2006. AMIKOR A SÁTÁN ELSZABADULT.



Prológus: 2006 október 23-án az 1956 októberi forradalom 50.-ik évfordulója alkalmából tartott központi állami megemlékezést egy szélsőjobboldali csoport hangoskodással, fütyörészéssel zavarta meg, pedig akkor a néhai MDF kormánynak köszönhetően ezen a napon 16 év óta a Pongrátzok és Mész Jánosok - a szélsőjobb bűnözői, háborús bűnösei - emléke előtt hajtott fejet a mindenkori kormány. A rendzavarás olyan mértékű volt, hogy az eseményről élő egyenesben közvetítő televíziók adása is értelmezhetetlen és élvezhetetlen volt a hangzavar miatt. 
Nemzeti ünnepen - halottak előtti tisztelgésről is lévén szó - ez a viselkedés nem csak az európai, de a környező országokban is példátlan volt, de világosan rámutatott a magyar társadalomban élő buta és ostoba csőcselék valódi arcára.

Az ünnepi megemlékezés így méltatlanná sikeredett, amit a forradalom valódi - nem köztörvényes - hőseit tisztelők voltaképp nagyon nem is bántak.

A megemlékezés alatt Budapest szerte kisebb hőzöngő csoportok gyülekeztek, amik egy részben a szeptember 18-19 éjszaka, Torczkai László náci vezér bandája támadásával lezajlott, un. "tv székház elleni ostrom" résztvevői voltak, más részben  az akkori erélytelen rendőri fellépésen felbátorodva a randalírozó nácikhoz csatlakozó "újak", akik kifejezetten a lehetségesen bekövetkező rendbontásban akarták kiélni vágyaikat. A tüntetőket a rendőrség végül a  szélsőjobboldal szakrális helyére, a Corvin közbe nyomta, ahol a tömeg már több ezresre duzzadt. (Nagyobb részük itt is csak bámészkodó volt) 

Délután - az állami megemlékezéssel egy időben - a korábban a Kossuth térről kiszorított csoport a Corvin közből átvonult szélsőjobboldaliakkal a parlament elé akart vonulni. A rendőrkordon azonban megállította őket, amire a tömeg jobbára bűnözőkből és focihuligánokból álló frontja üvegekkel kezdte dobálni a rendőröket, majd kisvártatva egy rendőrt meg is késeltek.



Az állami megemlékezéssel egy időben külön megemlékezést tartott a Fidesz-KDNP az Astoriánál, amin orbán viktor pártführer és reménybeli diktáror az 56-os forradalom alatt, a forradalommal indokolva rabló, gyilkoló, lincselő csőcselék méltatása mellett, uszító beszédet mondott az akkori kormány ellen - mivel hogy épp ellenzékben volt. 
Hívei - akiket ekkor már alig választott el valami a fenti képen látható randalírozó hordától - ezután kellő mértékű lelki, és szellemi munícióval feltöltve indultak el hazafelé - tömegesen - a budapesti belváros irányában. 
Meg kell jegyezni, hogy a tömegben igen nagy számban - több ezres nagyságrendben - voltak jelen a Romániából és a felvidékről buszoztatott orbán hívek is, akik ekkoriban kezdték a pártvezetőt földi istennek tekinteni. A képen jól látszik a táblával megkülönböztetett romániai tömeg:

SEPSZISZENTGYÖRGYIEK AZ ASTORIÁNÁL A MAGYAR RENDŐRÖK ELLEN!!!

Az eközben a parlament előtt tüntetőket a rendőrség ahelyett hogy bekerítette és szétverte volna, egybe terelte, és az Astoria felé nyomta, ahol a náci randalírozók összekeveredtek az orbán eladdig békésen ünneplő, épp haza felé tartó híveivel. Itt és ekkor a rendőri nyomás kis időre megállt, és - tekintettel az ünnepi Fidesz gyűlés végére is - hangosbeszélőkön keresztül háromszor felszólították a tömeget az utca elhagyására. 
Azonban az orbáni beszéddel felheccelt fideszesek ennek nem akartak eleget tenni, megálltak, és a randalírozók közé keveredve várták a rendőri fellépést "mer mit teszel köcsög?!" felkiáltásokkal válaszolva a rendőri felszólításokra. 
A zsidózó, cigányozó kommunistázó eladdig polarizálódott szélsőjobboldali tömeg voltaképpen itt ismert egymásra, és lépett fel spontán erőszakkal a demokratikus rend ellen, annak megdöntése érdekében. Ez az akkori Btk. szerint a legsúlyosabb bűncselekmények egyike volt!  

A rendőrség ezt követően a tömeget nyomni kezdte, ami kisebb részekre oszolva szállt szembe a tömegoszlatással. Építkezésekről lopott anyagokból, szétvert köztéri berendezésekből, felborított autókból készítettek rögtönzött barikádokat, amiket reggelre virradóan egyszerűen otthagytak.  



A zavargások megfékezésére a szükséges csapaterő alkalmazása mellett vízágyúkat, könnygázt és gumilövedéket lövő puskákat is alkalmaztak, ami miatt néhány randalírozó súlyosan, néhány bámészkodó pedig könnyebben megsebesült.  



A rendőri erőszakra hivatkozással botrányt kiáltott a sajtóban orbán viktor az új magyar-román internacionalista vezér. Mindeközben a parlamentben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén:


"Nyitray azt firtatta, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. „Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét” - fejtegette Nyitray. " 

Vagyis a Fidesz és orbán szívesen látott volna holtan néhány tucat embert a saját hívei közül is, ha ez a hatalomra jutásukat okozta volna. 

Ha nem érted kedves olvasó:  itt két valóság van, pontosabban csak egy, de az amit kommentálnak neked, az mind hazugság!

Az itt vázolt események mind azért indultak el, és fordultak végül erőszakba, mert 2006 szeptember 17-én napvilágot látott az akkori kormányfő (Gyurcsány Ferenc) egy zárt körben tartott beszéde az un. "öszödi beszéd". 
Ez valójában egy szorosan visszafogott rendszerkritika volt, ami az ország által választott Fukuyamai - Friedmani neoliberális társadalom és gazdaságmodell fenntarthatóságáról, a magyar politikai osztály által 1990-ben alkotott hazugságra utalt. Azonban ezt a még nagyobb botránytól, és az elhiteltelenedéstől tartó értelmiség nem fejtette ki, (hiszen maga is részt vett benne!) nem magyarázta el, így a tájékozatlanabb kisemberek egyetlen szót voltak képesek abból értelmezni: HAZUGSÁG! 

Vagyis a kormány hazudott - ami botrány. (a társadalom jó része meg buzgón aszisztált hozzá évekig, de a társtetteseket az ilyesmi soha nem szokta zavarni, vagy zavarba hozni) A szélsőjobb pedig intenzíven megragadta ezt a szót, és igyekezett  a kormányt lemondásra kényszeríteni, és a közjogi hatalmat így megragadni - az emberek tájékoztatása, és a valóság feltárása nélkül természetesen. .

Az erőszakos zavargásokról készült egyik kép azonban szöget üt a fejébe a teljesen tájékozatlan szemlélőnek is. A "spontán" tüntetőkről készült egyik fotón egy olyan eszközt látunk, amire ott és akkor senkinek nem volt elég ideje hogy elkészítse, és a helyszínre vigye. De akkor hogy kerülhetett ez oda? : 





A világhírű Wikileaks, ami a felszín alatti, a háttérben folyó politikai mozgások leleplezésére szakosodott ügynökség, az általa elcsípett diplomáciai e-mailekkel  alátámasztottan publikálta, hogy a zavargásokat orbán viktor és körei szervezték és támogatták. Így máris magyarázatot nyer a képen látható igen drága transzparens eredete és költségforrása is.
Vagyis orbán és hordája ekkor már forgatókönyvvel rendelkezett a hatalom erőszakos megragadására, annak ellenére is, hogy az öszödi beszédben említett hazugság egyik fő bűnöse maga orbán viktor volt, akinek ebben az esetben - ha államférfi lett volna - önkritikát gyakorolva háttérbe kellett volna vonulnia.  

Epilogus:
Mindennek ellenére orbán ekkor nem jutott hatalomra - még a kormány lemondatását sem sikerült elérnie. Azonban 4 év múlva a szakemberek által már korábban is várt hitelpiaci válság miatt megrendült kormányzásnak is köszönhetően, a Fidesz és orbán szimpatikussá vált a választók körében, mert "erőt tudott mutatni", és ezért 2010-ben 2/3-os többséget szerzett a parlamentben.

Mindez annak ellenére is történt, hogy viszonylag széles körben ismertek voltak orbán és bandájának addig elkövetett bűncselekményei mellett a szélsőséges gazdasági és társadalomirányítási elképzelései is, amik már 2009-ben is apokaliptikus látomásokat vetítettek a politikai valóságot ismerők elé.

A következményeket ismerjük: lerombolt gazdaság, haverok közt szétosztott nemzeti vagyon, és ilyen olyan kizárólagos kereskedelmi jogok, több millió nyomorgó ember, tömeges kilakoltatások, rendőri terrorral üldözött hajléktalanok. 

Ilyen társadalomképet legutoljára a Hitleri Németországban láthattunk, ahol a hajléktalanokat és foglalkoztathatatlanokat lágerekbe szállították hogy a nyomort a birodalom híveinek, és a birodalomba látogató idegenek szeme elől eldugják. 
A gazdasági kép vonatkozásában pedig utoljára Chilében, Pinochet fasiszta diktatúrájában láthattunk ilyet, ami a működésképtelensége miatt már jóval Pinochet előtt elbukott, a kitaláló - Friedman - személyes szakértői támogatása, és közbenjárásai, az USA kormánya és Margaret Thetcher emlékezetes támogatása és kirohanásai  ellenére is.

Az orbáni diktatúra így gyakorlatilag 2012 óta kiteljesedett formában fosztogatja az országot és a társadalmat.  Korlátok nélkül. A politikai közbeszéd az országban a szélsőjobboldal klasszikus ellenségkép gyártására alapultan, a migráció kérdései körül koncentrálódik, miközben egyre szegényebbek a lakosok és egyre többen menekülnek el az országból. A hátramaradók közül sokan éheznek, télidőben a saját lakásaikban fagynak meg, a hajléktalanok újabban börtönbüntetést kapnak. A kereszténység nevében persze, amire orbán újabban nagy előszeretettel hivatkozik. (ezelőtt az indiánok bölcsességeire hivatkozott, mert a kereszténységről semmit nem tudott - és vélhetően ma sem sokat tud)

Napjainkban - így október végén - tehát arra kell emlékeznünk, hogy egy szélsőséges horda miután szalonképes lett a magyar parlamentben és kormányra is jutott ("Ezek nem emberek, hanem sima, köztörvényes bűnözők!" / Cseh Sándor FKGP alelnök 2000.) miként használta fel a társadalomtól szerzett erőforrásokat a lakosság manipulálására, megosztására, és egymásra uszítására. Csak egy maroknyi haszonélvező érdekében.
Ennek köszönhetően ma kísértet járja be Európát. A legordasabb nácizmus kísértete. A sátán maga! 
  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS