- vagy annak látszó - nyomás gyakorlási eszköze nincs. Az uralmi elit ezen felül a parlamentáris hatalmát olyan választási törvénnyel garantálja, amit erkölcstelensége, és a személyi önrendelkezési jog semmibevétele miatt egyetlen európai országban se engedne ratifikálni az alkotmánybíróság! Ám ha ez a jogtiprás is kevésnek bizonyul, az oligarchák a szervezett választási csalástól sem rettennek vissza. (erről itt olvashattad a részleteket)

Az új elit szemmel láthatóan a saját törvényei felett is áll, hiszen a látványos gazdagodások körülményei közt napvilágra került bűncselekmények miatt - amiben a hatalmi elit, sőt annak feje is érintett - nem hogy a felelősségre vonás, de még a nyomozás is elmarad, lévén hogy a végrehajtó hatalom is az uralomra jutott kis létszámú csoport tagjainak kezében összpontosul. 

Mindent összevetve a hatalomra jutott csoport tevékenységét, az annak nyomán kialakult gazdasági és pénzügyi, és uralmi viszonyokat összevetve, kísértetiesen azonos képet látunk a néhai Kelet Indiai Társaság nevű, a kor szakértői által hivatalos iratokban nemzetek feletti bűnszervezetnek nevezett részvénytársaság szervezeti felépítésével és tevékenységével.
A tettesek vezére köszöni, kiválóan érzi magát, meg van elégedve a királyi pompával ami övezi mint a magánállama vezetőjét.

I. Orbán, Fidesztán-Orbanisztán királya 

A fizikai valóságban, ha egy összehasonlítás alapján két dolog egyforma, akkor azok kétségen kívül ugyan azok is.
Ennek az összehasonlításnak az alapján, az összeesküvés elmélet keletkeztetésének kizárásával jelenthetjük ki, hogy Magyarországot elfoglalta egy erre szakosodott, Fidesz-KDNP névre hallgató, politikai közösségnek álcázott bűnszervezet, és a területén egy megszálló jellegű, magánállamot hozott létre! 

A volt Magyarország ma már csak egy gyarmat. A kérdés már csak az, hogy az Európai Unió meddig tűri el ezt? Vagy mégis véres kardot kell körbehordanunk az országban, hogy megvédjük a hazánkat a bűnözőktől? 

Megjegyzések

  1. Az Europai Unionak tökéletesen megfelel Orbàn (Haider, Berlusconi, Kurz, Wilders Hollandiában, a Vlaams Blok és a Vlaams Belang Belgiumban, Blocher és az SVP Svájcban, de Finnországban és Dániában szintén a szélsôjobbos vezetôk). A szélsõjobboldali pártok jelenléte a tagállamok kormányaiban szemöldökráncolást sem idézett elõ az Európai Bizottság részérõl. Nem fontos az ideologia, csak az, hogy a szerzôdések, a Bizottsàg ddirektivài és ajànlàsai teljesitve legyenek. Ezekben pedig élenjàrnak a (szélsô)jobbosok is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igem ez teljesen gy van, de ez az 1990-es washingtoni liberális internacionálén a politikai szereplők és a transznacionális tőke szereplői között köttetett alkura vezethető vissza. Az alku- a globális új világrend (NWO) - zászlóshajójává vált az EU, és attól függetlenül hogy a project már elbukott, a végrehajtásban tehetetlenségi erő viszi tovább.
      Abban reménykedhetünk, hogy az EU tagállamok gazdaságtörténelmének olyan prominensei voltak mint Polányi vagy Marx, akik nélkül az EU ma nem lehetne az ami, és a globalista project is tönkre vágta volna az old tagokat ha a szakembereik nem állnak ellen a tudományos tényekkel szembe menő globalista kívánságoknak.

      Az, hogy a tagállamok - pártállástól függetlenül - végrehajtják az EU központi direktíváit (ahogy orbánék is a támogatásokért cserében) nem feltétlenül biztosan elegendő egy hatalmi torzó támogatásához, hiszen az az egész közösség számára súlyos gazdasági kockázatot jelent. Ez ad némi reményt arra hogy az EU a 7. cikkely alkalmazásán túlmenően is beavatkozik az orbánék által működtetett folyamatba. Önvédelemből.

      Törlés
  2. MAGYAR, NEMZETI, FASISZTA, MAFFIA, FIDESZESSS, BŰNBANDA, RABLÓBANDA, ÉLÜKÖN O.V.FASISZTA, MAFFIA BANDAVEZÉRREL, KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐVEL, NEMZETKÖZI SZÉLHÁMOSSAL, 21. századi ALCAPONE ! O.V."Nikolaita"családja "Jézabel" /Elnyomó,Tolvaj,/ O.V.család=Ceausescu család 2!!HAZAÁRULÓK! HAZUG, TOLVAJOK !!BÖRTÖNBEN A HELYÜK !!!

    VálaszTörlés
  3. "Van a Kárpát-medence területén egy ország, ami attól függetlenül, hogy formálisan az Európai Unió egyik tagállama, ....."
    Na most akkor állam vagy ország?
    Magad írod, tagállam. AZ EU-nak államok a tagjai, nem országok...
    És ezt nem érted később se. Pont a lényeget nem érted.
    Az ország meg az állam, az két különböző dolog.
    Ha megérted, akkor látni fogod, hogy mi a MEGOLDÁS, hogyan lehet felszámolni az Orbán vezette alkotmányellenes diktatúrát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán ha megérted mit jelent egy mondatban a "formális" jelző akkor lesz kedvem erről vitatkozni. Akkor meg neked nem lesz. Vagy mégis?
      Különben nem felszámolni kell, hanem kiverni az országból, de még az Unióból is ezt a hordát a megbízóikhoz és gazdáikhoz. (Ha többet olvasol a blogból magad is rájössz, hogy ezt a projectet nem orbán találta ki - ő csak a helytartója)

      Törlés
  4. Már a rendszerváltásitituációba becsapták a magyar népet. A nép azt sem tudta , hogy mi történik körülötte. Aki közel volt a tűzhöz , az megszerezte a további gyújtólángot , aki meg távol az ma is két kovakő pattintgatással próbál legalább szikrát csiholni ! A nyomor tompít, de az éhhalál előtti állapot már vicsoríthat is ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van. Én az egyik résztvevője voltam az akkori folyamatoknak. Tudtam ugyan az Andropovi narratíva váltás miatti kényszerpályáról, de abban szó sem volt arról, hogy abba az irányba megyünk majd ahova végül is jutottunk. (Amikor kezdett kirajzolódni hova tartunk, gyakorlatilag a komplett politikai osztály ellenzékébe vonultam)
      Az akkor hatalomra került új „elit” dokumentálható tudatlansága, és alkalmatlansága azonban jó lehetőséget adott arra, hogy kirabolják az országot, a társadalmat, aminek elkerülhetetlen, és okszerű következménye volt az itt bizonyítottan létező orbáni magánállam megszületése.
      Szomorú, hogy erre a várható fejleményre már 2008-ban figyelmeztettük az akkori hatalmasokat, de a fülük botját se mozgatták. Mert egyénileg is érdekeltek voltak valamilyen szinten abban, hogy ne az EU magországainak narratíváját kövessük – akár annak az árán is, hogy nyomorba taszítják az egész társadalmat! És ez lett...

      Törlés
  5. Érdekes összefoglalás.
    Amit írtál, miszerint az országot két bűnbanda tartja megosztva, nem értem, hova lehet ebből kikeveredni. Mert a harc ugye arról szól, melyik győzi le a másikat, egy úgynevezett demokratikus választáson. (Azért u.n. demokratikus, mert egy ilyen képviseleti demokráciában az nyer, akinek a lobbyistái ügyesebbek, jobban meg tudják etetni a választókat). Én azért bízom abban, hogy a néhány feltőkésített oligarcha versenyképes lesz külföldi befektetőkkel szemben, ha pedig a haszon az országban marad és abból gyarapítani tudja vállalkozását, akkor a pék is több kiflit fog tudni eladni. Mert mit csináljon Mészáros a hasznával? A matracba ne tudja már bevarrni, befekteti és ezzel munkahelyet teremt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a nemzeti vagyon lenyúlásának az adta a keretet, hogy a nemzeti nagytőkének előzetesen egy ethost teremtettek.
      A gyakorlati megvalóisitásba - az új arisztokrácia létrehozásába - azonban nem vették számításba az emberi tényezőt, így az ellopott vagyon nem a közösséget - a társadalmat, - hanem a tolvajok egyéni luxusát szolgálja - pont úgy, mint ahogy ebben a történetben a gyarmatosító vezérek is a saját fenyűzési vágyaikat élték ki az ellopott vagyonnal.
      A magyar "új arisztokrácia" - talán mert ismereteink szerint, döntő mértékben a halmozottan hátrányos helyzetű családokból kerültek ki a tagjaik - az erkölcsi, és szellemi nívójuk miatt a vagyon kovertalható részét luxus cikkekbe (hajók, repülők, kastélyok) fektette, a maradékot, és az állóeszközökkel - rabszolga munkával - kinyert forrásokat offshore számlákra mentette. Semmi különbség nincs tehát köztük, és az országot megszálló idegen hordák között.
      A látszólagos politikai polaritásuk valójában csak bandaháború az ország iparszerű kirablására szakosodott csoportok között, -politikának, politikai köröknek álcázva.

      A szabad és demokratikus választás lehetőségét ebben a helyzetben a magyarokon kívül senki nem veszi komolyan, mert az Alkotmány ellenes puccs (Szajer törvény), és az előző választás botrányos tényei azt mutatják, hogy az a legalapvetőbb feltételek hiánya miatt lehetetlen. Hogy mégis tartanak ilyen eseményeket, az csak a társadalom feje tartását, a "szabadság" és "demokrácia" illúziójának fenntartását szolgálja.

      Ne felejtsük el, hogy Magyarországon neoliberalizmus (Atlanti gyarmati rendszer) van, ami nem esik egy tekintetbe semmilyen gazdaság vagy társadalom filozófiával, csak a hasonló, nemzetközi résztvevőkkel zajló bűncselekményekkel.

      Köszönöm hogy elolvastad.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS

MEGKEZDŐDÖTT A NAGY UKRÁN ELLENTÁMADÁS!