KADIROV A PRIGOZSINI LÁZADÁSÁRÓL.



Ramzan Kadirov csecsen elnök szerint az PMC WAGNER katonai magáncég tulajdonosának lázadása előzményében egy összetett, hosszú és sikertelen üzleti folyamat áll, amit a lázadó Prigozsin nem tudott mentálisan kezelni.

Míg ő a harctéren volt az embereivel, addig Szentpéterváron a bürokraták sokat tettek az ellehetetlenítéséért, a cége és partner vállalkozásai pénzügyi megbuktatásáért.
Amíg ő a nácik ellen harcolt, addig a szentpétervári vezetés felrúgott egy korábban vele kötött és aláírt nagy volumenű területfejlesztési szerződést.
De nem tette könnyebbé a helyzetét az sem, hogy az orosz védelmi Minisztérium bürokráciája – Putin nemrégiben hozott rendelétéig - akadályozta a Wagner lőszer ellátását, ami miatt nem csak akadozott a harc, de orosz emberéletek is vesztek el.

A végső pont az volt a történetben Kadirov szerint, hogy Prigozsin lánya nem kaphatta meg az általa kiszemelt állami telket a helyi önkormányzattól – természetesen korrekt fizetés ellenében nem, még apja érdemeire való tekintettel sem. Ez utóbbi lett a legfőbb és végső csapás a Wagner vezérre, mert Prigozsin ezt személyes megaláztatásának vette, és kirobbant a dühe. Meg akarta mutatni hogy Ő egy igazi „valaki“. És megindította a sereget erre a teljesen értelmetlen, és kollektív öngyilkosságot jelentő menetelésre. (Ha figyelembe vesszük az orosz hős kultuszt, csak akkor válik érthetővé ez a teljesen elkeseredett Prigozsini lázadás, hiszen az Artemyvszki győzelemért elvárhatta hogy hősként kezeljék, ami a családját is privilegizálta.)

Kadirov ettől függetlenül a történéseket hazaárulásnak tartja, hiszen a jelenlegi katonai és politikai helyzetben mindenkinek össze kell tartani, nem az egóját kell fényezni és simogatni. 

Azt hittem hogy néhány emberben meg lehet bízni. Hogy öszintén, zsigereikből, igazi hazafiként szeretik a szülőföldjüket. De kiderült, hogy a személyes ambíciók, a haszon, és az arrogancia miatt egyes emberek nem tudnak törődni a haza iránti szeretettel és tisztelettel." – írja Kadirov a Telegramon.

Ugyanakkor azt is nyilatkozta a médiának, hogy a vezetése alatt álló terror ellenes különítmények a „feszültség zónákba“ vonultak és továbbra is bárki és bármi ellen készek megvédeni Oroszországot.

A további hírek szerint Prigozsin emigrációba vonul, hogy a hazaárulás miatti büntetőeljárást elkerülhesse. A Wagner céget felszámolják, és a legénységét az orosz hadsereg szerződéses állományába integrálják, egy önálló, speciális alakulatként.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?