ORBÁN VÉGSŐ CSAPÁST MÉR MAGYARORSZÁGRA!


A világunk egy mikroszkópikus sereg inváziójától szenved, ami ellen nem véd se tank, se puska, se szuperszónikus vadászgép. A műholdak, rakétaelhárító rendszerek is tehetetlenek. De a föld szinte minden országa hadban áll a COVID19 kódnevű közös ellenséggel, és a bolygó minden nyelvén felhangzottak már a sirató énekek az áldozatok ravatalai felett. A globális védelmi offenzívában azonban nem csak a legfejlettebb technológia vizsgázik, hanem a társadalmak és a gazdaságok mellett a kormányok, és a különféle világnézetek is.

A föld különböző népeinek országai különféle terveket szőnek a nagy invázió utáni időkre, ami most megtorpantotta gyakorlatilag az egész világgazdaságot. Magyarország a világon az ötödik azok között, akikre nem csak óriási csapást mért a járvány, hanem a gazdasági szakértők sem jósolnak neki mást, csak hosszú agóniát a járványveszély csillapodása után. Lévén hogy egy sokkal halálosabb vírus él a gazdaságában, amit a közgazdaságtan „kitettség”-nek nevez. Ez pontosan annyit tesz, hogy az ország idegen országok gazdálkodási tevékenységétől függ. Jelen esetben ez egyértelműen a német ipart, és annak a működését befolyásoló piacait jelenti. (Van egy másik vírus is, amit neoliberalizmusnak hívnak, de ezt most nem részletezem)

Miután a magyar gazdaságot a magyar szakemberek és politikusok „bravúrjával” sikerült szinte maradéktalanul kiárusítani, a maradék forrásokat pedig a német autóipar kénye-kedvébe bocsátani, azzal a veszéllyel kell szembenéznie az országnak - de főképp a lakosságának, - hogy a járműgyártás nem, vagy csak kis volumenben indul újra. Ez nem csak a multiknál dolgozó, de az azok beszállítóinál alkalmazásban álló munkások tíz és százreit teszi feleslegessé a munkaerőpiacon. Az ő kiszolgálásukra, a munkájuk feltételeinek biztosítására létező gazdasági háttérben ez újabb és újabb elbocsátásokhoz vezet, ami a bonyolult termelési és vállalkozási viszonyrendszerek pókfonalain körbe körbe rohanva, milliós munkanélküliséghez és a gazdaság teljes megállásához vezet. Het.

Az e miatti aggodalmak csillapítására üzente meg orbán viktor diktátor, hogy a kormánya gazdasági mentőtervet dolgoz ki a teljes krakk elkerülése érdekében.
Azonban azt leszámítva is, hogy a tervezők között biztosan ott van Matolcsy György unortodox csodaközgazdász, aki csak egyszer lopott még (de akkor baromi nagyot, részletek ITT) és Bogár László, elvont filozófus, egykori közgazda, valamit az ő hű fegyverhordozója, a közgazdaságtan Sancho Panzája, a pénznyomtatás szerelmese, Boros Imre is, ez az üzenet nem egyszerűen csak őrültségnek, hanem a társadalommal szembeni újabb halálos fenyegetésnek hangzik a már csúfosan elbukott, de távozni nem hajlandó miniszterelnök szájából. („Folytatjuk!”)



Abban a tapasztalataink alapján biztosak lehetünk, hogy a zseniális terv a brainstormingban résztvevő triumvirátus harsogó anakronizmusából eredően, a „megnyerjük a harmadik világháborút” és az „odavágunk a FED-nek száztrillió frissen nyomott Forinttal” hangzatú gigantikus gondolatok kikristályosított vázára fog épülni. A megvalósítása pedig ismét megtölti pénzzel Matolcsy és Mészáros üres kamionjait, hogy a bankók némi átváltozás után offshore számlákra utazzanak. A maradékot pedig megkaphatják az orbán kevésbé fontos de hűséges katonái, akik a tervet a próféták és az angyalok minden lelki jóságát és szellemi nagyságát túlhaladó isteni tervként fogják ünnepelni. Mi több: a testükkel is hajlandóak lesznek megvédeni az "új magyar utat" amit az ő serénykedésük nélkül soha nem választott volna a nép! 



A pénzből egyedül azok nem kaphatnak majd (megint), akik tudnának is vele mit kezdeni. Éhező szájakba falatot, betegeknek gyógyszert, hajléktalanoknak fedelet adni, -csak hogy a legnehezebb sorsú honfitársaink megsegítését említsem. Ahogy biztos hogy más sem jut vásárlóerőhöz a terv által, aki képes volna a régiójában az újra épülő saját tulajdonú nemzeti gazdaság magvait elvetni belőle. Ellenben e "mesteri terv" következményeit is a társadalom lesz kénytelen viselni, és legfőképp törleszteni még a dédunokái által is. Panaszra nem lehet oka senkinek, mert a demokratikus kétharmad  is támogatja. 


Mindent összevetve bizonyos hogy orbán az ország végső kirablására készül, amiben indirekt módon az Európai Unió is támogatni fogja, mert az állam megsegítésére küldött Euró kötegek megszerzésének módja lesz az új mesterterv célja. Jelen pillanatban pedig senki sincs aki ebben megakadályozhatná, vagy meg akarná akadályozni. A már végletekig kivéreztetett gazdaság és társadalom ezt a rablást már biztos hogy nem bírja ki emberáldozatok nélkül. Ez a csapás lesz a végső és legnagyobb, a szétszórt és fejveszetten menekülő tömegeknek nincs semmi esélye. Mentsétek meg lelkeinket!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS