SCHWINDLEREK AMERIKÁJA


A magyar kriminalisztika történetében számtalan nagy formátumú csalás esete maradt fenn. Eladták a Lánchidat, a Nyugati Pályaudvart, sőt még az előkelő, budapesti Váci utcát is. Azonban minden csalás elkövetői végül lebuktak, és mind komoly büntetést kaptak.

Van azonban egy modernkori szélhámosunk, aki nem csak hogy a lebukást és felelősségre vonást megúszta, de az elődei által kicsalt összegek többszörösét tette zsebre, és Európa leggazdagabb embereinek listájára is felkerült.

A történet egy apró kis faluban kezdődött valamikor a 80- as években, mikor egy Orbán Viktor nevű és egy Mészáros Lőrinc nevű nem kevésbé nagyra vágyó, de koldusszegény alak egy potya italért és néhány potya szendvicsért ment be a helyi kocsmába. A sör hideg volt, a szendvics is finom, az alig száraz kenyéren fejedelmi volt a szalámi és a valódi vaj - nem margarin - ami arra inspirálta őket hogy bazi nagy álmokat szőjenek, amik teljesülése után mindig van vaj és szalámi, s a kenyér is mindig friss lesz. Ekkor határozták el hogy nagy dolgokat hajtanak végre.




Így történt hogy a fogadkozásoknak megfelelően Orbán Viktor 2010 - ben hagyományos módon leválthatatlan miniszterelnök lett, Mészáros meg gázszerelő szakmunkás.
Eztán hamarosan eljött az a nap is, amikor Mészáros megkereste a betegesen foci őrült gyerekkori cimboráját - akit épp leválthatatlan miniszterelnöknek választottak, - és felajánlotta neki, hogy megmenti a magyar focit.
Orbánnak nagyon megtetszett az ötlet, és nyomban egy rakat pénzt - természetesen közpénzt - utalt az alapítványba amit Mészáros a magyar foci megmentésére hozott létre. De ez nem volt elég. Orbán Viktor törvénybe foglalta, hogy aki a Mészáros alapítványába adakozik, az azt leirhatja a közadójából.
Óriási felháborodás lett belőle.

Orbán azonban megvédte magát és barátját azzal, hogy aki szerint a foci alapítványba tolt pénz közpénz, az "kommunista"! És ezzel el is volt intézve. Senki sem mert megmukkanni, hiszen Orbánnak a beteges foci imádatánál csak a kommunisták iránt érzett gyűlölete a nagyobb és erősebb. Nem lehetett tudni tehát, hogy mi történik azzal a "kommunistával" aki ezt a közpénz dolgot tovább feszegeti.

Mészárost talán ez a hatalmi élmény, a sérthetetlenség érzete inspirálta arra, hogy "bátorok" legyen és nagyot merjen gondolni. A brainstorming után pedig az alapitványába ömlő súlyos milliárdokat elkezdte a saját üzletei megvalósítására használni.

Nevezetesen olyan építőipari állami közbeszerzéseket pályázott meg, aminek a vállalási dija már az állami kiírásban is többszörösen "túlméretes" volt. Ezért a várható haszon a munkán akkor is a befektetett összeg többszöröse volt, ha minden szükséges gépet, eszközt, és berendezést, - de még az irodaházat is - vadi újan vásárol meg a megvalósításhoz a vállalkozó. Nem véletlen volt persze, hogy nem bárki pályázhatott ezeken a közbeszerzésken. Volt olyan is, amin csak Mészáros és Mészáros. Meg Mészáros. És olyan is volt, amin nem is pályázott de mindent megnyert. Egyszerűen már volt rá elég pénze, hogy az Orbánhoz fűződő gyerekkori barátságot mesés vagyonra konvertálja. 
Az elnyert pályázatok megvalósításához szükséges sok sok milliárdos fedezetet az eladdig koldus szegény Mészárosnak a foci alapítványába utalt közpénzek milliárdjai biztosították - abból vett ki hatalmas összegeket az üzleteit finanszírozni - abszolút törvénytelenül.. És a mesebeli haszonból ma is megy az üzlet piszkosul.

Persze ez nem maradt titokban. Mészáros foci alapítványa üzleti könyveit a DK párt már egyszer ki akarta perelni, hogy a bizonyítékot megszerezzék a csalássorozatra - amibe maga Orbán Viktor is bele keveredett azzal, hogy a közpénzeket az alapítványba utaltatta, azaz az államtól vont el forrásokat. Természetesen a per sikeretelen volt - különös tekinetettel annak végrehajthatatlanságára, amit a mostanában zajló Schadl ügy is jól prezentál. Az "elit" egyszerüen összezárt Mészáros - de inkább a bűntársává lett Orbán, és az ezt lehetővé tevő liberális gazdasági és hatalmi rendszer előtt.

Természetesen ami történt az bűncselekmény, és semmilyen független ország semmilyen törvénye nem teszi lehetővé hogy valaki bűncselekményekkel szerzett vagyonból egyetlen fillért is megtarthasson.
Magyarország azonban, amit 1990-ben a liberális lumpenek segitségével a transznacionális tőke gyarmatosított, egy teljesen más fizikai valóság: a bírói kar itt azt ítél el akit akar, - akár halvány közvetett bizonyítékok alapján is - és csak azt nem, akit a hatalom nem enged, hiába van rá erős bizonyíték. (Volt is erre több példa a sajátságos jogállamisági történetben, de ez most nem téma)




De nem tesz jót az ügynek a liberális ítészek és megmondó emberek mérhetetlen ostobasága sem, akik Mészárost Orbán "meghosszabbított kezének", vagy "strómanjának" írják le, ami nemcsak hogy bizonyítatlan - ezért aljanépi rágalom - hanem épp ez a sok végtelenül primitív ostobaság alkotott védőpajzsot Mészáros köré - hiszen: "írta a média hogy Orbán keze"- ugyan ki merne vele szembe szállni??

Így a foci alapítványba ömlött milliárdok sorsa sosem fog centről centre kiderülni, mert mire egy Orbánt váltó új kormány kerül hatalomra, addigra minden gaztett elévül, nyomozni se lesz jogalap Mészáros tettei után. Nem beszélve Orbán felelősségéről, amiben ha nyomoznak, azt a Fidesz nyomban politikai leszámolásnak tekintené, és a hevesebbek akár Molotov koktélos polgárháborúig vinnék a tiltakozást.

Ez tehát a magyar történelem eddigi legnagyobb összegű, a nyilvánosság előtt zajlott csalásának története, amiben egy tanulatlan kis lumpen proli, hülyére vett egy egész országot, kormányostól együtt, - sőt a kormány meg is védte a felelősségre vonástól.
Hát nem amerika ez az ország?? SCHWINDLEREK amerikája??

Megjegyzések

  1. Te honnan nézed ezt az országot? Az űrből? Hol voltál eddig hogy sehol nem olvastalak??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég rég óta írogatok ebbe a blogba is. Azelőtt a Népszava blogban volt oldalam, de azt sajnos lezárták. Ha olvastad valaha a Népszava Online-t, akkor tehát olvashattál engem is.

      Köszönöm hogy elolvastad ezt a bejegyzést.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS