AZ MN SZERINT A COVID EGY ATOMKATASZTRÓFA! PEDIG NEM.

Békesi László ex-pénzügyminiszter

A néhai állampárt MSZMP-ből avanzsálódott elaggott "újjobboldal" néhol szervilis, néhol meg határozottan bűncselekményekkel elkövetettnek minősíthető, és egyre felháborítóbb regnálásának támogatására, most Franka Tibor tollából jelent meg a Magyar Nemzet c. "benácult" folyóirat által tolmácsolt eddigi legostobább vélemény a járvány kezelésével kapcsolatban.

Az írásban Franka sajtómunkás most Békesi Lászlót – mint az MSZMP, és később a Horn kormány pénzügyminiszterét - találta meg néhány kommunikációs ostorcsapással azért, mert az egy szakrális napon – április 26.-án – egy nyilvános Facebook posztban tette fel a költői kérdést – még csak nem is a szentté avatás várományosaiból álló kormánynak szegezve – hogy: „hány ember életét szabad feláldozni a jelenlegi és jövőbeli gazdasági károk csökkentése érdekében?
A magyar társadalom nagyobbik része persze már tudja a választ: úgy 15 ezer honfitársunkat egészen biztosan feláldozták a köztünk járó felcsúti, és más nyomortelepekről az angyalok országa határáig kúszó próféták és az új NERzet idoljai.

Ezért nem is releváns az ítésznek a borzalmasan neoliberális orbán rendszer mentegetésére használt múltbeli vájkálása, sokkal inkább egy olyan párhuzam felállításáról van itt szó, ami az 1986 április 26.-i csernobili katasztrófa következményeiért is Békesit, és a baloldalnak vélt mai baloldalt teszi – meglehetősen sunyin uszítva – felelőssé.

Azt gondolom, hogy egy újságírással foglalkozó embernek – még ezen a sajtómunkás szinten is – tudni illene egyrészről azt, hogy a csernobili katasztrófa csak töredék annyi magyar áldozatot követelt, mint eddig a COVID járvány miatt a pártállami kormány védekezése következtében elhunytak száma!
Másrészről azt sem ártana tudni, hogy a csernobili katasztrófa egy váratlan, más országban bekövetkezett baleset volt, a világjárvány veszélyére viszont minden szakcikk és folyóirat felhívta a figyelmet már a járvány előtt egy évvel! Vagyis az csak a mai magyar kormányzó szenteket, udvari bohócaikat, és a sajtómunkásaikat érte "váratlanul". Sőt, a járvány európai megjelenésekor a szomszédos országok intézkedéseit látva, nem átallották azokat az eseményeket „járványhiszti”-nek titulálni!
Harmadrészt azt is illene tudni, hogy a csernobili robbanás után a katasztrófa környezeti hatásainak tudományos meghatározására kettő napra volt szüksége már akkor is a tudománynak, ami ahogy az akkori magyar kormány tudomására jutott, az késedelem nélkül meg is tette az elvárható és szükséges intézkedéseket. Ergo nem volt „hiszti”.

Viszont a járványok évszázadok óta ismeretesek, a modern civilizáció mindenféle védőeszközöket, gyógyszereket és védőfelszereléseket használ a lakosság megóvására. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a járvány kitörése előre látható volt, de a magyar pártállami kormány csak annak a kitörése után kezdett hozzá a védekezéshez szükséges alapfeltételek megteremtéséhez – akkor joggal lehet állítani, hogy ez a szerző szerint szakmai kiválóságokból és szentekből álló kormány abszult nem törődik a polgárai sorsával, létbiztonságával. Vagyis sok hónapos, de akár éves! késedelemben áll a cselekvéssel, amit nem lehet Európa egyetlen kormánya ide vágó működési modelljével sem összehasonlítani, se ma, sem a múltban!

Mindent összevetve a cikk egy sima uszítás, ami járványhelyzetet akarja felhasználni a teljesen alkalmatlan – és felettébb erkölcstelen – kormányzat bűneinek palástolására, a szavazóképes, megkönnyebbült túlélőkből álló nyáj egyben tartására. A tudatlanok bátorságával hord össze hetet is meg havat is – igaz a közönsége épp az ilyen fületlen farkatlan butaságokra vevő. A lapot meg el kell adni! 

Mindeközben ma sok újságíró hallgat, nem publikál, mert roppant szégyellné ezek után, ha egy náci stílusban uszító kormánylapnak az árbevételéből kellene a családját eltartani, hiszen ez már nem más, mint a vásári forgatagban feltűnő „itt a piros, hol a piros”-t ordibálók nyerészkedésből elkövetett parasztvakítása – média köntösbe bújtatva. Csak a tehetségtelen bértollnokok szolgálják a diktatúrát! 
Az ilyen pedig sokkal veszélyesebb a társadalomra, mint sok sok csernobili katasztrófa, sőt a mostani járványnál is sokkal veszélyesebb! Kevesebb a túlélője is, mert az állampárt kormány médiája az egyik leghalálosabb fegyver a világon amit a társadalom ellen vetnek be! Míg nem valakik vissza nem lőnek!

Megjegyzés:


https://168ora.hu/itthon/kezdi-megelegelni-kerepes-franka-tibor-botranyos-ugyeit-156149


Kerepes kezdi megelégelni Franka Tibor botrányos ügyeit









2018. SZEPTEMBER 18. 07:01 - SZERZŐ: RAJNAI ATTILA
Kényes ügyek, megszüntetett nyomozások jellemzik a kerepesi közéletet, ezek középpontjában az egykori újságíró, Franka Tibor polgármester áll, aki a szélsőjobb és a Fidesz segítségével került 2006-ban a város élére, de azóta civilként győz az önkormányzati választásokon. Most azonban számos jele van annak, hogy a település ingerküszöbét elérték a botrányos ügyek.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS