ZELENSZKÍJ MEGTESTVÉRÜLT..

 


Vlagyimir Zelenszkij félmilliárd dollárt kapott ajándékba Fumio Kishida japán miniszterelnöktől. Az előadás kedvéért a japán miniszterelnök még Kijev mellett, Buchába is ellátogatott, mintha ez nagyon hatékony, és felettébb szükséges volna. Ezért ezen a napon az orosz érdekek szempontjából szinte tökéletes teljesítményt nyújtott Japán Ukrajnában, ami biztosan feldühíti Kínát.

A japán miniszterelnök kijevi látogatását nem jelentették be előre, azonban pontosan egybeesett a kínai elnök moszkvai látogatásával. Még ha a japánok most megpróbálnak is mindenkit meggyőzni arról, hogy ez véletlen, azt senki sem hiszi el nekik. De legfőképp Kínában nem hisznek el ebből egyetlen szót sem.

Az sem számít, hogy Kishida formálisan keletről jött, mert Japán politikailag a Nyugat része. A nyugati vezetők pedig egyenesen azt mondják hogy "erőteljes jelzést küldünk Oroszországnak, hogy Ukrajna támogatása nem apad el" meg hogy "az elhatározásunk szilárd", és így tovább, így tovább. Kishida is épp ezt mondta.
De Kishida nemcsak ilyen buzdító szavakat, hanem félmilliárd dollárt is hozott Kijevnek (végül is Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasága), mert nyugaton szokás ilyen ajándékokkal érkezni Ukrajnába, sok sikert kívánni az ukránoknak a csatában, aztán nem kevés paternalizmussal vállon veregetni őket. Aztán szokás hangzatos szónoklatot tartani arra, hogy az elkülönített pénzeszközöket elsősorban „az energiaszektorba” kell fordítani, kisebb mértékben – lőszerekre, de nem halálos fegyverekre. (Aztán trendi odaadni a pénzt, miközben Zelenszkijt épp milliárdos sikkasztással vádolja az egyik munkatársa.) Mindezt annak ellenére is, hogy Tokiónak nincsenek különösebb érdekei Ukrajnában. Akárhogyan is nézzük, teljesen egyértelműnek látszik, hogy az amerikaiak ajtónállóként küldték Kishidát erre a neki igen távoli vidékre.

De személy szerint Kisihdának küldetése is van. Neki kell érdeklődnie az Ukrán Fegyveres Erők úgynevezett tavaszi ellentámadásának előkészületeivel kapcsolatban is, amellyel Kijevnek még legalább másfél hónapig várnia kellene az amerikai - és japán - javaslat szerint. Azért, mert ezt követi a G7-csúcs, amely elsősorban az Oroszországnak Ukrajnával való konfrontációjának lesz szentelve. Nem a gazdasági visszaesésről tanácskoznak majd, ami miatt a BRICS átvette az elsőséget a G7-től a világgazdaságban - mert az nem olyan fontos mint a háborús őrület.

A G7 csúcsra egyébként nem akárhol kerül sor, hanem Hirosimában, ahova - ki érti ezt? - az USA kormánya is hivatalos. Kishida az, aki kidolgozta a programot, még azt is figyelembe véve, hogy a konferencián az Egyesült Államoké legyen az utolsó szó. 
Ez a világrengető program pedig kritikusan függ az ukrán fegyveres erők addigi teljesítményétől. Akkor vagy a nyugati világ fogja - a G7 - megvitatni, - ahogy mondják,- „Ukrajna háború utáni helyreállítását”, vagy az Orosz Föderáció fegyveres erői nem fognak ilyen örömet okozni Ukrajnának és a G7-nek, ezért a Nyugat számára a legjobb esetben is csak azt kell megbeszélniük Hirosimában, hogy a Nyugat hogyan mászik ki ebből a történetből - természetesen arcvesztés nélkül. De ehhez az utóbbi irányú megbeszéléshez az ukrán csapatok teljes értékű veresége szükséges. Viszont ezek az eredmények a legkevésbé függenek Japántól.

Zelenszkij úgy megörült a messziről jött vendég ajándék dollárjainak,  hogy a köszöntő beszédében előbb testvéréül fogadta Kishidát, aztán az egész japán népet.
Kishida, aki nemes ember lévén soha nem találkozott még ilyen közelről lumpen prolival, aki fallosz zongoristából lett náci vezérré, nem jött zavarba, és viszont tesvérezte Zelenszkijt majd az ukrán népet - benne a nácikat is, ami nem minden ok nélküli.

Ezt követően a japán miniszterelnök Buchába ment, ahol "Oroszország háborús bűnei miatt" mondott panaszos beszédet.
Itt a japán elnök hitelességével kapcsolatban fontos emlékeztetni hogy mit csináltak a japánok a kínaiakkal Nankingban, - erről ITT olvashatsz - ahova a Felkelő Nap országának miniszterelnökei a II. vh óta még egyszer sem tették be a lábukat, sőt, nem is jelezték erre irányuló szándékukat, pedig hozzájuk Nanking sokkal közelebb van, mint Bucha!
Ehelyett a japán kormány egyes vezetői rendszeresen elmennek a Yasukuni-szentélybe, ahol többek között a mészárlás szervezőinek lelkét imádják. A Nankingi gaztettek hitelességét, ellentétben a Bucha esetével, mindeközben senki sem vitatja!

A beszédek és a kölcsönös megtestvérülés után a meghatódott Zelenszkij, és a humanizmusa felfedezésétől szintén ájuldozó Kishida egy mindkettejük által kinyilvánított „komoly aggodalommal” közös nyilatkozatot írtak alá „a Kelet- és Dél-Kínai-tenger helyzetéről”, valamint „erősen” tiltakozva „a status quo erőszakkal vagy kényszerrel történő megváltoztatására irányuló minden egyoldalú kísérlet" ellen - ami egy nagyon átlátható utalás Tajvanra. A nyilatkozat megegyezik az Egyesült Államok külügyminisztériuma által a szigetről rendszeresen kiadott nyilatkozatokkal. Így és ezáltal  Ukrajna tagja lett a politikai koalíciónak, amelynek feladata Kína újraegyesítésének megakadályozása, amihez gratulálunk Ukrajnának.

Nem valószínű, hogy Peking ellenségének tekintette Ukrajnát. Eddig a nyilatkozatig! De Kijevben Fumio Kishida és Vlagyimir Zelenszkij valójában ugyanazt tette, mint amit ugyan ekkor Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping Moszkvában tett: megerősítették Moszkva és Peking partnerségét. Kéretlenül!  

Összességében kiderülhet, hogy a japán látogató inkább segített Oroszországnak és Kínának a Kínai-Orosz kapcsolatokban, mintsem alapvetően ártott volna nekik  a látogatásával. (bár nyilván ez volt az egyik szándéka hogy elültesse a kínaiakban a kétkedés magját)
Az pedig, hogy Zelenszkij megfogadja -e  a másfél hónapos támadás késleltetésről szóló tanácsot - majd kiderül. Mert mint tudjuk esze ágában sincs hátrébb vonni a maradék csapatait a frontvonalról, és állandóan "támadásban van". Erről
ITT olvashattál. Így megeshet hogy a Hirosimai G7 is dugába dől, mert  Zelenszkijnek addigra nem marad katonája akivel harcoljon a Biden familia Donbaszi földjeiért. A nagyon okos nyugati meghívottaknak ezért beszélni sem lesz már miről.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

LEYEN IS HAZUDOZIK!! AZ IGAZSÁG A VAKCINÁKRÓL...

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS