EGYRE LEJJEBB EURÓPA: EGY MARKOTÁNYOSNŐ A GLOBSECEN



"Egy esetleges ukrajnai tűzszünet csak befagyasztaná a konfliktust, növelné a regionális instabilitást, és megnehezítené a háború sújtotta ország újjáépítését - mondta von der Leyen a GLOBSEC szerdai pozsonyi konferenciáján mondott beszédében. Az Európai Bizottság elnöke ezért biztonsági garanciákat javasolt Ukrajna számára a "hasonlóan gondolkodó államok" csoportjától.

A garancia adást azzal indokolta, hogy „Az ellenségeskedés bármikor újra fellángolhat.
Olyan békét akarunk, amely nem jutalmazza az agresszort, hanem fenntartja az ENSZ Alapokmányának alapelveit és az ukrán nép jogát, hogy saját maga határozza meg jövőjét"

Csak hogy Európa első számú vezetője és esze, ezzel a kijelentéssel súlyos szerepzavarba és valótlan tények állításába keverte az EU-t, ami szintén hozzá járul ahhoz, hogy a nemzetközi diplomáciában az EU napról napra egyre jelentéktelenebb és egyre súlytalanabb szereplővé váljon.

Elsődlegesen szerepzavarban azért van, mert tudva levő, hogy az esetleges békefolyamtaban Ukrajna még Ursula Uniójánál is sokkal súlytalanabb szereplő. 
  A békéről tudni illik nem Ukrajna és Oroszország, hanem az USA és Oroszország megállapodása fog dönteni, amit Ukrajna csak végre fog hajtani. Sőt az is valószínűtlen, hogy az egyébként a washingtoni parancsokat elvtelen módon, de a vadászkutya ziháló lelkesedésével végrehajtó Ursula és „azonosan gondolkodó“ társai, bármilyen módon beleszólhatnak az USA- Orosz tárgyalásba. Ezért kérdés hogy kit fog érdekelni a „magas tárgyaló felek“ közül, hogy az EU mit és milyen békét akar?? 
Így a vénülő de okoskodó Ursula hiába tetszeleg a „béketeremtő“ pózában, valójában továbbra is csak az USA helyi markotányos nője, aki az ukrán náci, de az USA mindenkori érdekeiért harcoló hadsereg ellátásáért felel.

Másrészről hamis tények állítását is felvállalta a vén markotányosnő. Lévén hogy az agresszió nem az orosz katonai invázióval kezdődőtt, hanem az ukrán jogállam elleni 2014. évi náci puccsal, amiben USA és Kanada mellett az EU is részt vállalt. 
Ez a lehető legsúlyosabban, lábbal tiporta az „ENSZ Alapokmányának alapelveit, és az ukrán nép jogát, hogy saját maga határozza meg jövőjét“
Az ezután az orosz nemzetiségű ukrán lakosság elleni katonai hadjáratokat – népirtásokat – sem oroszország hadserege, hanem az ukrán államot elfoglaló, az USA és az EU által pénzelt nácik folytatták, amiben az USA és az EU is részt vállalt. (Magyarország pl. 60 db T72-es tankot adott az ukrán náciknak a művelethez)

A katonai akciók bekövetkezését világosan előre jelezte az ukrán parlament (RADA) 2021 decemberi határozata is, ami Oroszország megtámadását írta elő, és aminek nyomán azonnal nagy csapatösszevonások kezdődtek ukrán oldalon, Mariupol megyében.
De az ukránok kérésére tízszer módosított, - és az ukránok által ugyan ennyiszer megszegett!- Minszki békeszerződést sem Oroszország mondta fel, hanem az Ukrán nácik, a katonai invázió előtt két héttel, Macron francia elnök Moszkvába intézett tamáskodó telefonhívása előtt kettő nappal. Vagyis nem volt szó semmilyen orosz szerződés szegésről vagy agresszív készülődésről.

Ellenben az Oroszország megtámadását célzó ukrán katonai készülődésre, éppen az ENSZ Alapokmánya 51. §-a szerint jogosan mérhetett megelőző csapást Oroszország, - amitől fogalmilag „agresszor“-rá vált ugyan, de gyakorlatilag csak védekezik! - és jogosan tart fenn katonai műveleteket mindaddig, amíg az ukrán náci vezetés nem ad garanciákat a jövőbeli békés szándékaira. (A napokban elhangzott ukrán csúcsvezetői nyilatkozatok Oroszország elpusztításáról, feldarabolásáról, nem ebbe az irányba mutatnak bármit is hord össze erről a markotányos Ursula)

Persze úgyis lehet érteni Ursula nyilatkozatát hogy a vele „hasonlóan gondolkodó országok“ (Kik is azok? Akik Ursula őseivel közösen megtámadták Oroszországot a II. világháborúban de brutális vereséget szenvedtek??) eltagadják mind ezeket a tényeket, és az EU „központi háborús akarata“- ra hivatkozva tolják le a lakosságuk torkán a fegyverkezést és az ukrán nácik roppant költséges és megterhelő támogatását. (Erre akarják kényszeríteni Magyarországot is)

Mindent összevetve Ursula markotányos kijelentése a Globsecen világosan rámutatott az EU tragikus erkölcsi és mentális állapotára, amit csak az tesz még rettenetesebbé, hogy a jelenlévők őszinte lelkesedéssel megtapsolták!
Holott ha anno a tizedesnek sem sikerült Oroszországot legyőzni, akkor most a markotányosnő hívei miért gondolják, és állítják, hogy Ursulának sikerülhet, hiszen minden eddigi próbálkozása pont az ellenkezőjére – az EU lakossága kárára! – sült el.
Ennél sötétebb felhő még nem borította Európa egét..reméljük a következő nem gomba felhő lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?