HAZUDIK ORBÁN A HALOTTAK SZÁMÁRÓL!

Fotó: 24.hu
Egy talpig becsületes úri ember soha nem hazudik, különösen ha miniszteri vagy kormányfői tisztséget visel. Elvégre azért lett ilyen szolgálattal megbízva, mert talpig becsületes és őszinte ember, akire számíthat a közössége minden tagja. Ha ezekben a tulajdonságokban meggyengül a személyisége, akkor a kicsorbult becsülete és erkölcse maradékai arra késztetik, hogy azonnal visszaadja a közösségnek a megbízatást, és másnak adja át a szolgálati helyét. Ezért is nagyon kár, hogy az orbán viktor felcsúti kanászból kormányfővé cseperedett turbó hazudozó most már magával rántja a tisztességben elaggott Käsler Árpád minisztert, és az államapparátusban alárendelt vezetőket is. Egyszerűen már kollektívan és botrányosan hazudoznak járványügyben!

A korona vírus fertőzés európai feltűnésekor az orbán viktor nevű magyar fasiszta vezér és a magyar médiába épített magyar hangjai minden csatornán azt híresztelték, hogy a korona vírus körüli európai intézkedések csupán „hisztériás” lépések, a járvány egyáltalán nem veszélyes.
Tette ezt egyrészről azért, mert a nemzeti fizetőeszköz értéke mélyrepülésbe kezdett, ami gazdasági válsággal, az állam összeomlásával fenyegette meg a kormányt. Kifejezetten az volt az érdeke, hogy egy esetleges tömeges veszélyhelyzettel kapcsolatos várakozást, illetve az azzal együtt járó rossz hangulatot elkerülje.
Másrészt pedig azért, mert az elmúlt 30 évben a magyar egészségügyet a neoliberális rendszer fenntartása nevében folyamatosan rombolták és sorvasztották, (ezt ITT foglaltam össze, hogy hogyan és miért) ezért a magyarországi egészségügyi rendszer egyszerűen felkészületlen és alkalmatlan egy ilyen tömeges járvány kezelésére! De a médiakampány jól működött, gyakorlatilag elaltatta a lakosság nagyobb részét.


Az olaszországi fertőzések exponenciálisan nőttek, és százával kezdtek hullani az emberek. Ez az Európai országokban megelőző intézkedéseket váltott ki. Iskolákat, közintézményeket, gyárakat zártak be, és korlátozták a lakosság mozgását. 

Hamarosan feltűnt Magyarországon is az első pár fertőzött, ami csak arra inspirálta a magyar fasiszta kormányt, hogy siessen kijelenteni: a fertőzést külföldiek terjesztik, ezért is a migráció (az idegenek) a hibás. De semmilyen komolyabb megelőző intézkedésre nem voltak hajlandóak.

Néhány nap lapítás után azonban – látva az egész Európára kiterjedő intézkedéseket – orbán mégis kénytelen volt kihirdetni a vészhelyzetet és „vészhelyzeti kormányzást” hirdetett, amihez nem mellesleg nem volt törvényes felhatalmazása a saját maga által alkotott alaptörvénye szerint.
Sietett mindenkit megnyugtatni, hogy a helyzetet simán képes megoldani, hiszen minden eszköz rendelkezésre áll a lakosság megvédésére. Ez azonban egy orbitális hazugság volt! A kórházak nem hogy készletezni nem tudtak az elmúlt években, de a rendes napi működésükhöz szükséges pénzt sem volt hajlandó számukra biztosítani az orbán kormány! Így nem hogy lélegeztető gépek vagy szkafanderek nem álltak készen, de még egyszerű kórházi maszkokkal sem tudták ellátni a kórházi személyzetet, és a rászorulókat.
A járvány elleni védekezés első lépcsőjében álló háziorvosok segélykiáltásaitól volt hangos a média, amiből már sejteni lehetett hogy valami nincs rendben.


A maszkok körül kitört vihar arra engedett következtetni hogy lelepleződik a hazugság – főleg az ordas, társadalom és államellenes gazdaságpolitika – világossá válik a társadalom előtt a kormány eszköztelensége, tehetetlensége, és totális alkalmatlansága, ezért orbán katonákat és tankokat vezényelt az utcára, hogy „a rendet fenntartsa”. Ilyet egyetlen másik európai államfő sem tett! 


Mindeközben napvilágot látott egy tudósok által készített tudományos előrejelzés, ami a korona fertőzés magyarországi kifutását modellezte le. A diagram a meglévő adatokból kiindulva azt állapította meg, hogy ha a magyar egészségügy olyan jól felkészült mint az európai (nem úgy mint az olasz, ami olyan mint a magyar a valóságban) akkor is milliós számú fertőzöttel kell számolni, ami a világátlagot tekintve kb 50- 80 ezer kórházi ellátást igénylő beteget jelent két hónap alatt.


A kórházi ellátást azok a betegek igénylik, akik a fertőzés következtében tüdőgyulladást kaptak. Mivel a vírus a légjáratokban, és a tüdő belső falán filmszerű váladékot hoz létre, ami megakadályozza a vér levegővel való ellátását, a beteg fuldoklik, és ha nem kap mesterséges lélegeztetést, akkor lassú, rendkívül fájdalmas fuldoklással meghal.

Csak hogy akkora kórházi kapacitása nincs az országnak együttesen sem, ami ezt az óriási betegszámot kezelni tudná, különösen lélegeztető gépekkel nincs felkészülve. Ezért a kormányzat minden egészségügyi szolgáltatót levélben keresett meg hogy adjon számot a birtokában lévő lélegeztető berendezések számáról – hogy azt „vészhelyzet”- re hivatkozva a kormányzat a már minden bizonnyal megnövekedő fertőzésszám esetén majd elrekvirálhassa.


A felmérés csak azt bizonyította, hogy a fogászok és pedikűrösök, pszichoanalízist folytatók, és más kis egészségügyi cégek nem használnak ilyen berendezéseket, az alig működő kórházi rendszerben meg a géppark „kicentizett”, még egy nagyobb közlekedési baleset súlyos sérültjeit is gond volna a sérültek elosztása nélkül még az un. „súlyponti” kórházakban is ellátni.
Mindezalatt a kormány a rendelkezésére álló pénzt elosztotta az egyház és egy nagy építő cég javára, így az eredmény ismeretében, a minden addigi nyilvánvalóan ellentétes szándéka ellenére is kénytelen volt egészségügyi eszközök beszerzésére lépést tenni. Ám a mesterségesen kialakított pénzhiányra hivatkozással gyorssegélyt kért az Európai Uniótól amit meg is kapott. (Ezek még ilyenkor is garázdálkodnak) A segélynek köszönhetően az addig hiányzó orvosi maszkokból és 96 darab olcsóbb – nem minden betegnél használható - lélegeztetőgépből álló szállítmány meg is érkezett Budapestre. Ám ez legfeljebb a főváros rövid távú igényeinek kielégítésére volna elegendő. (Évtizedek pusztítását nem lehet aprópénzből rendbe tenni!)


E ténynek a tudatában is adott ki Kásler Miklós miniszter egy rendeletet a kórházakban elhunyt betegek halotti bizonyítványi jegyzőkönyvének kiállításáról.
A rendelet szerint a fertőzött beteg halálának oka az a betegsége, ami a halálához vezetett volna, függetlenül attól, hogy a betegsége, vagy a fertőzés (fulladás) miatt hunyt el! 
Ebben az értelemben kell a jegyzőkönyvet kiállítani. Így aki pl. szívbeteg volt, azt akkor is szívhalál ölte meg ha egyébként még évekig élhetett volna ha nem fertőződik meg! Viszont nem a járvány áldozatai között fogják nyilvántartani – ami nagyban eltorzítja a mortalitási adatokat, és végül pajzsra emelheti orbánt, aki „sikeresen kezelte” a járványhelyzetet!


Annál is inkább hazugságokat fog ezzel kapcsolatban terjeszteni a kormány és a médiája, mert a súlyos állapotba kerülő, intenzív ellátást igénylő betegek szinte mindegyike valamilyen szív és érrendszeri vagy légzőszervi betegségben szenved a nemzetközi kutatási adatok szerint. Ami a legszörnyűbb, hogy csak minden második élheti túl a megfelelő ellátás esetén. 
Ez magyar viszonylatban akár 25-40 ezer halálesetet is jelenthet, amit a magyar kormány rendeletileg próbál eltitkolni a világ elől úgy, hogy esélyt sem ad az orvosoknak a halál valódi okának megállapítására!
Világbotrány!

Megjegyzések

  1. hazug állatok vagytok ! ti vagytok a Himnuszunkban a balsors és maradtok is !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a blog több tízezer olvasója nevében az építő hozzászólást, ami közelebb visz minket a valóság megismeréséhez.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
    2. kaistkik??? a pedofilpártoló fasisztafityeszisták ??? igazad van egy retkes aljas férgek..


      Törlés
    3. A döbbenet az, hogy mostanában egyre többen olvassák a hasonló cikkeket. amit köszönök, és a kormány elelőtlen gyilkos intézkedéseik mindenkire kihatnak MÉGIS működik ez a mocskos banda és rabol, fosztogat, hamísít, csal. Sok ember a baloldal képviselőit keresi, akik a nép nélkül tennék a dolgukat, de ma már a teljhatalmasok még csak megszólalni sem hagyják őket. Nos a nép nélkül csak a hazugság áradat és szerencsétlenség nő. A kormány meg fegyverkezik.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Amennyiben ez nem derül ki a blogból, akkor talán a címben kellene keresni a választ.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Ezt sajnos kötve hiszem, tekintve hogy a kormányzat évek óta nagyon is előre megfontoltan és bravúrosan vezeti félre a magyar társadalmat. Bármiben!
      Ezek nem elmeháborodottak, hanem nagyon is okosak, és nem balfékek, mert ha nem volnának informátoraink, akkor ez a disznóság sem derült volna ki soha az életben!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  4. Ki a hazug,Orbánkán kivül??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meggyőződésem hogy vannak ott olyanok több mint elegen, akik segítsenek neki, de biztos hogy ő viszi a prímet.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  5. büntetés jár az ijen fajta hazug.. Rémhir terjesztésért!! Alapból ellenzék.. Lehetsz.. Inkább mensd amit lehet..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volna baj, ha ilyen bonyolult szövegek elolvasásába nem is kezd bele, mert amit nem ért, az láthatóan agresszívvá teszi.
      Megoldásnak javasolnék egy érettségit egy rendes gimnáziumban – az még nem fizetős! – hogy pl. a „rémhír” fogalmával tartalmilag is megismerkedjen, és ott használja ahol annak helye van. Mert itt nincs,

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
    2. Soha nem értettem és talán nem is fogom, hogy mitől lettek az emberek ennyire vakok, ennyire tényekkel szembemenők. Elismerem Orbánnak jó a retorikája, na de hogy nem látják, hogy amit mond az mögött nincs semmi valóság. Kimondja hogy a kórházakban van elegendő védőeszköz és ezt annak ellenére elfogadják némelyek, hogy az orvos társadalom folyamatosan jelzi, hogy alig van köpeny, maszk, kesztyű és stb. Mitől nem hisznek az orvosnak és mitől hisznek egy hazug embernek. Soha nem fogom megérteni. Ja és nem vagyok sehova elkötelezve, csak az igaz tényekhez.

      Törlés
    3. A probléma oka szerintem az oktatásban gyökerezik. A hetvenes évek végétől mesterségesen lett elbutítva a társadalom, és a tagjainak többsége nem képes ma sem a gazdasági, politikai, és jogi (pl munkajogi) kérdések átgondolására és értelmezésére. Ha volna ehhez elég információjuk (pl létezne a régi nagy szakszervezet, a munkásoktatási rendszer) akkor orbán soha nem lehetett volna miniszterelnök! Sőt! Az un. „rendszerváltozás”-unk is európai és nem dél-amerikai irányban történt volna, nagyságrendekkel kisebb áldozatokkal, és sokkal nagyobb egyéni, és társadalmi nyereséggel.
      A lecke fel van adva. Történelmi pillanat következik, amiben eldől majd, hogy visszatérünk-e az európai modellhez ettől az amerikás banán-köztársaságitól.
      Kár hogy ilyen borzalmas körülmények között, de egyre többen ébrednek rá, hogy az elmúlt 30 év jó dumás „megválói” vezették ide az országot.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
    4. Arady mélyen egyet értek veled jók a h.sz.-eid .. lájk nem 1 , ezer..

      Törlés
    5. Köszönöm a méltatást, és köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
  6. Ennek az embernek soha nem voltak fontosak a nép emberei. Mindig cssk magára és holdudvarára gondolván gazdagodott. A mi pénzünkből és az Eu pénzéből. Azért tart ott az ország, ahol. Azért nincs felszerelt kórház, megfizetett eü dolgozó, rendőr, tűzoltó. Azért nincs színvonalas oktatás, megfizetett pedagógus (mind iskolai, mind óvodai,bölcsödei). Az emberrk butítása folyik, már akit lehet. Borzalom. Nem tudom mi kell még sok embernek, hogy felébredjen.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy gondolom, hogy biztosan nem olvasta még a rendszerváltásról szóló bejegyzésket, azért nem érti a jelenséget. Ez amit lát, tapasztal, az a megvalósult neoliberális rendszer, a rabszolga tartásra hajazó globalista állam és társadalom.
      Szeretném leszögezni: mi, nagyon sokan azok közül, akik valamilyen szinten részt vettünk a rendszerváltás folyamatában, a liberálisok kivételével nem ezt a modellt akartuk, hanem az „osztrákot”. (Azért mert azt ismertük, ezt az amerikás modellt meg még nem, és az állt közel hozzánk, mert európaiak vagyunk.)
      Addig amíg nem áll fel egy szervezett tömeg, ami a társadalom többségének jólétéért, és boldogulásáért dolgozó anti-neoliberális kormányt bízhat meg az ország vezetésével, addig nem hiszem hogy van esély a változásra. Tudományos tény, hogy a társadalmunk többsége a háta közepére se kívánja se orbánt se az elődeit, de az is, hogy nincs az egyének számára igazodási pont, nincs rendező erő, mert a kirablóink előrelátóan elpusztították azt is. Talán most a nyomorból újra megszületik.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Abban a társadalomban, ami orbánokat képes megválasztani, ott teljesen mindegy a választott személyes képessége. "Jódumás" legyen, aki a fekáliáról is elhiteti a választóival hogy aranyból van.
      Pont ilyenek a köztereken "itt a piros hol a piros" rabló játékot folytató svindlerek is - de ők mielőtt politikai pályára léphetnének és átvehetnék a hatalmat, orbán lecsukatja őket. Nem szereti a konkurenciát.

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Nem is intézzük el!
      Meggyőződésem, hogy a jövő generációban nem csak történelmi tétel lesz az egyetemeken, de a kriminológián is tanítani fogják miképp követett el – kiknek a segítségével – államellenes bűntetteket annak érdekében, hogy a családját és barátait szuper gazdaggá tegye. Mindeközben hatalmon is tudott maradni - ami viszont a társadalom - különösen a hatalmi ágak vezetőinek - minőségét jelzi.

      Törlés
  7. 30 MILLIÁRD FT EGYSZERI BIZTOSÍTÁSÁVAL, 3 - 4 ÉVEN BELÜLI MEGTÉRÜLÉSSEL, CSAK A DAGANATOS BETEGSÉGBEN ELHUNYTAK SZÁMÁT ÉVENTE MIN. 15 %-AL LEHETNE CSÖKKENTENI még min. 10 db PET/CT Központ létrehozásával! ERRŐL ORBÁN VIKTORT 2010-BEN RÉSZLETESEN TÁJÉKOZTATTAM, AMIT ÍRÁSBAN MEGKÖSZÖNTEK! AZÓTA LÉNYEGES INTÉZKEDÉS, MÉG CSAK EGY CÉLIRÁNYOS VIZSGÁLAT SE TÖRTÉNT! AZÓTA ORBÁN VIKTORT SZEMÉLY SZERINT FELELŐSNEK TARTOM TÖBB TÍZEZER MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR MEGELŐZHETŐ ELHALÁLOZÁSÁÉRT!
    „Az emberölés minősített esetei sok ember életét veszélyeztetve:›
    Az előre kitervelten történő elkövetés
    Az előre kitervelten történő elkövetés az elkövetőben lejátszódó pszichikai folyamat, mely feltételezi az előre elhatározottságot.
    Az előre kiterveltséget a tervszerűség és céltudatosság jellemzi, ami az ölési cselekmény részleteinek átgondolását, viszonylag hosszabb időn át történő fontolgatását, a cselekmény elkövetési szakaszainak megfelelő mozzanatok mérlegelését jelenti. (BH 1999. 436. )

    A nyereségvágy
    A nyereségvágy közvetlen anyagi haszonra (előnyre) való törekvést jelent. E minősítő körülmény nemcsak akkor állapítható meg, amikor az elkövető pénzt, valamely értékes tárgyat, vagyoni jellegű jogosítványt akar megszerezni vagy anyagi jellegű kötelezettség alól akar szabadulni, hanem akkor is, ha a cselekmény bármilyen anyagi haszon megszerzését célozza. (BH 2001. 412. )”
    YOU TUBE – Mácsai Pál:
    „DICSŐSÉGES NAGYURAK…!”

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves István!
      Sokan próbáltak az elmúlt 30 év alatt hasonló, építő szándékú javaslatokat adni az eddigi kormányoknak. Ám azok egyet sem fogadtak be!
      Egyszerűen azért, mert ennek a 30 éve nálunk romboló narratívának sarkalatos pontja, hogy NEM lehet a társadalomra költeni! Szó szerinti előírás a Williamsoni modellben, hogy a beszedett adókat a gazdagoknak kell adni! Az eddigi kormányok ezt meg is tették szorgalmasan.
      Remélem hogy mielőbb lesz olyan anti-neoliberális kormánya az országnak, ami megvalósítja az Ön előre mutató javaslatát. Mindenki érdekében.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  8. Azert ugy megkerdeznem szamtalan olyan hireket irnak azért maguk is ami nem igaz! De mindegy nem szólok bele , irjanak bármit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Alex!
      Itt, ezen az oldalon nem hiszem hogy hazugságot olvasott volna bárhol is, hiszen bármelyik bejegyzést adatgyűjtés előzte meg – mint ahogy ezt is.
      Apróbb, irreleváns tárgyi tévedések, nyelvtani hibák, elütések, stilisztikai problémák előfordulhatnak, - mert folyó írással írom a bejegyzéseket, nem gondolkozom a mondatokon – de hogy bárhol is hazugságot írtam volna az itt visszautasítom!
      Tudja: mi szocdemek mindig az igazság oldalán állunk, és utálatosnak tartjuk a népbutító hazugokat! Akár milyen világnézetet is képviseljenek!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  9. Felelős kormányfő a rendelkezésre álló pénzeszközök átcsoportosításával, a politikusok "munkabérének" felajánlásával vagy egyéb mozgatható pénzzel segítené az egészségügyet. Vagy az eddigi popsinyalást kamatoztatná és kérne a nagytesótól. De OV csak a kiteljesedett diktatúrát látja a helyzetben. A megmentő szerepében akar tetszelegni. Legyen az kreált migráns ellenség vagy a valós vírus. De ezt hazugsággal, saját stílusában teszi a statisztáival együtt. Mottója: "bár meghaltok páran, de ilyen áldozatra kész vagyok"
    És a birka magyar majd újra bevonul a szavazófülkébe és szavaz rájuk.
    Vagy ha nem.......hát megbütykölik a számokat.
    A lényeg, hogy valahogy, de meglegyen a 2/3. A többi nem számít. NEKIK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a neoliberális rendszer ordas hazugságra épül, és csak profi hazudozók képesek fenntartani, a kárvallott nép önvédelmi reflexeit elaltatni.
      Azt megjegyzem: nagyon sokan vannak már köztünk, akik tanultak a leckéből, és pontosan tudják hogy a neoliberálisok háborús pusztítást végeztek az országban. Már nem csak a gazdaságunkat pusztították el, de halálos áldozatok is vannak nagy számban! Ahogy azzal is tisztában vannak, hogy ezek nem is fogják soha a társadalom érdekeit képviselni, tehát a politikai elit haladéktalan leváltására van szükség. A túlélés érdekében! De csak dühöng és sír mindenki.
      Tenni viszont csak nagyon kevesen tesznek bármit. (Még.)

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  10. a saját médiátokat legalább elolvassátok mielött csuszatattok? :-D

    https://index.hu/tech/hoax/2020/03/23/koronavirus_jarvany_kasler_miklos_halaloki_statisztika_halottvizsgalati_bizonyitvany_statisztika_emmi/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Két dolgot szeretnék előrebocsátani:
      1. Az itt idézett INDEX cikke ennek a blogbejegyzésnek az ellenvéleménye, ami akkor jelent meg, amikor ezt a bejegyzést már legalább 10 ezren osztották meg!
      Ergo nem volt alkalmam elolvasni (egyes szám első személyben!) egy órákkal később születő ellenvetést.
      2. Az INDEX szerzője a logikai, nyelvi, és törvényi magyarázatokat nem mellékeli, amik nem hogy cáfolják, de erősítik is azt a vélekedést, hogy jó nagy csalásra készülnek, lévén hogy a halotti anyakönyv kibocsátásához szükséges jegyzőkönyvben, ha a 25.I. rovatban a „halál oka”-ként „bokaficam” szerepel, akkor azt a továbbiakban „bokaficam”-ként, és nem „koponyatörésként” fogják kezelni és regisztrálni. Az hogy a „mellékbetegségnek” feltüntetett fertőzés esetén milyen egyéb intézkedést tesz majd a hatóság, a halál tényét és annak regisztrált okát(!!) nem változtatja meg!
      A patológiai, és a kapcsolódó JOGI eljárásokban pedig, a beidézett demográfust az tekinti csak „szakértőnek” aki cukrásszal is építtetne házat, csak az „gyors és olcsó” legyen.

      Szeretném leszögezni, hogy ez a blog egy NEM LIBERÁLIS blog, aminek a világon semmi köze a liberális médiához! Kifejezett célja, hogy a liberális médiából áradó hazugságoknak és butaságoknak egy ellenpontja legyen a baloldali közösségben (ami alatt pl. nem a DK-t és az MSZP-t érti a minimális politológiai alapismeretekkel rendelkező olvasó). Pusztán csak azért, mert a mainstream liberális média a politikai osztály része, a 30 éve dúló, romboló neoliberális borzalom egyik legalapvetőbb építőköve. Ez a szomorú, de tudományos tény látszik ismét megnyilvánulni az INDEX ellencikkéből is.

      Bár minden jótanácsot meg szoktam fogadni, most viszont egy „ellentanácsot” kell adnom: mielőtt véleményt alkotsz, TÁJÉKOZÓDJ mert ez a kommentárod kb, úgy hangzik itt, mint amikor két féldeci házi vegyeset rendelsz a tejbárban.

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
  11. Érdekes! olvasni az írásokat: Láttam olyan adatokról egy táblázatot ahol az első észlelt megbetegedést követően szinte mindenben a magyar kormány hozta meg intézkedéseit a legrövidebb időn belül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezeket én is olvastam. Az a baj ezekkel az adatokkal, hogy részben fiktív idejűek – a vírus már akkor itt volt, amikor Olaszországban felbukkant!! – részben meg pőre propaganda.
      Azért publikálták, hogy egyrészt eltereljék a figyelmet a rendszer alkalmatlanságáról és a tragikus eszközhiányról, részben meg azért, hogy fényezzék a nagy vezért, aki majd mindent egyedül meg fog oldani.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  12. Ebben nem az a szomorú, hogy Orbán mit csinál, hanem az, hogy ilyen ès ehez hadonló helyzetben is egymást fikázzák az emberek, TISZTELETEM A KIVÈTELEKNEK,Ès mèg egyszer,iTszteletem a kivèteleknek, teljesen mindegy ki ül a fönöki szèkben, mind egytől egyig csak a trónt szeretnè, kivètel nèlkül, egyik se jobb a másiknál, ez itt is látszik, nem hogy össze fognának az emberek, egy ilyen helyzetben, mèg most is a lejárató kampányok mennek, akik ilyen helyzetben is csak ezekkel tudnak foglalkozni, azokat nem is tudom már sajnálni, hogy ennyire szegènyes èletvitük van, erről szól az èletük, ezèrt megy tönkre, barátság, család, kapcsolat, csak legalább csöndben lennènek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ismeretlen!
      Ha ön nem talál abban semmi szomorúságot, hogy orbán hazudik, a társadalmat és az államot fosztogatja, becsapja a világot, a tevékenységével lejáratja a magyar nemzetet, és ennek az áldatlan és gonosz tevékenységének a már meglévő halálos áldozatai mellett újabb tízezrek fognak áldozatul esni, - esetleg az Ön rokonai és barátai közül is – akkor kérem ne zavarja a gyászukban azokat, akik egy demokratikus európai ország és társadalom polgárai kívánnak lenni! Ünnepelje a nemzetvezetőt egy másik oldalon.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  13. Köszönöm az írást. Jó erőt és egészséget, vigyázzon magára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves eszem!

      Köszönöm a méltatást, és az aggódást. De meg kell mondanom hogy az egyéni kockázat sohasem érdekelt. Ezt mutatja ez a blog is.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  14. Ez az amit írtam a diákjaimnak. Kettős állampolgár vagyok, eredetileg USA-ból. Sajnós nincs időm lefordítani, azon kívül a videók az angolulban:

    I hope everyone is doing well. My business is still holding strong, but I have many students who are nervous about both the virus and about their job situations. It's unfortunate that most of my students don't understand English enough to watch, read or listen to anything that's not in the Hungarian language, and if they are strong enough in English, they usually watch BBC (British Bull Crap) or CNN (Communist News Network / Clinton News Network). So, I've taken it upon myself to provide some insight into the virus scare. Unfortunately, I don't have the time or patients to translate the information, but I am hoping that some of you can get the gist of the information if you try to.

    The bottom line is that this "Virus Crisis" isn't what you're being told. For the most part, it's a scam. Here is a document that I quickly compiled to provide information on what the scam is about.

    The Corona Virus Scam.pdf

    http://www.mediaaccess.hu/userspace/pdf_files/The%20Corona%20Virus%20Scam.pdf

    The video titled: Dr. SHIVA LIVE: Time for Truth on CoronaVirus
    is the most informative.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségtelen hogy vannak világpolitikai és világgazdasági összefüggések, de én inkább a hazai helyzetre koncentrálok, ami enyhén szólva is borzalmas.
      Ami világpolitikai összefüggésben ezzel kapcsolatban gyakran eszembe jut, az csak az, hogy Bushnak, Williamsonnak, Bradynak és az akkor feltörekvő magyar legalant zsigeri szerzési vágyának együttesen köszönhetjük a mai valóságunkat.
      Ha lesz magyar fordítású doksija, örömmel veszem ha megosztja majd velünk!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  15. Ma olvastam, hogy a járvány tetőzését június-július ra teszik.
    Aggódom, ha akkor csak tetőzik akkor novemberre apad le annyira, hogy pl a kiskereskedők, vendéglátók 100%-ban üzemelhessenek?
    Addigra nem válság lesz hanem csőd!
    Tönkremegy addigra sok szálloda étterem, a kiszolgáló réteg majd fele. Marad a multi. Meg a sok bitang jó helyen lévő csődbement vállalkozás ingatlanja. Amit fillérekért vehet meg majd “valaki”.
    Tőkeátcsoportosítást vélek felfedezni a háttérben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagy a valószínűsége, hogy orbán a nyugati országok lépéseihez fogja igazítani a magyar járványügyi lépéseket. Ez sem fogja megmenteni a társadalmat, mert a g7 szakértői szerint legfeljebb 30 napja van a teljes leállásig – ebből már kb 10 letelt. Ha néhány napon belül nem tesznek valami érdemlegeset, akkor félúttól már visszafordíthatatlan a leállás, és a teljes csőd. (Itt is külön üdvözlöm Csaba László közgazdász urat, a neoliberalizmus magyar püspökét)
      Én nem aggódok a cégekért, multikért, de aggódom a honfitársaink millióiért, akik két hét múlva már éhezni fognak! Afrikai típusú humanitárius katasztrófa felhői gyülekeznek az égen, mint anno Argentínában ahol ugyan így önmagába omlott a neoliberális rablókapitalista rendszer...

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  16. Örüljetek hogy a milliárdos Gyúrcsány család 20 drb maszkkal segítette a magyar népet!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a kardinális probléma, hogy Klárika 20 vagy 50 db maszkot adott egy kórháznak, hanem az hogy ez a filléres vacak – mint védőfelszerelés – nem állt rendelkezésre raktáron sem a kórházakban egész orbanisztán területén!
      Politikai és gazdasági vakság ellen ha lehetne szemüveget kapni most szívesen felajánlanék neked egyet – mert azt bármelyik európai országban bárhol meg lehetne venni. Kivéve orbanisztánt persze, mert csak a vakok tartják a hátukon ezt a gyilkos és aljas bűnöző rendszert.

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
  17. Ebben az írásban jó nagy csúsztatások (ha tetszik hazugságok) vannak. Mondom ezt úgy, hogy magam sem vagyok kormánypárti. Ne túlozzatok, ne hazudjatok, nem jó módszer. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit nem értünk, az attól még lehet hogy igaz.
      Ha a bizonyítékoknak sem hiszel, akkor neked ilyen nehéz szöveget el se volna szabad olvasnod!
      Különben felcsúti eredetű illetlenség valakit lehazugozni tárgyi érvelés nélkül!
      A módszered alapján te nem a kormányt, hanem orbánt pártolod. Van ilyen is - csak jó modorod is volna hozzá! Mennyivel szebb volna a világ!

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
    2. Bizonyíték, ne röhögtess... Ez a gond, hogy te hülyeségeket magyarázol bele az állítólagos bizonyítékaidba is.
      Súlyos tévedés azt is hinned, hogy az embereknek pazarolni kellene az idejét ország-világ összes paranoid elmebetege agyrémeinek a tisztességes cáfolására.
      Egyik dolog, hogy már ismerjük az ilyeneket, úgyis felesleges nekik magyarázni.
      Másik dolog, hogy tényleg nem is vagy méltó a tisztes elbánásra. Aki még a jelen helyzetben csak a rosszindulatú gáncsoskodással van elfoglalva, az milyen ember már... Szánalmas.

      Törlés
    3. Az eredeti, tárgy nélkül személyeskedő kommentedet is le akartam törölni, de jól döntöttem hogy nem tettem.
      Itt hagylak corpusnak arra, hogy kik tartják a hátukon ezt a borzalmas tolvajbandát.

      Köszönöm az együttműködésed!

      Törlés
  18. Néhány pontatlanságot tartalmaz a bejegyzés, pl. a kormány által választott jogkör nevét (veszélyhelyzet) nem sikerült eltalálni. Amúgy igaz, de nem hiszem, hogy a halottak számának pontos meghatározásával lehet megállítani a terjedést.
    Vajon hány ország vezetője maradna a hivatalában, ha lemondana minden alkalommal, ha nem fejti ki a teljes igazságot.
    Gyf-nek egyenest a gerinces létről is le kellene már mondania.
    Nyilván ön is normál helyzetben is tart otthon 20 kg lisztet és 1 hónapra elegendő élelmiszert, így fölösleges volt azt hazudni, hogy a boltokban van minden, elkerülendő a pánikot ês az ellátó rendszer összeomlását.
    További pontos adatgyűjtést kívánok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a pontosítást, valóban "veszélyhelyzetnek" hívja orbán ezt a járványt. Valójában ez a meghatározás mivel nem jogkövetkezménye a jelen helyzetre alkalmazható jogszabályoknak, (járvány, és nem katasztrófa) szinte teljesen mindegy hogy hívjuk. Egyébként mint fentebb írtam volt: folyóírással írok, nem gondolkozom a mondatokon, ezért ilyen előfordulhat. A lényeg szempontjából ez irreleváns!
      Gondolom tudja hogy a demokráciában is előfordulhat hogy néhány dolgot elhallgatnak a vezetők. Ezt a gyakorlatot a demokraták a világ minden társadalmában bőszen támadják, csupán csak azért, mert a képviselő (kormány) nem a társadalomtól független autoritás, kvázi nem lehetnek a társadalmat érintő titkai. Viszont ha nem elhallgat, hanem a saját érdekében szándékosan hazudik, torzítja a valóságot, akkor elveszti a jogot a bizalomra, képviseletre. Úgy ahogy Gyurcsány is elvesztette, bár szeretnék rámutatni hogy roppant tévedésben él ha azt hiszi hogy Gyurcsány valami féle ellenpontja volna orbánnak, mert nem az! Ugyan az!
      Ami pedig a közellátást illeti: ez az írás nem érinti az ezzel kapcsolatban hangoztatott kormányzati, de jellemző ez is a probléma kezelésére. Mert nem csak az egészségügyi felszerelések hiányoznak, de egyéb készletei sincsenek az országnak (voltak!!) ami viszont humanitárius katasztrófához fog vezetni. Máris sokan éheznek.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  19. Ez egy beteg ember, mármint a "cikk" írója.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az aggódást, de sokak nagy bánatára kiváló egészségnek örvendek!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  20. Hagyjuk meg az "okosaknak" az időt a megtapasztalásra... Kíváncsi vagyok, ugyanezek a kommentelők szeptemberben önmaguknak nem hazudva, mit írnának? Én csak szeretném, de komolyan... hogy ne Önnek legyen igaza.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az elmúlt napok eseményei sajnos igazolják a gondolkodásomat!
      Minden környező országban agresszívan emelkedik a fertőzések és a halottak száma, de Magyarországon majd nem stagnál! (a WHO szerint)
      A fertőzések száma azért nem emelkedik, mert nem szűrik, a betegségben elhunytaké meg azért, mert a hivatkozott rendelt ezt a hatást váltja ki.
      Minden készen áll orbán- és talpnyalói - pajzsra emeléséhez!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  21. A cikkel egyetértek, alaposnak tűnik; a hozzászólásokra adott válaszok között azonban megbújik az a régi magyar (?) vonás, hogy mindenki mást szidni kell, mindenki fölébe kell kerekedni, s mindezt szomorú, de tudományos jelzővel kell alátámasztani, ténynek mondani mindent, amit érdekünkben áll. Ha az ellenzékiek nem képesek egymás iránti gyűlölködésüket a hatalmi harcban felfüggeszteni és orrukat befogva együttműködni, nem is érdemlik meg, hogy leváltsák a jelenlegi borzalmat. Sajnálatos, hogy Magyarországon az ún. gengszterváltás óta sincs normális szoc.dem. párt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jelen helyzetben nincs - nem lehetne - politikai háborút viselni, mert a járvány elleni védekezés nem a politikusok és katonák dolga, hanem a tudósoké, szakembereké - mint a civilizált országokban. A kormányfő egy demokráciában nem szerepel ezek mellett vagy felett, csak TÁMOGATJA őket a háttérből a közhatalom ráruházott eszközeivel! De ez sajnos nem az az ország, a BANDÁK ebben a helyzetben is verekszenek a hatalomért - a társadalom nem számít. Neoliberálisok!

      A szociáldemokráciát el kellett tiporni. 2009 és 13 között volt egy kísérlet egy markáns szocdempárt felépítésére, de orbán hatalmi eszközökkel eltaposta. A kísérletnek én is az egyik résztvevője voltam, azért élek ma emigrációban. "Kívülről" látom a dolgokat, amik ebből a perspektívából nézve sokkal borzalmasabbaknak látszanak, mint amikor benne éltem és a bőrömön tapasztaltam őket.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  22. ELOLVASTAM EZÉRT MEGBÜNTETNEK MERT EZ IS rémhírterjesztésnek TUDATIK BE ??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felcsúti eredetű, és az azzal harmonizáló gondolkodásokban igen, a magyar fogalmakon alapuló gondolkodásban messze nem "rémhír" ez az írás.
      Nem vagyok persze biztos benne, hogy ha Magyarországon élnék, akkor nem egy rendőrségi fogdában ülnék emiatt. Az orbáni hatalom ugyan is olyan aljas, hogy csak a legrosszabbat lehet feltételezni róla.
      Viszont nincs miért aggódnia, mert mire a nickjét azonosítani tudnák a hatalom emberei, orbán és a törvényei már régen nem jelentenek majd semmit.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  23. Elkeserítő, hogy ilyen lázító cikket írnak ebben a korona virus veszélyhelyzetben.
    Hála istennek csak kevés ambereket lehet félrevezetni a többség tudja,látja ,hogy akormány mindent megtesz
    az emberek védelmében!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te melyik filmet nézeted eddig? Mond már meg mit tett eddig az emberekért? Azon kívül, hogy mindenki maradjon otthon. Ez is elgondolkodtató, hogy az ő emberei és jó maga az utcán van, mi meg nem.

      Törlés
    2. Kedves Unknown!

      Ez nem cikk hanem blogbejegyzés. Egy eseménysort helyez logikai sorrendbe amiből súlyos következtetést von a kormány tetteire vonatkozóan. De ettől ez még nem lázítás, hanem vélemény nyilvánítás. Az meg alapvető jog. Talán vitatja az efféle dolgokat?
      Ahogy ez a bejegyzés nem is lázítás hanem tájékoztatás - amit a kormány nem tesz meg, hazudozik össze vissza. (A hazudozás célja a cikkben van megindokolva nem ismételném.)
      Eddig kétszázezer olvasó közül csak ön és néhány ember vitatja a bejegyzésben foglaltakat, és az abból vont következtetésemet, ami remélem hogy elgondolkodtatja a "kevés emberek" fogalmával kapcsolatban.

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  24. Ezt a szállítmány, amibe több ezer maszk volt és lélegeztető gép, eladta a csókosoknak, ezért nem jutott a kórházakba. Az egyik ismerősöm 4 db lélegeztető gépet vett, és vagy négy tucat maszkot. Minekünk úgy sem jut, akár fel is fordulhatunk tőle. Ébresztő emberek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó volna ha lenne valami bizonyíték erre az állításra! (Én elhiszek most már bármit ezekről) Ez nagyobb gaztett, nagyobb botrány mint a hazudozás meg a halottak számának eltitkolása!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  25. Sajnos azt kell mondjam a járvány jól jön a kormánynak. “Maradj otthon”
    Azaz előbb utóbb unalmamban nézz tévét, onnan folyamatban fröcsög a szenny. Ami idővel behálózza a népesség legjavát. Főleg mivel ez egy hosszú távú stratégia része.
    Nézzük az oktatástól. Átalakították az egész rendszert, ma az iskolában imádni tanítják a fideszt napról napra, hogy égjen bele az elmébe, miközben folyamatos stressz alatt tartják a diákokat, rengeteg információ gyors bemagolása több tantárgyból majd szúrópróbás ellenőrzés, témazárok, dolgozatok stb... Utánna gyors váltás és kezdődik előről, a tanultak alkalmazására nincs idő, így a mai diákok nem tudományokat tanulnak hanem felejteni.
    Igen!
    Megtanítják őket felejteni!
    S ebből kinek is van haszna?
    Kérdezem, az elmúlt 10 évben hány olyan botrány volt amibe más országokban bele is lehetne bukni? Hány olyan intézkedés volt azonnali, mikor észrevették túllőtek?
    És a narancs ködben elő emberek ebből mennyire emlékeznek?

    VálaszTörlés
  26. A társadalmi tudat egy érdekes kérdés. A rendszerváltást sem lehetett volna végig vinni, ha az emberek tájékozottabbak, és érdeklődöbbek, aktívabbak. Pontosabban nem tudták volna erre a borzalmas amerikás neoliberális modellre téríteni.
    Tény, hogy az oktatást a „neoliberalizmus győzelme a kommunizmus felett” című, végtelenül tudománytalan ostobaság nevében megtöltötték már 30 évvel ezelőtt egy óriási adag nemzetieskedő, virtigli Horthysta marhasággal, a keret maradékait az orbánizmus töltötte - szorította ki az utóbbi években.
    Ennek persze hogy az a célja, hogy az emberek ne emlékezzenek arra hogy a korábbi - egyébként kapitalista!! - rendszerben volt rendes bér, a kisgazdák, kisiparosok is boldogultak, volt rendes oktatás és egészségügy. Nagyon kényelmetlen volna ugyan is egy rakás még ma is élő embernek – köztük orbánnak is – ha választ kellene adniuk arra, hogy miért nem az európai útra lépetették a narratívánkat, és hová lett a gazdaság, és az irdatlan nemzeti vagyon, amire senki nem adott jogosítványt hogy elpusztítsák, elherdálják.. Mert ennek ma már csak híre van, de hamva sincs!
    Ennek a kollektív felejtésnek a szolgálatában áll egyébként a komplett politikai osztály is, ami a hitekkel ellentétben monovalens jobboldali (nincs baloldal!!) de több osztatú – mint anno a New Yorki bandák idején, akik hatalmukban tartották a várost „politikus”-nak álcázott bandavezérekkel.
    Ezért egy tényleges rendszerváltás nélkül – amiben a valódi baloldaliaknak, szakszervezetiseknek, is szerep jut - semmi esély nincs arra, hogy ez a helyzet megváltozzon. Sajnos. Most majd meglátjuk mi lesz, mert annyira lerohadt a rendszer, és annyira csúnya lesz a csődje, hogy társadalmi robbanás nélkül nem lehet megúszni. Azt majd meglátjuk merre viszi a közgondolkodást. (Milliárdosokat választanak vezetőnek az emberek vagy nem, visszaengednek a politikába az elmúlt 30 év szereplőiből bárkit vagy nem)

    Köszönöm hogy elolvasta.

    VálaszTörlés
  27. És sajnos ez csak a Jéghegy csúcsa. Tudatosan, és azt kell mondanom zseniálisan felépített tervezet folyt és folyik a mai napig. A sajtószabadság, a propabanda. Tudatosan a csúcsra járatják az emberek érzelmi és erkölcsi ingerküszöbét, hogy már szinte semmi sem veri ki azt a bizonyos biztosítékot. Az sem ha teljesen nyilvánvaló módon, nyíltan szétlopják az országot vagy ha pl. egy köztisztviselő közpénzből bedrogozva kurvázik. Sajnos meglátásom szerint ezt legális, törvényes eszközökkel visszafordítani vagy akár megállítani sem lehet már. Annyira mélyre nyúlik a korrupció és annyira átsző mindent a legfelsőbb szintektől egészen a hétköznapi "kisvállalkozó" fideszkatonákig, hogy csakis akkor lenne megoldás, ha a nép tudatára ébredne és cselekedne, kirángatná az összes korrrupt patkányt és a Dunába lőné. Erre pedig az esély egyenlő a nullával. A kisemberek vannak a legtöbben, de őket lehet a leginkább sakkban tartani is. Elvesztünk, és igazad van nem most, már évtizedekkel ezelőtt! Százezreknek nagyonis fekszik ez a rendszer, mert jól megélnek belőlle, százezrek egész egyszerűen ostobák vagy félrevezetettek és milliók gondolkodnak jól de pont ők azok akik vagy elhagyták már ezt a reménytelen országot vagy tovább senyvednek egy zsarnok súlya alatt, mert ez a hazájuk, ide születtek, intelligensek, szegények és el van velük hitetve, hogy nem győzhetnek. És tényleg nem....

    VálaszTörlés
  28. Igazad van abban, hogy nagy a baj. De abban nincs hogy elvesztünk volna. Az orbán hordát el lehet takarítani, mégpedig kétféleképpen.
    Az egyik a „40 kommandós verzió”, amit én személy szerint azért nem támogatok, mert nincs koncepció, se szervezett emberanyag az „azutánra”, és biztos hogy eztán orbán „kistestvérei” jutnának hatalomra. Vagyis minden maradna a régiben.
    A másik egy jobb esetben százezer, rosszabb esetben is legalább harmincezer aktív tagot számláló szervezet, ami már képes orbánt a saját pályáján is megverni a liberális demokrácia keretei között, és átvenni a közhatalmat. (az aktív tag alatt nem a facebok rajongókat értem hanem azokat akik hajlandóak a valóságban is részt venni mindenféle feladatokban.)
    Ahhoz hogy ez a szervezet létrejöjjön, a társadalom félelmének ki kell kapcsolódni. Lévén hogy ma mindenki fél, hogy nem tudja törleszteni a hitelét (miért is függesztette fel orbán a fizetését??!!!) elúszik a hitelbe vett lakás, autó, stb. Ezért nem sztrájkol, nem hőzöng, nyugton marad, hogy élhessen a rendszerurak vagyonának kaparásáért, csekkfeladás és csekkfeladás között. Ámde épp egy olyan helyzet kezd most kialakulni, amikor hiába nem kell hitelt fizetni, akkor se lesz munka, és sokaknak még ennivaló sem fog jutni! Az éhség pedig történelemformáló erő!! Sok olyan kapcsoló fog üzembe helyeződni, amit eddig sikeresen áthidaltak! (A tévhitekkel ellentétben orbánék tudományos módszerekkel hozták létre a magánállamukat, amik épp ezeket a kapcsolókat áthidaló technikákat használják a társadalom manipulációjára!)
    Meggyőződésem hogy sok áldozatunk lesz - ahogy máris százeres nagyságrendben tudunk olyanokról, akik még élhetnének! - de az is meggyőződésem, hogy ami most következik, az ennek a borzadálynak a vége is lesz. Mi is európai ország leszünk hamarosan! Ebben nagyon hiszek – másképp ebből a bejegyzésből egy sort sem írtam volna meg!

    Köszönöm hogy elolvastad!

    VálaszTörlés
  29. Végre egy bizonyítékokkal,magyarázatokkal alátámasztott írás.A rengeteg aljasság amit Orbán és társai elkövetnek ,már követhetetlen .Szomorú ez. De a szerzőnek köszönet az okfejtésért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a liberális média - ami szintén a politikai osztály része! - már tett egy erőtlen kísérletet a rendelet magyarázatára, de csak még nagyobb zűrzavart keltett.
      A bizonyítékok, és a következtetések valóság tartalmát az is igazolja, hogy az EMI már közleményben állítja hogy ez az irat, amit a Patológus Társaság tett elsőnek közzé "hamisítvány", sőt büntetőeljárással is fenyegetőzik. Tovább alázza magát ez a bűnbanda, és permanensen hazudik tovább, mert rettegnek a bukástól. Kell orbánnak az a fránya mentelmi jog - végül is csak erről szól minden ebben az országban!

      Köszönöm hogy elolvasta!

      Törlés
  30. Teljesen egyet értek veletek.. Megvakitott emberek.. Választási csalások.. Sport csarnokok. De ha lélegeztetö gép kell unios pénz is kevés... Jóbban élünk.. Ki nél?

    VálaszTörlés
  31. Az utóbbi napokban egyértelműen szintet is lépett orbán. Az EU pénzből vett védőfelszerelésekből mintha sehova nem jutott volna, viszont megjelentek ugyan ilyenek a hátországi hiénáknál. (A romániai forradalom alatt láttam ugyan ezt a lopást megvalósulni az általunk küldött segélyszállítmányokra) Ez a rendelet nem volt elég, Müllernek is fel kellett szólítani a szakszemélyzetet hogy kezeljék titokként a valós számokat. Annyira rettegnek a társadalom haragjától hogy már erre is vetemednek.
    Mindebből úgy tűnik hogy mindent egy lapra – a szerencsére – tett fel orbán, mert ő is tudja, hogy ennek a rendszernek már vége van. Mást nem tud tenni.

    Köszönöm hogy elolvastad!

    VálaszTörlés
  32. 20-40000halott a grafikon szerint. Ha egy 9 milliós országot nézünk (és ne vegyük bele akik 1920ban diszidáltakat..Clemanco jól csinálta) bajban vagyunk srácok. Iszom szavaid Arady. Nagy like minden irasodra.

    VálaszTörlés
  33. Ja meg a másik... Pityin-orban (az elírás tudatos) tengely ebben a bajban 4leges. A pityin hova hozott orvost és kórházat? Olaszba! Erről ennyit. Mivel ez az egészt, ő és a kinai fő mufti akarta. Magyarok mindig szar alatt voltak egy esélyünk van, amit a momentum is mond, leszámolni a nemzeti dolgokkal, és végre európaivé lenni. Csak ez az esély. Nincs más!

    VálaszTörlés
  34. Igen sokkal nagyobb a baj mint amekkorának látszik! Ezt igazolja orbán ámokfutása is, mert pánikban van. A rendszerét ez a "korona hiszti" fogja elseperni, és nem hiszem hogy meg tudja védeni.
    Rettentő nagy bajban vannak a hajléktalanok, a jövedelem nélküli milliók, akik orvoshoz se fognak menni mert nincs biztosításuk. Ők már éheznek is! Humanitárius katasztrófaszélén áll az ország.

    Köszönöm hogy elolvastad!

    VálaszTörlés
  35. Teljesen egyetértek. Szarban vagyunk. A cigány gyerek mindent meg tesz hogy a normális többség ne érvényesüljön. Segített? És azokkal mi van akik nem a vendéglátó, szállítás stb hez tartoznak? Mehetnek munanélkülire vagy ahova akarnak. 1000000 munkahely igaz? Ez egy hauug kormány! Gyurcsány Feri legalább megmondta face To face.

    VálaszTörlés
  36. Nagyon sokan jó emberek akik úgy gondolkodnak ahogy én, megküzdenek az életért, bizom benne ahogy szerző és én túl leszünk ezen és egy jóval nagyobb csatában elhozzuk azt amit a többség szeretne, egy törvények, szabályok nélküli világot. Ez az igazi szabadság. És akkor de csak is akkor leszünk igazi európaiak.

    VálaszTörlés
  37. Az én posztom, amit a megkérdezésem és engedélyem nélkül közölt itt, nem erről szólt. Kérem távolítsa el, vagy pedig közölje azt a hozzászólásomat is, amit a poszt alatt írtam arról, hogy a politikát mennyire kívántam ebbe az egészbe belekeverni: semennyire.
    Ezenkívül totál hozzá nem értéséről tesz tanúbizonyságot a halál okának megjelölésével kapcsolatban. Ez a rendelkezés nem rejti el a Covid-19-ben elhunytakat, eddig is ilyen logikával töltöttük ki halottszemlén a halottvizsgálati bizonyítványt. Ha nem tudja értelmezni a szöveget (úgy tűnik sem az én posztomat, sem a Kásler úr levelét), akkor ne járassa le magát ilyen bejegyzéssekkel.
    Még egyszer kérem: mivel nem adtam rá engedélyt, távolítsa el a hivatalos oldalamról kimásolt posztomat innen a bejegyzésből, mert nagyon felháborító, hogy egy ilyen csúsztatásokkal teli bejegyzésben szerepelek úgy, hogy nem adtam rá engedélyt. Dr. Tőzsér Berta Mária

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fodormenta, előre bocsátom hogy soha az életben nem láttam még az Ön „hivatalos oldalát”, és az ön által kifogásolt tartalom PUBLIKUS. Vagyis az egy nyilvános chatelés része. A tartalmat üzenetben kaptam, a felhasználásával sem az üzenet küldője, sem én nem követtünk el jogsértést.

      Nem az én dolgom bár, de meg kell ismételnem azt a gyakori figyelmeztetést, hogy a facebokra kitett, a teljes nyilvánosság számára elérhető tartalmakat az univerzumban mindenki más szabadon, a jó erkölcs által szabott határokon belül használhatja. Ezért ha nem kíván egy posztnak publicitást adni, akkor érdemes a láthatóságát úgy beállítani, hogy azt csak ön, vagy csak egy két barátja láthassa. (Bár ebben az esetben praktikusabb az e-mailt használni a közlendőjére) Ellenkező esetben az az internet bármely bugyrában felbukkanhat.

      Egyébiránt nem áll szándékomban „levenni” a tartalmat, mert az egy tárgyi állítás alátámasztására szolgál. Azért különösen nem, mert azt állítja hogy az az Ön tulajdona, mert ezt bárki állíthatja. De ennek ellentmond az is, hogy az egy publikussá tett tartalom, ami nem tartalmaz arra állítást hogy a sajátom, vagy bárki másé lenne, csak - és nem utolsó sorban – betekintést biztosít az olvasónak a párhuzamos oldalakon zajló, a tárgyhoz kapcsolódó NYILVÁNOS beszélgetésekbe.

      A Käsler levélről pedig szíveskedjen konziliumot tartani a patológusokkal, nekik teljesen más a véleményük. (Azért publikálták a levelet, Käsler azért fenyegetőzött azonnal büntetőfeljelentéssel a publikálói ellen, az egész iratot „hamisítványnak” titulálva, mert az abban foglalt utasítás minden szempontból elfogadhatatlan.)
      Bizonyára jó adalékkal tudnak majd szolgálni önnek a rendszer teljes megismeréséhez, amit majdan rendes orvosként sikerrel alkalmazhat a szakmai munkájában.

      Köszönöm hogy elolvasta.

      Törlés
  38. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  39. Ez így igaz, ahogy leírtad. Csak azok nem látják, akiket a narancsköd elvakít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a fő probléma, hogy kollektívan nem sokan látjuk ezeket a folyamatokat még csak hasonlóan sem. Egyszerűen érthetetlen, hogy már sokan hoztak sok áldozatot, mások – szintén nagyon sokan - iszonyatosan szenvednek, de még mindig nem zárt össze a társadalom!!
      Pedig már ezer csoportnak kellene léteznie, ami másokkal keres kapcsolatot ahhoz hogy ezt az ámokfutót megállítsuk. De amíg van hideg sör, meg kenyér a Tescoban – ha szikkadt is egy kicsit az se baj, de – ez a nép nem fog megmozdulni a saját és a gyerekei sorsáért. Erről szól sajnos az utóbbi ezer évben zajlott történelmünk is. Még nagyobb gond az, hogy ezt nem csak én tudom, hanem a kártevőink, kifosztóink is.

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
    2. Király vagy arady. ha ilyen tényszerű tényekkel irod a válaszaid, kora őszre megdöntjük Putyin báborszagat. A határon kivülieket meg eldeportáljuk, jó pénzért szibériába .Kevesebb gond ,több pénz marad nekünk .

      Törlés
    3. A döntésben benne vagyok, a deportálásban és egyéb sanyargatásokban nem, lévén hogy baloldali vagyok, nem liberális.

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
    4. Sajnálom hogy így gondolod. De ez is egy vélemény. Elfogadom .Bár az arady név remélem nem valami romániai magyar lakta területre vonatkozik .bántóan rosszul érezném magam ha így lenne. liberalizmasrol meg csak annyit hogy az egyetlen megoldás mindenre .Ahol minden elfogadott. Ezért imádom Gyurcsány pártját ,ő ennek a messiása.es nincs az a fajta baloldal amiről te írsz. Liberalizmus és jobboldal ,az utóbbit minél hamarabb kiirtani.

      Köszönöm hogy elolvastad!

      Törlés
    5. Nem, az Arady név nem romániai, bár a mostani román területről eredő történelmi családnáév. ( a név eredetéről itt olvashatsz: https://aradymuvek.blogspot.com/2019/07/az-arady-nev-eredete.html )

      Az a „fajta” baloldal amiről írok, meg létezik – hiszen itt kommunikálsz vele!! :)
      A liberálisok pedig mind jobboldaliak, Gyurcsány pedig kevésbé messiás, mint inkább celeb. (erről meg itt olvashatsz bővebben:
      https://arady-gyoriszocdemek.blogspot.com/2020/03/a-magyar-politikai-osztaly-masodik.html )

      A jobboldalt meg nem "kiirtani" kell, hanem legyőzni, és korlátok közé szorítani, hogy megakadályozzuk a neoliberálisok további fosztogatásait és rombolásait. A jobboldal ugyan is nem tudott a 30 éve tartó töretlen uralkodása alatt semmilyen társadalmi fejlődést vagy haladást produkálni.

      Törlés
  40. nagy tisztelettel irom ezeket a sorokat mivel nagyon sok mindenben egyettértünk,legalábbis az elózóekhez kapcsolodóan.de az elsó bekezdésed tömény félre informálás.hozol ide egy saját blog bejegyzést,némi családi vonatkozással,behozol ebbe a cikkbe olyan forrásokat ami mainstreim média/tudományos bizonyitott közeg soha elnem ismert.mi itt romániában tudom ányosan elismert kutatók véleménye alapján kijelenthetjük hogy az a megye/város ARADU.azaz a nagy Románia része,és mindig is az volt.amit mi itt tanultunk rólatok,és nem vitatva a"hires 1000 éves történelmeteket amit a cigánygyerek propandája annyira nyomat,mindig is egy behodolt nemzet voltatok,és azok is lesztek.jól mondta a régebbi MTI elnókótók GLATZ FERENC egy görbe lábu gyilkos horda.."erról ennyit

    az a fajta baloldal amiről te állitod hogy létezik,igen létezik!tévesen fejeztem ki magam.azt GYURCSÁNY FERENC irányitja a párt támogatottsági adatok eléggé ezt bizonyitják(igen mi is figyeljük az ellenzéki médiát)és kikérem magamnak azt a fajta összehasonlitást hogy liberalizmus egyenlő fidesz.ez körülbelül olyan mintha a 92 éves anyámat minden indok nélkül arcul csaptad volna.

    "A jobboldalt meg nem "kiirtani" kell, hanem legyőzni, és korlátok közé szorítani.."ebben sem értünk eggyet.igenis irtani kell őketminden eszközzel.
    az utolsó mondatod szintén a régi.ittam minden szavát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos, a kávé mellé:
      „behozol ebbe a cikkbe olyan forrásokat ami mainstreim média/tudományos bizonyitott közeg soha elnem ismert”

      Ami azt illeti soha nem érdekelt a mainstream média, - különösen a liberális nem – ha állítok valamit az infot nem onnan szerzem. Egyszerűen azért, mert a tudományos irodalom - média - tud csak bizonyítani vagy cáfolni bármit.

      Nem tudom hogy neked mit jelent a „tudományos bizonyított közeg” nekem a levéltárakat jelenti, amiknek régen gyakori vendége voltam. Na meg azelőtt jó sulikba jártam, és szerencsémre kiváló tanáraim voltak. Így bármit állítok azt bölcs emberek után állítom. Ha tévedek , akkor ők tévedtek. De az ritka - azért hagyatkozom rájuk.
      „mi itt romániában tudom ányosan elismert kutatók véleménye alapján kijelenthetjük hogy az a megye/város ARADU.azaz a nagy Románia része,és mindig is az volt.”

      Akkor ezt nagyon rosszul tanultátok! Arad megye és környéke 1030-tól 1131-ig önálló hercegség volt, amit Orod hódoltatott meg, és a leszármazottai (Aradyak) tartottak kézben.
      Ennek oka a Taksony idejében kitört hatalmi viszály volt, ami miatt később I. István és az utódai királyságát se ismerték el, ezért a Tas ági család ezen a területen alakított ki ducatust. Vak Béla mészárolta le a családot, csak az egyházi méltósággal rendelkezők és gyerekeik élték túl. (Akkor még nem volt cölibátus!) A birtokot Béla szétosztotta a talpnyalóinak, de magyar terület maradt 1301 után is egészen Trianonig.
      A levéltári adatok szerint ezen a területen a mi családunknak Dárdától (mai Croatia) Aradon és Borosjenőn át egész Gyaluig voltak önálló és részbirtokai. Utóbbi azt jelenti hogy a magyar királlyal közös tulajdonosok voltak – kvázi nem lehetett román terület! (Nem is volt még akkor Románia!)

      „mindig is egy behodolt nemzet voltatok,és azok is lesztek”

      Miután a Taksony leszármazottak 400 évig irtották a magyarokat és a királyi rokonokat a trónjuk védelmében, és V. István eladta az országot szőröstől bőröstől egy házasságért az Anjouknak, csak súlyos harcokkal lehetett volna az Árpád házi királyságot fenntartani. Nem beszélve arról, hogy addigra már számtalan idegen (nyugati) hűbérese volt a trónnak, ami valamilyen szinten biztosította a békét a Német-Római birodalommal, így ezek lemészárlása csak további súlyos háborúkhoz vezetett volna. Ennek belátása igen messze áll a „behódolástól”.

      Törlés
    2. „jól mondta a régebbi MTI elnókótók GLATZ FERENC egy görbe lábu gyilkos horda „

      Erről meg annyit, hogy nem vitás: az István ág, ami Vak Béláig hordaként uralta az ország egy részét(!!) kimeríti ezt a definíciót. A másik, a békés ág viselt dolgairól az István kultusz miatt nem beszélnek a történészek, ahogy Fajsz király és Bulcsúék leöletése is tabu, maximum legendákat mesélgetnek róla, de az igazi okról soha szó nem eshet. Glatz ennek a féltörténetnek a tudatában tette ezt a kijelentést, Nem korholom érte. De tény: a ducatus idején a déli, nem a királyok hatalmában lévő országrész az akkori legmodernebb európai és bizánci civilizáció jegyeivel rendelkezett, amit „görbe lábú gyilkos horda” nem lett volna képes létrehozni!!

      „igen létezik!tévesen fejeztem ki magam.azt GYURCSÁNY FERENC irányitja a párt támogatottsági adatok eléggé ezt bizonyítják”

      Akkor megint rosszul fejezed ki magad, mert Gyurcsánynak a világon semmi köze a baloldalhoz!! EZ TUDOMÁNYOS TÉNY! A tanulatlan, buta, alsó osztálybeli emberekkel tudja csak elhitetni, hogy baloldali – mert orbántól valóban balra áll, de tudományosan ugyan az a neoliberális kártevő mint a többi gazember aki ebben az országban – Horn és Medgyessy kivételével – csak egy évre is hatalomra jutott! (Nem olvastad el, hogy mi a bajunk Gyurcsánnyal!) A Körösényi diagram világos, kutatásokon, és az oxfordi politológián alapszik – aszerint a magyar parlament EGYPÓLUSÚ (jobboldali) de TÖBBOSZTATÚ (pártok vannak nem egypárt mint régen) Ebbe ha érdekel a magyar politikai VALÓSÁG, akkor jobb ha beletörődsz.
      Szerencsére nem túl nagy a támogatottsága, de sajnos van, így sok sok problémát okoz orbán leváltása – mivel ez a borzalmas rendszer kiváló a Gyurcsány féléknek.
      Én mint demokrata, szentül hiszem hogy a parlamentnek a lakosság összetételét kell tükrözni, és nem egyesek vagyonának erejét. (Ez az USA modell amit átvettünk sajnos) Ezért is és ettől is vagyok baloldali. De nem hiszem hogy jó ötlet volna ezt eltúlozni, és visszatérni az 1990 előtti időkhöz, amikor a gazdagokat szó szerint üldözték.
      Meg kell találnunk a nagytőkések és a társadalom közös hangját, közös érdekeit, amit egészen biztosan nem fogunk megtalálni gyilokkal és erőszakkal. De ez nem azt jelenti hogy a tolvajokat, az ország, és a társadalom kirablóit nem kell felelősségre vonni, és példásan megbüntetni Sőt. Ez az új kezdet ALAPJA!
      Jó reggelt! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Magyar történelem legaljasabb választási csalásáról.. (palackposta)