Kálmán Olgába bele fojtották a szót.



Mától új tulajdonossal bír, és új műsorrenddel üzemel a magyar televíziózás utolsó előttiként elesett bástyája, a Hír Tv. A politikai stúdió-riport műfajának élő ikonja, Kálmán Olga a nagy változás legismertebb és legszimpatikusabb áldozata, akit a tőle einstandolt műsorban a kormánymédia butácska üdvöskéje fog az elkövetkező időkben utánozni - úgy vélem esélytelenül. 


Kálmánnak rövid úton felmondott a televíziós társaság új igazgatója, mert az igazság iránti olthatatlan kíváncsisága, amit a nyilvánosság előtt, politikusok - az ország vezetői - könyörtelen kérdezgetésével él ki, az egyszerűen sérti, és rombolja a NER-t, zavarja a tulajdonos politikai céljainak megvalósítását.
De vajon mik ezek a célok, ha egy televízióban épp az igazság kiderítése zavarja a pártatlan tájékoztatás megvalósítását? Ami mellesleg nem pusztán célja az újságírásnak, hanem hitvallása és küldetése is egyben.   
A felmondást Kálmán Olga a televíziós társaság székháza előtt reá várakozó kollégáinak nem kommentálta - csak annyit mondott a kirúgásáról ami publikus: már tart a felmondási idő. Vagyis ármányos jogi trükkökkel még azelőtt belé fojtották a szót .



Magyarország bámulatosan gyorsan és piszokul meggazdagodott új polgári (nemtelen) nábobjainak, és a körülöttük sürgölődő pénzéhes csicskahadnak valami nagyon bánthatja a lelkiismeretét, - vagy ronthatja az üzletét- ha nem átallottak a pár év alatt összelopott pénzből akkora összeget feláldozni, amivel gyakorlatilag elnémították az őket kritizáló médiát úgy, hogy egyszerűen felvásárolták az egészet. Na jó, nem kapáltak, se más alkotó jellegűt nem tettek soha a borsos vételárakért egyetlen napon sem - így végül is olcsó volt nekik minden... Akár kétszer annyiért is ingyen lett volna!



Így, ilyen, és hasonlóan méltatlan körülmények között, már az összes megyei lap Pénztáros Mészáros kezébe került, a Népszabadság nem különben, a Magyar Nemzetet pénzügyileg ellehetetlenítették, és megszüntette a működését, az értelmiség hagyományos lapjai a Figyelő és az ÉS  a cigánykaraván kormányközeli tulajdonosok vazallusainak tollából ontják Soros Györgyre a szidalmakat és rágalmakat. Így az írott sajtó piacán a Népszava és néhány bulvárlap kivételével már sehol nem jelentetnek meg kritikai megfogalmazású információkat a kormányzat és holdudvara aktuális tetteiről.



Az internetes portálok nagy öregjei, az Origó és az Index is a kormányzat hatalma alá kerültek, az információk amiket publikálnak szűrtek - vagy egyszerűen csak mélyen hallgatnak. (Hiába, az újságíró is csak ember, pénzből él, azt meg akkor kap ha állása van.) 

A televíziózás piacán az RTL klub kivételével mára minden csatorna a nemzeti szégyenünket takargatók kezére jutott, Kálmán Olgának így nem sok esélyt adott a hatalom, hogy a hivatását gyakorolva kérdőre vonja a birtokosait. A nevünkben!


A kormányzat már csak egy lépésre van attól a vágyva vágyott állapottól, amikor a média szolgamódon írja meg az MTI-nél előhamisított híreket, nem kérdez OLAF ügyekről, kósza Kósa milliárdokról, a saját lábunkon ácsorgó hatalmasok családtagjairól,  a kormány hazugság gyárainak bukásairól, lerohadó kórházakról, ellátatlan betegekről, megfagyott éhen halt állampolgárokról. Sőt. A Kálmántól einstandolt műsor neve sem "Egyenes Beszéd" lesz már - mert talán nem akarják nevetségesebbé tenni magukat annál, mint amennyire már azok. Az új  műsorrendben új név, de a közönségnek már bevezetett, ismert cégér alatt ezután szabad, és kockázatmentes lesz bármit hazudni a kamerába, a riporter NER szolga pedig nem kérdez majd vissza, hanem alázatosan tudomásul veszi azt, bármekkora butaság, vagy aljasság hagyja el a méltóságos kormánytényező ajkait. A legtöbben észre sem veszik majd, hogy az éteren át elpusztítják a tisztesség, a becsület, az igazságosság utolsó zsarátnokait, és végképp elpusztítanak mindent ami egy másik jövőképpel lehet kapcsolatos. 
Szép új világ, amitől Georg Orwell forog a sírjában, hogy ezt a bűnös rendszert nem ő találta ki. Bár ehhez már a legpallérozottabb emberi képzelet is kevés...  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MÁTÓL BÖRTÖN JÁR AZ ORBÁN KRITIKUSOKNAK!

HAZAMENTEK A LEGÉNYEK.. A tiltakozás krónikája.