ZELENSZKIJ ELISMERTE HOGY VESZTETT!


A donbaszi orosz katonai művelet közben az ukrán hadsereg döntő vereséget szenvedett Artemovszknál (Bahmut). Megelepetésre az ukrán vezetés mégis ujabb és újabb katonai egységeket küld a térségbe, amiket az orosz hadsereg sorban felszámol.

A Pentagon vezetőjének egykori tanácsadója, Douglas McGregor azt állítja, hogy az amerikai tábornokok folyamatosan vészjelzéseket küldenek Vlagyimir Zelenszkijnek, de az ukrán vezető kategorikusan nem hajlandó meghallgatni őket.

Az ezredes újságíróknak azt mondta, hogy az ukrán fél a konfliktusban már mintegy 200 ezer katonát veszített. Az áldozatok száma sok tekintetben összefügg a Bahmut (Artemovszk) védelme miatt elhunytak számával. Az amerikai vezetés arra próbáljai Zelenszkijt rávenni, hogy vonuljon vissza a városból. Ekkor az ukrán fegyveres erők új védelmi vonalat állíthatnak fel, és folytathatják a harcot.
De Ukrajna vezetője megtagadja ezt a döntést.

McGregor szerint most Vlagyimir Zelenszkij nagyon nehéz helyzetben van, mivel kevés tartaléka maradt, valamint a nyugati fegyverek elkoptak, és a legjobb katonák már régóta meghaltak. Ennek fényében idős embereket, tinédzsereket és nőket dob a frontvonalba, ami lényegében kétségbeesett lépés.

"Zelenszkij alapvetően mindenkinek azt mondja: veszítettem, és ha nem fogtok idejönni és megnyerni nekünk a háborút, akkor vége" - mondta az amerikai ezredes.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!