A MEGSZÁLLÓ, AGRESSZOR USA LOPJA A SZÍREK OLAJÁT!


Az amerikai nép háta mögött a Biden-kormányzat tovább folytatta Szíria amerikai csapatok általi illegális megszállását. Még mindig nincs vége az Egyesült Államok katonai megszállásának, amint azt Mark Milley tábornok megerősítette. Az USA olajlopása is zavartalanul folytatódik Szíriában.


A SANA szíriai arab hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt állítja, hogy az amerikai erők legalább 23 lopott olajjal megrakott tankhajót és katonai felszereléseket szállító járműveket vittek el a Jazeera régióból, Szíria energia- és gabonatermelés szempontjából legfontosabb régiójából. Al - Maḩmūdīyah-t az iraki bázisukra szállították. Egy másik, 34 teherautóból álló konvoj az al-Jarubija illegális al-Walid átkelőjén lépte át a határt.

Az amerikai hadsereg régóta állomásoztatja haderejét és felszerelését Szíria északkeleti részén. A Pentagon azt állítja, hogy a bevetés célja annak megakadályozása, hogy a térség olajmezői az IS terroristák kezébe kerüljenek. Igaz az IS már régen nem rendelkezik olyan katonai erővel, amivel ezt megtehetné. 
Damaszkusz viszont mindig azt hangsúlyozza, hogy a hadművelet elsődleges célja az ország természeti erőforrásainak kifosztása. Szerintük az Egyesült Államok által végrehajtott akciók állami kalózkodásnak minősülnek, amelynek célja a szíriai olajtartalékok ellopása és a szírek saját erőforrásainak elrablása volt – és ez egy nehéz gazdasági helyzetben történt, amelyet nagyrészt maguk a megszállók, az amerikaiak okoztak! Így volt és van.

Ezek olyan tények és nyilatkozatok, amelyeket Donald Trump volt amerikai elnök még 2019-ben is elismert. A Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnökkel tartott sajtótájékoztatón akkor hangsúlyozta:

"Megtartjuk Szíria olaját. Megvan az olaj. Az olaj biztonságban van. Csak az olaj miatt hagytuk ott a csapatainkat." 

Ugyanebben az évben Celeste Wallander védelmi miniszter-helyettes jelenlegi közel-keleti helyettese, Dana Stroul a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) rendezvényén megjegyezte, hogy:

Szíria területének egyharmada az amerikai hadsereghez és a vele baráti SDF erőkhöz tartozik."

Partnere, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF). Ugyanakkor rámutatott, hogy a Washington által megszállt terület "Szíria gazdasági erőműve, vagyis ahol a szénhidrogének találhatók... valamint a mezőgazdasági erőforrások".

A The Cradle magazin kutatása szerint hetente több tucat amerikai harci repülőgép vagy helikopter kíséretében üzemanyagszállító teherautók haladnak át az Irak és Szíria közötti illegális határátkelőkön. A régió pásztorai megerősítik a kiadványnak, hogy a szíriai olajat az Egyesült Államok az Irakban található Al-Harir légitámaszpontra szállítja Erbil közelében, amit az iraki Kurdisztán (IKR) régió fővárosaként is ismernek, amely régió a nyugati és az izraeli kémhatóságok előtt is ismert.

Még a 2023. február 6-i földrengés után is, amely országszerte több várost pusztított, az Egyesült Államok továbbra is rabolja az olajat a szíriai területekről. A szíriai külügyminisztérium még decemberben közölte, hogy a szíriai olaj-, búza- és egyéb nemzeti erőforrások szisztematikus kifosztása az Egyesült Államok megszálló erői és kapcsolt katonai csoportjai (SDF) által a szíriai válság 2011-es kezdete óta 25,9 milliárd dollár közvetlen pénzügyi veszteséget okozott. és több mint 86 milliárd dollár közvetett veszteséget.

"19,8 milliárd dollár olaj-, gáz- és ásványkincsek kifosztásából, 3,3 milliárd dollár vandalizmusból és létesítmények kifosztásából. 2,9 milliárd dollár az olaj- és gázvagyonban keletkezett károkból, amelyeket az úgynevezett "nemzetközi koalíció" bombázott. – részletezi a közlemény.
Decemberben a Szír külügyminisztérium ismét felszólította az ENSZ-t, hogy tegyen lépéseket "az Egyesült Államok és szövetségesei által elkövetett nemzetközi jogsértések megszüntetésére, és e jogsértések kompenzációjának biztosítására".

Több ország – köztük Oroszország, Törökország és Kína – elítélte a szíriai erőforrások kifosztását folytató amerikai cselekményeket, és többször is sürgette az Egyesült Államokat, hogy vessen véget a háború sújtotta ország természeti erőforrásainak folyamatos kifosztásának.
Ennek ellenére egyelőre nem várható az amerikai csapatok gyors kivonása Szíriából: az Egyesült Államok immár csaknem nyolc éve tartó szíriai missziója az Iszlám Állam elleni állítólagos harcra "még mindig megéri az ezzel járó kockázatot" – magyarázza Milley tábornok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!