AMIKOR A RABLÓ TOLVAJT KIÁLTOTT BRÜSSZELBEN.

Völner a jogi zseni- ügyvédként éhen halna

Hétfőn (2019. január 14-én) rövid MTI hír adta tudtul, hogy az illegitim orbán kormány feljelentette Brüsszelben az Osztrák Köztársaságot, mert Ausztria január elsejétől csökkentette a keleti vendégmunkásoknak folyósított családtámogatási járulék (Kinderbeihilfe) összegét, és a gyermekek után járó adókedvezményt szintén csak korlátozottan vehetik igénybe.


Az orbán kormány a "7. cikkely" szerinti, kötelezettségszegési eljárás megindítását követeli Marienne Thyssen foglalkoztatásért és szociális ügyekért felelős uniós biztosnál, azzal a hivatkozással, hogy az új Osztrák családi pótlék, és adószabályozás Uniós szabályozásba ütközik. Tényleg? Lássuk csak.

Az Unió tagállamai saját, nemzeti hatáskörükben határozzák meg az adónemeket, a nagyságukat, úgy mint pl. a szegényeket zsaroló egykulcsos adót, és a 27%-os Áfát is. Arról is az államok nemzeti hatáskörben döntenek, hogy melyik adó alól kinek milyen és mekkora kedvezményt adnak, s hogy a kedvezményezést milyen kritériumok alapján állapítják meg. Vagyis ebben a rendszerben csak az a kötelező - amit az állam megállapít.
Az orbán kormánynak aki híresül abszurd adó és támogatási törvényeket alkotott az elmúlt években, ezt pontosan tudnia kell, hiszen épp ezen elv alapján mertek nagyot álmodni, és hihetetlen módon megsarcolni az újólag kitalált adókkal, és Európa legmagasabb Áfa kulcsával a lakosságot, és a helyi vállalkozásokat..

A szociális államok - orbáné nem az! - jellegzetessége, hogy a közigazgatási területükön élő szociálisan rászoruló embereket támogatja az életköltségeik finanszírozásában. Ennek egyik egész Európában ismert és alkalmazott eleme a család,- vagy gyermek támogatási pótlék.
Ezt a támogatást Ausztriai is fizeti a közigazgatási területén élő családoknak azért, hogy az egyébként magas ausztriai életköltségeket kompenzálja. És itt az "ausztriai életköltségeken" van a hangsúly, amire hivatkozva ezt a támogatást bárki igényelheti, aki a feltételeknek megfelel: ausztriai lakóhely, saját háztartásában élő gyermek(ek).

Nos, a vendégmunkások családjai nem Ausztriában élnek,- ahogy  a vendégmunkások sem, de a kettős háztartási költségeiket bérpótlékként megkapják - ezért nem érinti őket a gyermeknevelésben a magas ausztriai életköltség, így arra nem is hivatkozhatnak a támogatás megigénylésekor. Vagyis nem felelnek meg a minden osztrák állampolgárra, vagy letelepült, Ausztria területén élő polgárra (reménybeli állampolgárra) előírt minimum feltételeknek sem!
Ráadásul a családi pótlékot annak céljának megfelelően sem tudják hasznosítani, mivel a gyerekük magyarországi, vagy szlovákiai vagy romániai stb. iskolába jár, a taníttatásával, lakhatásával kapcsolatos költségek sem Ausztriában jelentkeznek, vagyis abból az államnak semmi újabb bevétele nem származik - tehát kidobott pénz,- tehát a folyósítása kivételező, és ha kis mértékben is, de gyengíti a szociális modell pénzügyi körforgását, ami már 80 éve élhetővé teszi ezt az országot.
  
Vagyis ezidáig az Osztrák Állam a saját társadalma működtetésére fordítható pénzből fizetett minden nem itt élő vendégmunkásnak is családi pótlékot, csak mert azok egy osztrák bejegyzésű cégnél létesítettek munkaviszonyt. (A nem Osztrák bejegyzésű cégnél, de Ausztriában dolgozó vendégmunkások ezreinek ez a támogatás elve nem is jár!!)

Mindebből teljesen világos, hogy az Osztrák Állam a nemzeti hatáskörben meghozott adó és szociális intézkedéseiért  az Unió szabályai alapján támadhatatlan. A rendszer így marad, a család támogatás, amit az Osztrák állam - társadalom - a saját jószántából a vendégmunkásoknak fizet, ajándék volt, és az is marad.

Mondhatnánk: itt a vége, majd jól pofára esik orbán, meg a pár népszerűséghajhász pojáca, akik ahelyett hogy sürgősen emelnék az általuk fizetett családtámogatások összegét, inkább Brüsszelben visítoznak azt a látszatot keltve, mintha oly nagyon szívükön viselnék a rabszolgaként tartott, és általuk annak is tekintett magyar munkavállalók sorsát. Csak hogy ez nem így van.

Ausztriában több mint 200 ezer magyar állampolgár talált az orbáni dúlás- és általában a magyar politikai osztály impotens alkalmatlansága - elől menedéket. Munkavállalók, kisvállalkozók, gyerekek, fiatal felnőttek és idősek egyaránt. Az osztrák társadalom befogadta őket, békében, a helyiekkel jó barátságban, biztonságban él a magyar közösség, amit eddig nem sikerült beárnyékolnia az orbáni, lábszagú tolakodásnak. 
Ez a feljelentés viszont érzékenyen érinti majd az osztrákokat - lévén hogy köztük is van sok sok hazafi, akik nem szeretik ha holmi alcsutiak zrikálják a hazájukat - ami beárnyékolhatja ezt a békét. Az itt élő népes magyar nemzetiség is könnyen és hamar céltáblává válhat.
Különösen azért, mert bár sok ország fiai dolgoznak vendégmunkásként Ausztriában, de egyetlen másik keleti kormány sem ment el odáig, hogy Ausztria nemzeti suverenitását megkérdőjelező követésekkel állt volna elő az Európai Bizottságnál.  

Aggódva reménykedünk, mi, több mint kétszázezren Ausztriában élő magyarok, hogy az osztrákok nem azonosítanak majd minket ezek után az orbán féle ostoba, tolakodó agresszorokkal.

O1G!

Megjegyzések

  1. Amikor meghallottuk e hírt a TV-ben, összenéztünk a feleségemmel és egyaránt arra gondoltunk, hogy bezárult a kör, azaz így már minden szomszédunkba O1G belerúgott, leköpte, lekakálta vagy más undorító aljasságot tett ellene. Gratulálok O1G-nek! Majd csodálkozik, ha a viszontválasz még erőteljesebb lesz? Agyament elmebeteg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos orbánék naponta tanúságot tesznek, róla hogy sem az ország kormányzása, sem a külkapcsolatok normális mederben tartása nem az ő műfajuk. A sarlatánságnak a hozzá nem értésnek most már nem csak az otthon maradottak, de az elmenekültek is bármikor áldozatául eshetnek. Egyszerűen alkalmatlan az egész brigád, és iszonyúan veszélyes is.

      Köszönöm hogy elolvasta.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS