A hitelkupec öt halálos bűne a magyar társadalom ellen.

Kép: MSZP Szekszárd






















A néha nagy dumás, alcsuti faluvégi fiúból, az ország élére kapaszkodott és "nagy vezetővé" változott orbán viktor (csak így, csupa kisbetűvel mert jobbat már nem érdemel) egyszerű lelkű rajongói nem is tudják, hogy a szinte már kizárólag a saját tulajdonában álló hazai médiából áradó ajnározások mennyire hamisak, és mennyi borzalmas, állam,- és társadalom ellen elkövetett bűnt takargatnak.

Az első, és talán legszörnyűbb tette az volt, hogy első országlása idején megtagadta az EU Szociális Chartájának aláírását magyar részről, mondván hogy: "nem tudjuk mi a szegénység", és nem különben, hogy: a "magyarok a lakhatásukat másképp oldják meg", nem szociális bérlakásokkal, mint a sokkal gazdagabb és jobban fizetett nyugat-európai lakosság közel fele része.
Ezzel gyakorlatilag elérte, hogy a Magyar Állam területén működő cégek jelentősen kisebb adó,- és szociális járadék fizetésére legyenek kötelezve. (A szociális lakásépítések költségét is a cégek, meg a társadalom adja össze adók,- és járulékok formájában) Ő maga, és családi, baráti köre is érdekelt volt ebben, hiszen ekkoriban már száz milliós nagyságrendben profitáló cégeket tulajdonoltak. 

A második korszakalkotó bűne az volt, hogy  a szociális bérlakás rendszer súlyos hiányának ellensúlyozására hivatalossá tette a devizahitelezést, amiben a hozzá közel álló bankárok, mint hitelközvetítők óriási üzleti hasznot értek el, és a vezetők is óriási üzleti prémiumokat tehettek zsebre.
Ezzel gyakorlatilag elérte, hogy a társadalomban már meglévő szociális nyugtalanság alábbhagyjon, és az egyébként főképp a fiatalokat érintő nagymértékű lakhatási szegénységet látenssé tegye. (A hitelek felvevői nem értették, hogy csak akkor lesznek lakástulajdonosok, ha a hitelt kifizették!)

A harmadik, a társadalom létét meghatározó bűne az volt, hogy a második országlási ciklus alatt gyakorlatilag eltörölte a szociális rendszert.
A "munka alapú társadalom" néven közismertté vált, - az " a víz nedves" színvonalú -  gazdasági okfejtéseire hivatkozva megszüntette a bajba jutott állampolgárok alanyi jogon járó szociális támogatását, a megmaradtakat pedig olyan alacsony szintre csökkentette, ami a biológiai szükségletek legalapvetőbb kielégítésére sem elegendők, az emberi méltósággal összeegyeztethető szintű létfenntartásra pedig teljesen alkalmatlanok. 
Ezzel elérte, hogy tovább lehetett csökkenteni a cégek,- és vállalkozások adó és járulék terheit, amivel a tőkés osztály támogatását is megnyerte az akkor még kevesek előtt ismert céljaihoz.
  
A negyedik szintén főben járó bűne az volt, hogy  a szociális rendszertől gyakorlatilag megfosztott, korábban már az általa lakhatási hitelekbe kergetett lakosság, csődbe jutott közel 900 ezer (!!) tagját gyakorlatilag eladta az EBRD-nek, néhány, a hatalma megőrzését szolgáló állami hitelért cserében. Az erről szóló dokumentum itt olvasható magyar fordításban.
Ezzel elérte, hogy a világ bankjai és a nemzetek feletti nagytőke "megbízható" adósnak minősítse, és ezzel sok ezer milliárd Ft kölcsönhöz juthatott. A kölcsönök sorsa ismeretlen, hiszen sem az egészségügyön, sem az oktatáson, se más, a társadalom működésében fontos szerepet betöltő ágazaton nem okoztak látható fejlődést. Ezzel egyidejűen viszont, a közvetlen környezete tagjai bámulatos meggazdagodáson mentek keresztül - dollárban számítva is milliárdosokká lettek. A vagyonosodások mögött nem állt látható üzleti teljesítmény, (termelés, vagy találmányi hasznosítás bevétele) vagyis ebben az esetben "nem megtermelt" vagyonok keletkeztek. (Mint a sikeres bankrablás vagy csalás után a bűnözőknél általában)

Az ötödik - az előzőekkel szerves összefüggésben álló - bűne az volt, hogy megszüntette a Magyar Köztársaságot mint jogállamot. Erről részletesen ITT olvashatsz.
A közhatalmi ágak vezetőit a saját embereivel cserélte le, amivel elérte, hogy sikerrel biztosan nem indítható ellene sem büntető eljárás, sem per a viselt dolgai miatt, így a lakosság teljesen védtelenné vált a legsúlyosabb visszaéléseivel szemben is.  
A társadalom, és az állam, minden vagyonával együtt így vált kénye kedvének kiszolgáltatottjává, ami már messze túlmutat a szokványos autoriter vezetési stíluson, mivel ez az eseménysor kimeríti az ország teljes ellopásának fogalmát is.

Az MSZP szekszárdi szervezete a közösségi médiában a fenti képen tette fel a kérdést, hogy vajon orbán mindezért mit kapott?
Én viszont - sok - sok honfitársam kérdését tolmácsolva -  a legnagyobb tisztelettel azt kérdezem: mit fog ezért kapni!!?? És legfőképp: mikor!!??  


  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Mansfeld Péter A HAMISÍTOTT FORRADALMÁR

MÁTÓL BÖRTÖN JÁR AZ ORBÁN KRITIKUSOKNAK!