MOSZKVA ÉS MINSZK TUDOTT A PRIGOZSIN ELLEN KÉSZÜLŐ MERÉNYLETRŐL



Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök „túl durva munkának” nevezte a Wagner PMC vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a lehetséges meggyilkolását, és meggyőződését fejezte ki, hogy orosz kollégájának, Vlagyimir Putyinnak semmi köze hozzá. Azt is elmondta, hogy tudott a Prigozhin elleni merényletről, és figyelmeztette Moszkvát erre.

A Kreml azt közölte, hogy a katasztrófa kivizsgálásának eredményeit az összes szükséges vizsgálat elvégzése után teszik közzé.
Eközben a nyugati média egymást idézgetve erősiti azt a fake newest - amit egy orosz illetőségű náci dezinfos oldal publikált először - hogy a merényletet Putin orosz elnök rendelte el, és az orosz légvédelem egy rakétával lőtte le a zsoldos parancsnok repülőjét.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a repülő fekete dobozát a merénylet elkövetésével gyanúsított ukrán náci bandák legjobb barátja, Nagy Britannia repülési hatósága foglalta le, - mint a nemzetközileg illetékes hatóság.
Bár a britek azt ígérik hogy "minden lehetőséget megvizsgálnak" - ennek kevés a valószínűsége, hiszen a Nyugati "szakértők és hatóságok" a Malajziai repülőgép lelövése kapcsán is rettenetes hazugság és ostobaság cunamit zúdítottak az oroszokra a nácik védelmében. A britek pedig nem változtak, a csúnya katonai és gazdasági bukásaik után a legalapvetőbb politikai érdekük, hogy az Orosz Államot hozzák ki "bűnösnek" az ügyben. (Erről ITT olvashattál)

- Nem voltam a baleset helyszínén. - mondta Lukasenka. - Az egyetlen dolog amin elkezdtem gondolkodni: rakétával lelőtt gépről van szó, vagy robbanásról a fedélzeten... Tudod, mit jelent egy "kilőtt rakéta"? Csak a főparancsnok tud parancsot adni a katonai erőknek, hogy lőjenek valamire. Ezután parancsot adnak egy adott egységnek. És annak a parancsnoka parancsot ad egy adott és szükséges számításhoz. Érted, hány ember van benne?” – mondta.
- Milyen idióta tesz ilyet, hogy ennyi embert von be egy gyilkosságba??

A nyugati liberális médiák persze ehhez az abszurd verzióhoz ragaszkodnak, amivel egyre hiteltelenebbé teszik magukat a józan gondolkodásra képes emberek előtt.

Lukasenko szerint többször is szóba került Prigozsin személyi biztonsága, miután konkrét titkosszolgálati híreket kapott az ellene készülő merényletről. De Prigozsin ahogy soha nem féltette a biztonságát, erre a hírre sem reagált a szokásostól eltérően.
Prigozsint egyébként a kiemelt személyeket megillető védelmi protokoll szerint őrizték a testőrei. Az eddig kiszivárgott hírek szerint, a merényletet a gépe közvetlen indulása előtt, valaki ajándékaként a fedélzetre vitt borosüvegbe rejtett pokolgéppel követték el, ami a levegőben letépte a gép farkát, és a repülő lezuhanásához vezetett. Az "ajándék" átadóját az orosz biztonsági szolgálat nagy erőkkel keresi.
(A merénylet nagyon hasonlít a Szentpétervári kávéházi robbantáshoz, amit szintén egy "ajándékkal" követtek el - erről ITT olvashattál.)

Megjegyzések

  1. Ez nem semmi! A brittek? Mit kerestek ott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ők a nemzetközi jog szerint illetékesek a tragédia kivizsgálására.
      Az oroszok meg olyan ostobák hogy a saját maguk ellen szóló bizonyítékot adták át nekik - csak tengeralattjárót, atombombát meg űrhajót tudnak gyártani.. :)

      Törlés
  2. A merénylet időpontja egybeesett az ukrán függetlenség napjával, s előzőleg az ukrán titkosszolgálat főnöke, Kirilo Budanov bejelentette, hogy erre az ünnepre nagy meglepetést készítenek elő Oroszországban.
    Úgy tünik sikerült, bár nem volt igazán meglepő. A testőrség szórakozottsága és figyelmetlensége viszont az volt,,

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS