TÖRÖLT JEGYZET 2016-ból




Véletlen bukkantam erre a jegyzetre, valamikor 2016 augusztusban írtam, és kb egy napig élt meg a Facebookon. Aztán valaki feljelentette, ami alapján közösségellenesnek találta egy adminisztrátor és le is törölték. Eddig ez az egyetlen ilyen írásom amit cenzura ölt le - ma se értem hogy miért.
Talán te megérted - ha én nem vagyok elég okos hozzá.

Íme:

"Pogátsa Zoltán a HírTV-ben hétfőn este háborús veszélyt vetített előre, ha a klímaváltozás és a fegyverexport hatásait nem vesszük komolyan: mert a nyugat-európát állandó nyomás alatt tartó migráció hátterében a közel-keleti és afrikai nyomorövezet elsivatagosodása, a mezőgazdasági termelés csökkenése áll, ami miatt egyszerűen élhetetlenné, lakhatatlanná válnak óriási területek. Illetve nem csak. A jelenleg folyó szíriai, és iraki, afganisztáni háborúk is tragikus hatást gyakoroltak az érintett társadalmakra, esetükben már akár a civilizáció regionalis összeomlásról is beszélhetünk.

A legutóbbi időkig a közel-keleti háborúkat a nemzetközi nagytőke - és az USA - regionális létérdekeivel volt szokás azonosítani, ami szemérmetlen módon, fegyveres erővel hatolt be a neki tetsző területekre, hogy ott raboljon, hatalmat, és közbefolyást, és ezek által mesés profitot szerezzen. A direkt - vagy indirekt (pl.: lázadók felfegyverzése) - fegyveres behatolások után az európai polgárok a hírtelevíziók által közvetített képsorokon, a kedvenc foteljükben sört böfögve követhették végig, hogyan pusztulnak embermilliók, és miképp dőlnek le olyan kultúrák, amik már akkor világjelentőséggel bírtak, amikor az európai - és amerikai - polgárok többségének ősei még félvademberként a vadonban éltek, vagy a Római Birodalomban rabszolgák voltak.


Egészen az utóbbi időkig hittük úgy, hogy "csak" profitszerzésről van szó, de egyre több publikáció jelent meg a szaktudományban arról, hogy a háborúk környezeti, és civilizációs károkozásai túlmutatnak a háborúk természetes rombolásain: azok globális világkatasztrófa előidézéséhez fognak vezetni.
A háborúk azonban a tudomány figyelmeztetései ellenére sem álltak le, sőt egyre brutálisabban, egyre nagyobb rombolást okozva folytak és folynak tovább.
Azalatt a médiák helyszíni közvetítéseiben a monitoron is átáradóan vérszagú borzalmak, és az európai határokon feltorlódott háborús menekültek kétségbeesett ordításai - no meg az őslakók menekültek elleni tiltakozásának artikulátlan hangjai - elnyomták a tudományos publikációk hangját: Hölgyeim és Uraim, vigyázzanak magukra, és gyermekeikre!


Itt a globalizáció erőszakos végrehajtása, annak végstádiumába lépve a bolygó lakosságának tervszerű lemészárlása vette kezdetét, és folyik minden lehetséges módszerrel!

Vagyis Pogátsa Zoltán nem egy Archimédesi felismerését fogalmazta meg a sajtó nyilvánossága előtt, (Heuréka!) hanem a világ legjelentősebb tudósainak állításait foglalta össze a témában.
Szörnyű, akár kultúrák, vallások, kontinensek közti jelzővel is illethető háború előtt állunk, amelyben a szemben álló felek "szükségtelen" egyedei fogják szívélyes előzékenységgel legyilkolni egymást és magukat, hogy a nagy TERV megvalósulhasson, és a megcsonkított holttesteik hegyei fölött egy boldog és nevető kisebbség Új Világrendet, Új Életet, Tökéletes Civilizációt hozzon létre.

Ennek megvalósítása érdekében ma Afrikában és a közel-keleten komplett civilizációkat pusztítanak el, - tudom az ISIS, és rá se ránts hogy az USA katonai szakértői pontosan tudták kiket fegyvereznek fel, és mi lesz annak a várható hatása a térségre - Kelet-Európában fasizálódó kormányok, intézményesülő rabszolgatartás, (neofeudalizmus) és a megszűnt vagy megszűnőben lévő szociális ellátórendszer hiánya gyilkolja - ma még passzívan - az egyre öregebbé váló társadalmakat.

De se baj, a rothadás majd betör nyugatra is, ha ez a passzív euthanázia tetszeni fog a népeknek. A terjesztői - Orbán, Kaczinsky, Porosenko, és mások - máris a világ de legalább is az európai politika üdvöskéi, közbeszédet meghatározó alakjai. Pogátsa nem mondja ki, de egyértelműsíti, hogy a végrohadásról beszél, ami szinte már bizonyosság, és az is lehet hogy megállíthatatlan, elkerülhetetlen. Ha csak nem.. Attól még egy nagy és undorító hányás a világ helyzete, amit vázol.

Az interjúban van mégis valami rettenetesen tragikus, és drámai. Nevezetesen az, hogy a hallgatóság meg se rezzent tőle, hanem békésen ropogtatott, vagy szürcsölgetett tovább. Pont annyi érdeklődést mutatott a hír iránt, mintha egy másik bolygón, egy másik univerzumban készülne egy háború tüzes pokla elszabadulni, és az semmilyen értelmezhető hatással nem bírna a ma élő emberek, és azok gyerekei, unokái jövőjére.

Itt jöhetne egy bölcselkedés, hogy a Közöny dajkái a Tudatlanság, és az Erkölcstelenség voltak, - de minek. Közönyös vagy ostoba embereknek értelmetlen bármit is mondani, bármit is kérni tőlük, mert soha nem válnak hűtlenné a dajkáikhoz.

De azt feltétlenül ki kell mondani, hogy egykor, amikor ez a föld még Árpád vezéré, és harcosaié volt, a Pogátsa nyilatkozatnál is kevesebbért körbe hordták az országban a véres kardot. A kard hatására a máskor rideg harcosok tekintete is megenyhült amikor a kardról a társaikra néztek, az asszonyaik pedig megkérdezték a szomszéd jurta gazdasszonyát hogy van-e szüksége valamire az út előtt. Mert mindenki ÖSSZEFOGOTT és ment, tette a dolgát amit ilyenkor kell, mert mindenkit veszély fenyegetett kivétel nélkül. Akkor is így volt ez, és ez volt az igazodási pont, a mindenki számára logikus és követendő cselekvés, ha végül mindenki szerencséjére elmaradt a harc.

Ahogy azt is ki kell mondani: a mai közönyös embereket legszebb álmából fogja felverni a hóhéruk, a legfinomabb falatot fogja kiverni a szájukból a gyilkosuk, a szappanopera legnyálasabb részénél fogja szétlőni előttük az olcsó részletre vett tévéjüket a rájuk rontó mészárosuk.
Ellenállás nélkül, de nagyon borzalmas körülmények között fognak meghalni, mint a birkavágóhíd kliensei. Senki sem fogja megvédeni őket!

Azon kevesek pedig, akik most egymásra tudják még emelni a megenyhült tekintetüket, képesek félre tenni a viszálykodást, azok esélyt kapnak, hogy az elkerülhetetlen után, a hullahegyeken, és a kék hegyeken túl, legalább a gyermekeikben éljenek tovább. Nem kell hogy letedd a sörödet b+ - csak készülj fel!"

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS