ZELENSZKIJ HIÁBA KÖVETEL. NEM KAPHAT SEMMIT!



Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki országa csatlakozását sürgeti a 31 tagú szövetséghez, a NATO júliusi csúcstalálkozója előtt "hatékony biztonsági garanciák" nyújtására szólította fel a tagokat. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a hónap elején azt mondta, hogy "konzultáció" folyik az ügyben, de nem kívánt további részleteket közölni.

A sajtó kérdésére kifejtette, hogy "az egyetlen módja annak, hogy ez megálljon, hogy Ukrajnának van katonai ereje ahhoz, hogy elrettentse a további orosz agressziót, de valamiféle keretet is kitalálunk, amely megakadályozza, hogy Putyin elnök ezt megtegye az európai biztonság további aláásására" - mondta Stoltenberg.
Megjegyezte még, hogy az 5. cikk, a Szövetség kollektív védelmi mechanizmusának aktiválása is veszélybe kerülhet, ha az országok, „különösen a nagyok”, kétoldalú alapon biztonsági garanciákat kínálnak Ukrajnának.
"Nem lehet egyszerű megoldást találni ezekre a kérdésekre" - mondta.

Vagyis most már biztosak lehetünk abban, hogy Leyennek a GLOBSEC-en mondott beszéde nem tartalmazott egyetlen komoly mondatot sem, hiszen az ukrajnai konfliktus eredőiről és esetleges megoldásáról nem csak zűrzavaros és egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett, de Stoltenberg nyilatkozata szerint a NATO egységét és működését is zavarná ha Ursula a vele „azonosan gondolkodó országokkal“ kétoldalú alapon biztonsági garanciákat adna Ukrajnának.

Márpedig a NATO működésének megzavarása a NATO gazdáját, az USA kormányát is roppantul zavarná, ezért tényként állítható, hogy Ursula a GLOBSECEN hamis reményeket ültetett az ukrán diplomácia tagjaiba – akik elég ostobák ahhoz hogy el is higgyék amit ez a látszólag nagyhatalmú, de egyre jelentéktelenebb korrupt és inkompetens öregasszony összehord.
Valamint biztosak lehetünk abban is, hogy Zelenszkij hiába követel kétoldalú alapon biztonsági garanciákat a Nyugattól, azt egészen biztosan nem fogja megkapni. (Ha csak nem az őrült, és egyre őrültebben viselkedő lengyelektől nem - de az a NATO működését is válságba sodorná.)

Mindeközben amíg a Nyugat össze vissza ígérget, addig Ukrajna terror cselekményeket követ el Oroszországban, és az orosz katonai kontingens bosszúból egyre nagyobb területet foglal el az országból, és egyre több áldozatot szed a maradék ukrán hadseregből. Vagyis ha a Nyugatot a jó szándék vezeti, akkor Ukrajna most nagyon rossz úton jár: ugyanis a pokolba vezető út köztudomásúan ilyen jószándékkal van kikövezve…….

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?