JÁRVÁNY: SOKKAL ROSSZABBUL ÁLLUNK!

A nyúlgyáva vezér, háttérben a leomló egészségüggyel.
Új csoportba lépett Magyarország a világ járványügyi nyilvántartásában. Beléptünk a 2001-3000 fertőzéses esetet jelentő országok közé, 2098 regisztrált esettel, és 213 elhunyttal.
Ebben a csoportban csak Algéria előz minket, aminek 30%-al több esete, de közel kétszer annyi (384) halottja van. A mögöttünk lévő ország – Görögország - jelenleg 7%-al több regisztrált esettel rendelkezik, de csak 116 elhunyt beteget jelentettek, ami a magyarországi halálos kimenetelű fertőzéseknek csak közelítőleg fele (54%).

Halálozási arányok a csoportban:
Algéria: 14,12%, Magyarország: 10,15%, Görögország: 5,16%
(A csoport sereghajtója a magyarral majdnem azonos betegszám mellett 0,52%!!!)

A súlyos állapotban lévő, intenzív osztályi ellátást igénylő betegek száma ezekben az országokban:
Algéria: 40 fő, Görögország: 61 fő, Magyarország 82 fő 

Referenciák a halálozási adatokhoz:
Ausztria: 3,3%, USA: 5,36%, Kína: 5,59%, Olaszország: 13,30% Világátlag: 6,8%

                                                                                                     X/X                                                                                  .

Magyarország több mint 30 ezer kórházi ágyat „tett szabaddá” kevesebb mint kettőezer esetszám, és kevesebb mint 80 intenzív ellátást igénylő betegre hivatkozással! Erről ITT olvashattál. Azonban döbbenetes, de mindent megmagyarázó tény, hogy Európában a legtöbb esetszámmal (204 178) rendelkező Spanyolország 7 705 intenzív kórházi ellátást igénylő beteget jelentett, ami a „szabaddá tett” magyar kórházi kapacitás negyede sincs!

A krónikus betegek eltávolításáról szóló rendelkezésnek így nem volt semmilyen védhető szakmai háttere! Különösen azért nem, mert a rendelkezés kiadásakor 15 ezer szabad ágy volt az országban a szakértők szerint, ami egy Spanyolországi szintű fertőzés esetén is dupla kapacitás volt! Csak hogy ilyen szintű fertőzéshullámra a határok lezárása, és a kijárási korlátozások bevezetése miatt a közelebbi hetekben nem lehet számítani!

Vagyis igaz az a szakértői álláspont, hogy elfogadható ok nélkül ítéltek halálra egyébként talán még menthető magyar állampolgár betegeket! Az ok nyilvánvalóan csupán a szokásos: üzleti! NINCS PÉNZ A BETEGELLÁTÁSRA! Illetve volna, de az a haveri oligarchák rendes havi járadékainak kifizetésére, és a külföldi, potens választók előtti tetszelgés busás költségeire van elkülönítve! A kormány ezért ezreket hagy sorsára a járvánnyal párhuzamosan zajló gazdasági összeomlás miatt! Csak hogy a politikai osztály vagyonát megvédje! Ez nem bűn. Hiba! S csak a bűnöket bocsáthatjuk meg.

Mindezek tükrében sokkal tisztességesebb volna, ha az orbán nevű diktátor simán bejelentené a gazdasági összeomlást! Akkor megértenék az emberek, hogy hiába is követelőznek, a kormányzat tehetetlen. De ezt a "bámulatos sikereket" hazudozó orbán és sleppje nem teheti meg - szükségük van a mentelmi jogra, ami ma még megvédi őket a börtöntől.
De ettől függetlenül sokkal rosszabbul állunk ma, mint 10 éve!  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS