EZ HÁBORÚ! NEM GYAKORLAT!


Még híre hamva se volt a COVID 19 járványnak, amikor Kolontár-i ipari katasztrófában elöntötte a vörös iszap a Dunán-túli falut. A sok halottat követelő rettenetes ár pusztítását látva döbbenten állt az egész ország közvéleménye. A döbbenetben fel sem tűnt senkinek, hogy a bajba jutott honfitársaink azonnali megsegítésére semmiféle eszközt nem tudott felmutatni az akkor még 25 kilóval könnyebb orbán viktor, aki csak a közadakozásból hirtelen összejött milliárdok körül tüsténkedett.

Már akkor sokan szóltunk de nem figyeltél: minden magyar állampolgár óriási veszélyben van, mert a neoliberális magán állam nem tudja és nem is akarja megmenteni az alattvalóit, ha azok cserben hagyása nem jelent rá közvetlen veszélyt!

A kolontári balfékeskedés, és teljes tehetetlenség megismétlődött a 2013-as márciusi hóviharban, ahol az osztrák polgári védelemnek kellett beavatkoznia, de a dunai hajókatasztrófa idején is emlékezetes epizód volt, hogy a vízi mentőknek egy alkalmas gumicsónakjuk sem volt a mentési művelethez, azt Szegedről kellett Budapestre szállítani. Előbbi esetben az osztrák szakemberek beavatkozása nélkűl bizonyosan halálos áldozatai lettek volna a hóviharnak, az utóbbiban szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a gumicsónak – mint alapvető eszköz – hiánya nem követelt emberéletet, de minden tekintetben erősítette azt a feltevést, hogy a kormányzat az állampolgárai védelmét szolgáló legalapvetőbb készségekkel sem rendelkezik. Mert az pénzbe kerül!

Mindeközben a világ tudósai egyfolytában arról értekeztek, hogy bármikor kitörhet egy világjárvány, ami megpróbáltatás elé állítja majd a társadalmakat, azok egészségügyi rendszerét, és polgári védelmi szervezeteit. Ám ez a tudományos diskurzus a világ folyásáról nem jutott el a magyar politikai elit tudatáig, noha főleg a nyugati szövetségeseink komoly befektetéseket tettek a védelmi rendszerük megerősítésébe, hogy egy váratlan katasztrófa esetén a szakembereik felkészülten, a magfelelő modern technológiák birtokában szálljanak szembe a veszélyekkel. Egyszerűen azért nem történt orbán viktor országában semmi, mert az erre hivatott szakemberek ha tudtak is foglalkozni a kérdéssel a rájuk nehezedő, elképesztően nagy politikai és gazdasági nyomás súlya alatt, a jelentéseiket az urambátyám alapon szervezett vezetésben senki nem olvasta, vagy nem tudta elolvasás után értelmezni. Persze ezt nem tudjuk, de a felelősségüket ez sem menti.


Így jutottunk el 2019-ig amikor is a világ egyik vezető lapjában az MDPI svájci kiadó „Viruses” nevű szakmai folyóiratában 2019 március 2-án publikáltak egy cikket a Wuhani Virulógiai Intézet (Wuhan Institut of Virulogy) kutatói – Yi Fan, Kai Zhao, Zheng-Li Shin, és Peng Zhou – a figyelem felkeltésére alkalmas „BAT CORONAVIRUSES IN CHINA" címmel.

A cikkben a kutatási eredmények, és azok végkövetkeztetése alapján figyelmeztették a világot a nemzetközi sajtó útján, hogy várhatóan koronavírus járvány fog világ szinten megjelenni! Vagyis tény hogy a világ kormányai tudtak a veszélyről, és a tisztességesebbek meg is kezdték a felkészülést. 
A járvány kitörése után az USA sietett kijelenteni hogy Kína a fertőzést direkt terjesztette szét a világban, Kína viszont azt szögezte le, hogy a járványt az USA ügynökei robbantották ki Kínában.

Van itt egy bökkenő azonban, ha a két nagyhatalom sárdobálásától el is tekintünk.
Szemmel jól látható a híradásokból, hogy a járvány a világban azokat a társadalmakat sújtja a leginkább, amelyek társadalmi rendszerében elsődleges szerepe van a pénznek, és az urai profitjának, a társadalmi jólét és biztonság csak másodlagos. Egyszerűbben fogalmazva azokat, akik kollektívan neoliberálissá – urakká és rabszolgáikká – züllöttek az egyébként liberális parlamenti demokráciák adta keretek között is. (A liberális parlamenti demokrácia a közjogi, és nem a gazdasági rendszert és belső társadalmi viszonyokat leíró fogalom!) Márpedig ez a rendszer Kína nagy riválisának, az USA-nak a „találmánya” amit a csatlósai között terjesztett el a 90-es évek eleje óta „globalizmus” vagy „Új Világrend” néven. (Tudományosan tekintve ez az amerikai imperializmus modern formája!)

Ebből okszerűen következik hogy ha a járványtól leginkább szenvedő fél nem lehet annak kirobbantója, akkor azok szándékait és irányultságait kell megvizsgálni, akik viszont az erőforrásaikhoz mérten kisebb áldozatokkal megúszták a fertőzés okozta károkat.
Ebben a sorban első helyen áll maga Kína, ami a maga majd kétmilliárdos lakosságából csupán háromezer ötszáz halottal gyakorlatilag leküzdötte a járványt, míg az USA és Euro-Atlantista csatlósai ma is a járvánnyal küzdenek, és már 95 ezer halálos áldozatot tartanak nyilván! Ez nem csak a kínai áldozatok számának közel harmincszorosa, de a világ összes halálos áldozatainak nyolcvanhárom százaléka is ezen országok polgára közül kerül ki!!! Annak ellenére is, hogy ezen országok népessége együttesen sem közelíti meg Kína lélekszámát
Ez a számtani tényhalmaz pedig egy sor elképesztő tanúságot sugároz magából!

Az első az, hogy ha valaki nem kínai, hanem amerikai vagy európai, akkor harmincszor nagyobb az esélye hogy megkapja a fertőzést és bele is hal.
A második az, hogy a neoliberális országok abszolute nincsenek felkészülve egy világméretű fertőzés leküzdésére, pedig a technológia világ szinten adott hozzá. Szinte tragikomikus, hogy ezek a magukat nagynak és gazdagnak valló országok szövetségeseinek némelyikénél tonna számra állnak a biológiai hadviseléshez használatos támadó eszközök, vírusok és baktériumok, de egy ilyen csapástól a lakosságukat megvédő eszközökkel, és infrastruktúrával alig,- vagy egyáltalán nem rendelkeznek. Egyszerűen azért nem, mert az ezekbe való invesztálás csökkentené valakik profitját, a politikai hatalom pedig ezek érdekeit védi elsődlegesen úgy, ahogy azt anno Washingtonban a liberális internacionálén megálmodták.

A harmadik tanúság meg az, hogy ahol a társadalom létérdekei a pénznek és profitnak vannak alárendelve, ott az egyén minden pillanatban halálos veszélyben él akkor is, ha nem tud róla! Az urai ugyan is simán feláldoznak bármennyi embert a tőkéjük, és az állandóan növekedő gazdagodásuk érdekében. (Erről szól évek óta minden gazdasági kommunikáció, még ha nem is ezekkel a szavakkal!!) Legyen az ok akár háború, vagy természeti csapás, a rendszer urai a vagyonukat fogják menteni – nem a bajba jutott embereket.


De miért volna érdeke Kínának efféle piszkos háborút indítani az Atlantista tömb ellen? Talán mert vissza akar vágni az aljasságokért, amit ellene a britek és az amerikaiak évszázadokon át elkövettek? Szerintem ez attól függetlenül is badarság, ha tudjuk, hogy Kínában élesen él a gyarmatbirodalom emléke, ugyan olyan gyűlölettől áthatva, ugyan olyan erővel és felhangokkal – ahogy pl a magyarok egyes köreiben Trianoné vagy a török hódoltságé.
Egyszerűen azért ostobaság ez a feltételezés, mert Kína nem akar üzleti partnereket veszíteni, márpedig a világgazdaság pozitívumát évtizedek óta Kína egyedül produkálja. Nélküle réges-rég világpiaci recesszió volna!
Lehet persze erre ellenérv az, hogy a kínai belső gazdaságnak jót tesz a recesszió, mert a saját fejlesztésére és nem az exportra koncentrálhat, és így tehet előnyre szert a világban a riválisai előtt. De ez is egy klasszikus neoliberális szemléletű ostobaság, mert Kína nem az atlanti neoliberális szemlélet talaján áll, hanem a saját, több ezer éves kulturális hagyományain és tapasztalatain. A társadalma gazdasági és szociális fejlesztésével Kína ugyan is soha nem hagyott fel mint pl a magyarok – ismerjük a vadi új, de lakatlan szellemvárosokat! - a világpiaci bevételeinek döntő hányadát nem a hadseregére vagy az űrtechnológiája fejlesztésére fordította, hanem a társadalmára. Vagyis az esetleges világpiaci pangást a társadalma is megszenvedné – tehát nem érdekelt egy ilyen ordasság elkövetésében.

De akkor mi is történt valójában? Szerintem csak annyi, hogy az evolúció időről időre korrigálja az őstermészet munkáját. A különféle mutációk, vírusok és baktériumok időnként letarolják a túlságosan elburjánzó selejtet, a természetbe nem oda illő szervezeteket. Ennek az eszköze most A COVID, ami rárontott arra, ami a legelvetemültebben támad az emberiségre, és a természetre: a neoliberális ordasságokra, amik behalózzak és aljasul pusztítják a világunkat, az embertarsainkat. Avagy a legelkorcsosultabb gondolkodás módra, amiben sem a civilizációt fenntartó, fejlesztő és éltető ember, sem a társadalom, sem a természet nem kapott fő helyet. Csak a haszon, és a profit!
Míg a nagyhatalmak egymást vádolják a fertőzésekért, a háttérben a vírus teszi a dolgát: súlyos áldozatokkal mutat rá, hogy ez a neoliberális út a döghalálba vezet. Nincs választási lehetőség, mert a természet mást akar! De ez már háború! Nem gyakorlat! 
Felteszem, hogy a neoliberálisoknak most már előbb utóbb kapitulálni kell!


Megjegyzések

  1. Az Orbán-rezsim ebből is profitálni kíván ezért a népirtásban érdekelt.
    A "kevés " magyar áldozat azért lehetséges, mert a kórház leépítések miatt több mint 300 000 honfitársunk az elmúlt években a profit oltárán távozott.
    A nem tesztelés emberiség elleni bűn! ! !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az orbán rezsim és a hozzá hasonló társadalmakon élősködők, már profitáltak úgy, hogy nem készültek fel megfelelően egy esetleges járványra, bár tíz éve erről beszéltek a tudósok. A felkészülésre fordítható pénzt vissza,- vagy odaadták a gazdag barátaiknak adócsökkentés vagy „munkahelyteremtő támogatás”, formájában, vagy ellopták a tb kasszát ahogy a magyarok. (A védőeszköz mutyi csak hab a tortán)
      Ennek a globális rablásnak vége kell hogy szakadjon, mert egyszerűen ki fogja irtani a még az uralma alatt álló világrészből az emberiséget.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS