AZ IMPORT MUNKAERŐ A LIBERALIZMUS CSŐDJE



Czomba államtitkár úr és Orbán Viktor miniszterelnök úr világosan megmondták: miközben a következő években félmilliós pótlólagos munkaerőre lesz szüksége a Magyarországra települt multiknak, aközben a magyarok nem elég mobilisak, „zsigerből" nem szeretnek költözni. Márpedig a betöltetlen munkahelyek jellemzően mobilis munkaerőt kívánnak az egész világon, így Magyarországon is.

Czomba úr és Orbán úr vajon ezzel elismerik, hogy a magyar gazdaságirányítás és az azzal szorosan összefüggő szociálpolitika csődös, és alkalmatlan a gazdaság fenntartására? Esetleg csak nem tudják maguk sem, hogy ezzel valójában mit is mondtak ki??

A magyar munkaerő immobilitása tudni illik a röghöz kötöttségének köszönhető. Ezt a liberálisok és a nácik napjainkban azzal fokozzák, hogy állami lakásokat nem építenek tömegesen - pl ott ahol a munkaerőhiány kritikus - hanem arra ösztönzik a lakosságot, a munkavállalókat, hogy holtig tartó hitelek árán saját lakást vásároljanak maguknak. A munkavállalóknak a törlesztő részletek miatt nyilván nincs lehetősége más településekre költözni, illetve két háztartást fenntartani - az elérhető magyar bérekből ez hitel törlesztési kötelezettség nélkül is alig megoldható a legtöbb embernek..

A helyzet megoldása a tömeges, olcsó bérlakásépítés volna, ami a gazdaság motorja is a liberális gazdasági tanokat (kapzsi idiótaságokat) elutasitó, normálisan működő országokban. Azonban a magyar kormány ehelyett "ideiglenesen" munkavállalókat importál, akiket pl konténer telepeken szállásolnak el. Az "import munkaerő"-től viszont gyorsan meg lehet majd szabadulni, az esetleges munkaköri betegségeik se az évről évre egyre karcsúsodó magyar egészségügyet fogják terhelni, amire majd nem kell adót szedni, és ezáltal ez kedvező lesz a profitnak..
Ördögi. A rabszolgatartás emberségesebb volt!! Minden nagyszerűnek látszik.

Azonban az import munkaerő nem oldja meg a magyarországi, a 90-es években hatalmi erőből létrehozott gazdasági sivatagokban élő milliók problémáját, akik nem tudnak részt venni a gazdaságban - tartósan munkanélküliek - ezért az elosztásból is nagymértékben ki vannak zárva. Abszurd és dekadens liberális ostobaság, de ezek a tömegek még a fogyasztásukkal sem generálhatják a belső gazdaságot!! Mert a pénz (forrás) megvonásával a liberálisok egyszerűen pusztítják a belső vásárlóerőt, ami nem csak a társadalmat, hanem a saját tulajdonú nemzetgazdaságot is pusztitja. 

Az import munkaerő viszont a kiáramló bérek 20%-át is kiviszi az országból, ami intenzívebbé teszi a magyar gazdaság forrásvesztését, konzerválja a magyar lakosság egy részének nyomorát, és egyre távolabb kerül az ország az európai országok jóléti szinvonalától csak úgy, mint ahogy a jelenlegi kormányzat által meghirdetett "munkaalapú" társadalmi modelltől is, a fokozódó munkanélküliség miatt. .(A termelés/munkaerő kihelyezést végrehajtó (küldő és fogadó) országokban brutálisan megnő a társadalom működtetési költsége a növekvő munkanélküliség miatt. C. Roberts)

Összességében és hatásaiban a munkaerő importálás tehát ugyan akkora csőd, és ugyan olyan tragikus következményekkel fog járni mind a küldő mind a fogadó országokra, mint a gyárak kitelepítése az olcsó termelési környezetet és magas profitot biztosító országokba. Vagyis a liberálisok globális fondorrmánya - hogy az idegen és olcsó munkaerőt viszik a gyárhoz és nem fordítva - ezzel ismét megbukott.
Az importált munkaerő tehát a neoliberális gazdasági rendszer súlyos csődje. De mielőtt örülnénk, ne feledjük: a romjai nagyon sok honfitársunkat fogják maga alá temetni..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?