AZ EURÓPAI UNIÓ AZ USA UTOLSÓ PRÉDÁJA.


"Nem érdeke az Egyesült Államoknak hogy Nyugat Európát olyan szinten lenullázza, hogy az ne legyen képes fizetni az energia hordozókért. " - mondta Hortay Olivér energiaipari szakértő, az egyik legokosabb magyar gazdasági értelmiségi. De valóban nem?

Ha ezt a vélekedést el akarjuk fogadni, akkor figyelmen kívül kell hagyni azt a tényt, hogy az Unió jelenleg zajló tragédiáját épp az USA utasitásainak elvtelen, és bűnös végrehajtása okozta. (Nem menti ezt az Unió vezetőjének elagott női ostobasága, és a Bizottság tagjainak végletes műveletlensége sem)
De a szakértői feltevést ettől eltekintve is, épp az USA történelme cáfolja, ami a modern kori imperializmus legbrutálisabb története. (ITT olvashattál róla)
Márpedig az imperializmus lényegi mivoltja nem más, mint az uralmi elit jövedelem szerzési igényeinek bármilyen eszközzel való végrehajtása - ide értve más nemzetek, független országok leigázását és kirablását is. Akár a szövetségeseket is.
Az Európai Unió az USA imperializmus számára ezért nem más, mint kirabolható, és kiszipolyozható gazdag zsákmány!

Gondoljunk bele:
1. Ez az egyetlen fejlett és gazdag kontinens a bolygón, amit az USA imperializmus gyarmatosító hadserege ma is megszállva tart. (az EU az USA gyarmata)
2. Ez az egyetlen kontinens ahol az uralmi elitek önként, erőszak alkalmazás nélkül alávetik magukat az USA uralmi elitjei diktátumainak.

Vagyis az EU kövér préda a ragadozó USA birodalomnak, ami önként kínálja fel magát elfogyasztásra!

Más szakértők szerint az USA az általa erőltetett szankciókkal már átvette az ellenőrzést az EU energia piaca felett, ami a teljes technológiai struktúrája feletti kvázi uralmat is jelenti.
A vég ezzel elkezdődött.

Az EU a folyamat végén a harmadik világgal fog versenyezni a felemelkedés lehetőségéért, amiben az éghajlati különbség is a hátrányát fogja okozni... Mert orosz energia hordozót vélhetően - ésszerű okból - akkor sem kap, még könyörgés árán sem. 

Mert senkinek sem érdeke hogy újjáépítése az ellensége gazdaságát, különösen az EU - t nem, ami az 1986-os Alapszerződése (Luxemburgi Szerződés) preambuluma szerint maga is imperialista törekvések mentén kíván fejlődni!!

Vagyis ha az USA felzabálta az EU-t és a maradékait a sorsára hagyja, mint valami közgazdasági hiéna, valószínűtlen hogy az újra életre keljen. Így válik az EU az USA utolsó prédájává.
Utolsóvá, mert

-aligha lesz még egy ilyen ostoba népség a történelemben, ami önként és dalolva áldozza majd fel magát a fenevad USA túléléséért. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!