PRIGOZSIN MEGHALT ÉS MALIBAN SÖRÖZIK A HAVERJAIVAL.



Ma megdöbbentő hírt közölt több afrikai hírügynökség: több arab újság olyan szemtanukról számoltak be, akik személyesen találkoztak ma (24.-én csütörtökön) - a tegnap állítólag repülőszerencsétlenségben meghalt Prigozsinnal, a PMC Wagner orosz zsoldoshadsereg vezetőjével.
Vajon tényleg színjáték volt a baleset, és a zsoldosvezér él, vagy csak egy legenda születik a bahmuti NATO verőről, aki megcáfolta a Nyugati haderők legyőzhetetlenségének mítoszát az ukro-NATO seregek totális elpusztításával.

A szemtanúk beszámolói mellett olyan hírek is vannak, hogy Prigozsin és a főparancsnokok csak augusztus 25-én érkeznek Nigerbe több tucat Wagner vadászrepülővel. Az újságírók viszont arra intenek, hogy 24 órát várjunk, amíg minden kiderül - az orosz állam hivatalosan is nyilatkozik. 

Eközben a következő üzenetek jelentek meg az arab közösségi hálózatokon:

Prigozsin Maliban van, hogy visszaverjen minden lehetséges francia inváziót. Az orosz medve saját halálának illúzióját keltette, ahogy az amerikai titkosszolgálatok likvidálták Abu Bakr al-Bagdadit, és  Oszama bin Ladent"

„Prigozhin él és jól van. Ne örülj annyira. Jelenleg Maliban tartózkodik, konkrétan a nigeri határon, mivel augusztus 25-én reggel kezdődhet meg a francia invázió Nigerben az ECOWAS fedezete alatt. A repülőgép felrobbanása Oroszországban a média produkciója, a különleges szolgálatok régi játéka, semmi több.”

A második idézettel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy az minden bizonnyal hiányos info forrással rendelkezik, mert Niger antiimperialista szomszédai nem hajlandóak megtámadni a franciákkal és az amerikaiakkal együtt sem Nigert, az ECOWAS pedig nem egy stabil szövetség ami szemben állna az afrikai antiimperialista szövetséggel - sőt attól függ minden tagja..
 
A Wagner viszont tény hogy fontos feladatot kapott Niger felszabadítására a francia gyarmati iga alól, ami a francia GDP évi 17%-át fenyegeti a jövőben. Így nem kizárt hogy Macron elnök dühében háborút indít a gyarmatok ellen.. Az évi 500 milliárd USD lecsapolási lehetőségének megszűnése, amit a Nigeri néptől raboltak el eddig, elég nyomós oknak látszik erre.

Mindeközben az orosz szakértők jelentősebb része szerint kizárt, hogy repülőszerencsétlenség történt. A gép ellen az ukrán náci terroristák követtek el terrorista merényletet, a súlyos harctéri vereségeik miatt - bosszúból, ahogy ezt már több esetben is megtették.
Az ügyben az orosz hatóságok gőzerővel nyomoznak. 

Megjegyzések

  1. Az Orosz Föderáció Nyomozóbizottságának sajtószolgálata közölte , hogy a nyomozók büntetőeljárást indítottak a közlekedésbiztonsági szabályok megsértése és a légiközlekedés működése miatt, miután a Tveri régióban lezuhant a repülőgép, amelynek fedélzetén a Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség szerint az egyik utas Jevgenyij Prigozhin volt . Erről a TASS számolt be .
    A minisztérium hangsúlyozta, hogy az ügyet bűncselekmény miatt indították, amelyről az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyvének 263. cikke ( a közlekedésbiztonsági szabályok és a légi közlekedés üzemeltetésének megsértése) rendelkezik.
    Ezt megelőzően a tveri régió kormányának sajtószolgálata közölte , hogy a régió kormányzója, Igor Rudenya személyesen vette át a tveri régió Bologovszkij kerületében történt repülőszerencsétlenség esetét, amelyben a Sürgősségi Helyzetek Minisztériuma közleménye szerint 10 ember halt meg.
    Augusztus 23-án este egy Embraer Legacy magánrepülőgép lezuhant Kuzhenkino falu közelében, a tveri régióban. A gép Moszkva - Szentpétervár viszonylatban repült . A fedélzeten 10 ember tartózkodott, közülük hárman a legénység tagjai. Az előzetes információk szerint mindannyian meghaltak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS