NIGER AZ USA KATONAI INVÁZIÓJÁRA KÉSZÜL.



Az Egyesült Államok Viktoria Nuland külügyminiszter helyettes látogatása után bejelentette, hogy felfüggeszti a több millió dolláros segélyt Nigernek, ahol a hadsereg eltávolította az elnököt a hatalomból. Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője már össze is hasonlította Nuland nigeri látogatását az ukrajnai náci tüntetések alatti kijevi tetteivel. A francia sajtó közben arról számolt be, hogy Nigéria, Szenegál, Benin és Elefántcsontpart akár 25 ezer katonát és tisztet küldhet a nigeri lázadás leverésére.

Nuland Niameyben, Niger fővárosában találkozott az országban hatalmat megragadó lázadók képviselőivel: Moussa Salau Barmu tábornokkal és három ezredessel.
Az USA külügyminisztériuma közleménye szerint Nuland elmagyarázta kollégáinak, "mi forog kockán", ha Niger nem tartja tiszteletben saját alkotmányos (gyarmati) rendjét, de legfőképp akkor milyen következményekkel kell szembe nézniük, ha össze szövetkeznek a Wagner PMC-vel az ország USA,- Franciaország,- és a csatlósaik intervenciója elleni védelmére.

Ez persze kimeríti egy a szuverén ország súlyos fenyegetésenek fogalmát, de az USA-t (főleg a liberálisokat) az ilyesmi sosem zavarta - főleg ha az urán és olaj importja került veszélybe - és Nigerben rengeteg az urán, az ország a Nyugati blokk felhasználóinak első számú beszállítója.  
S hogy ne legyen senkinek se kétsége afelől hogy az USA elszántan megvédi az érdekeit, máris közlemény jelent meg az USA Külügyminisztériumából:
Tekintettel a negatív politikai fejleményekkel kapcsolatos aggodalmainkra, az Egyesült Államok úgy döntött, hogy visszatart bizonyos támogatást Niger kormányántól, amíg a helyzet változékony marad” – áll az USA közleményében.
Vagyis kirabolják és zárolják az ország számláit ahogy az oroszokét, és az ország nyersanyagkincsének elrablásának fejében az eddig a politikai elitnek csurgatott baksis sem érkezik meg a számlákra.

A közlemény hírére a nigeri hadsereget készültségbe helyezték, a fővárosban különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be. Az USA közleményt viszont nem kommentálták. 

Ettől kezdve csak egy kérdés maradt: a lázadók hajlandóak-e az országot szembe fordítani a kirablóikkal, szövetkezni Oroszországgal, és felvenni a kesztyűt az országot a rabigába visszaverni akaró amerikai katonai intervencióval.

Ceterum censeo: szabadságot afrika népeinek most!

Megjegyzések

  1. "Franciaország mind a mai napig évente 500 milliárd dollárnyi jövedelemre tesz szert a volt afrikai gyarmataitól beszedett neokolonialista adó (Franc CFA) révén.
    Ez az összeg a 2900 milliárd dolláros teljes francia GDP mintegy 17%-át teszi ki.
    Franciaország mind a mai napig arra kötelezi a főként nyugat‐ és közép-afrikai frankofón országokat, hogy a jegybanki tartalékaik legalább 50%-át francia bankokban tartsák.
    Franciaország egy általa meghatározott, rögzített árfolyamon (kb. 1:600 arányban) váltja át az afrikai országok pénzét euróra, hogy a saját gazdaságát támogassa vele.
    Következésképpen az afrikai országok gazdasági növekedése az, amire a francia társadalmi stabilitás támaszkodik.
    Mindezek mellett Franciaország a világpiaci ár alatt, jelentős kedvezménnyel vásárol ipari nyersanyagokat és monokultúrában termesztett élelmiszeripari alapanyagokat az egyébként gabona-behozatalra szoruló (volt) afrikai gyarmataitól.
    Az afrikai országok így keletkező exportbevételeinek egy része visszakerül Franciaországhoz gyarmatjáradék formájában, amelyből aztán Párizs újra kedvezményes áron vásárol be Afrikától.
    A korábbi francia gyarmatok jelenleg Afrika legszegényebb országai és a legnagyobb migrációs kibocsátással rendelkeznek.
    A Franciaország eddig minden olyan afrikai államfőt meggyilkoltatott, aki felbontotta volna ezen az egyenlőtlen cserén alapuló gazdasági modellt.
    A francia különleges erők 1963 óta 22 hivatalban lévő afrikai államfővel végeztek."
    Globális kihívások 2023 augusztus.

    Vagyis az EU is az imperializmus és a gyarmatok kirablásának talaján áll a főmotorján keresztül....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS