HÉTFŐTŐL STATÁRIUM!!


A korona vírus felbukkanása és elterjedése az egész világon aggodalommal tölti el az emberek többségét. Az olaszországi betegek között tapasztalt szokatlanul nagy halálozási arány az Unió keleti végein pánikhangulatot váltott ki, különösen Magyarországon. Tragikomédiába illő kormányzati kommunikáció, paródiába illő kormányzati sajtótájékoztatók növelik a bizonytalanságot. Utóbbin elaggott, rokkantnyugdíjas kinézetű pártkatonák hordanak össze hetet havat a vírus elleni védekezésről. Ők a „profik”, amely minősítés a koruknál fogva talán megengedhető volna, de a zűrzavaros, semmitmondó beszédeik, a sajtóban kitudódott lelkes amatőrökre jellemző bénázásaik önmagukban is cáfolják ezt a jelzőt. Világossá vált, hogy nem ők a legjobb szakemberek, ezért nyilván nem is urai a helyzetnek, ami a pánikot csak tovább fokozza.
A háttérben a magyarhoz hasonlóan működésképtelen olasz kórházakban már többen haltak meg mint Kínában ahol a járvány kirobbant, és már nem győzik hamvasztani a halottakat! A krematóriumi kapacitás is összeomlóban van.



Olasz katonai konvoj halottakat szállít hamvasztásra
Mindeközben kiderült, hogy a magyar egészségügyből az Európai Bizottság szerint is „kiszippantotta a pénzt” orbán őrült futball,- és stadion mániája, ami oda vezetett, hogy a kórházakban már nem csak papír és kézfertőtlenítő nincs a wc-kben, de az orvosoknak, és ápolóknak a mindennapi, legegyszerűbb védőfelszerelései sem állnak rendelkezésre a fertőző betegekkel való érintkezéshez. Csak úgy a hazái orvosoknak sem, ami a vírus tovább terjedését is elősegíti, és ezek hiánya indokolatlan – olykor halálos kimenetelű - kockázatnak teszi ki az egészségügyi munkavállalókat.
A drámai helyzetet tovább fokozta, hogy kiderült: a súlyos esetek kezeléséhez szükséges lélegeztető berendezések sem állnak rendelkezésre megfelelő számban, ami sok beteg egyébként megelőzhető halálát fogja okozni! Megjegyzem: a vírus következtében beálló tüdőgyulladás miatt a beteg lassú, és rendkívül fájdalmas fuldoklással hal meg, amit lélegeztető gép nélkül se megelőzni, se a beteg súlyos szenvedését enyhíteni nem lehet.

A nemzetvezető - orbán - napok óta esküdözik minden médiában, hogy ezek a tények nem igazak illetve ami eszköz hiányzik azt „majd” meg fogják venni. Eközben a fertőzöttek száma folyamatosan és exponenciálisan emelkedik!

Egy elkeseredett házi orvos nyílt levele
Az európai országok közt életbe léptetett határzárak mindeközben gyakorlatilag megszüntették a turizmust, és a vendéglátást. A közúti áruforgalom gyakorlatilag akadozva és esetlegesen üzemel, ami a termelő vállalatok működését is alapvetően veszélybe sodorta. A g7 nevű gazdasági portál szakértői szerint (ITT) a gazdaság ebben a tempóban rohadva gyakorlatilag a határzárástól számítva egy hónapon belül le fog állni a szükséges alapanyagok hiánya miatt.
A szakértők által vizsgált öt stratégiai ágazatból egyedül a gyógyszeripar képes 80 napig működni, a többi – az élelmiszeripar is! - legfeljebb egy hónap alatt megszünteti a tevékenységét.

Az országnak nincs élelmiszer és energiatartaléka, ami a lakosság ellátását képes volna biztosítani. Csak úgy nincs – bár volt!! - polgári védelmi rendszere, ami szükségkórházak megnyitásával enyhíthetne az egészségügyi rendszer várható többszörös túlterhelésén.
Ezért a lakossági készletek kifogyásával egy időben, az ellátatlan betegek miatt, vagy akár az alapvető ellátatlanság miatt éhséglázadások is kitörhetnek, lévén hogy a nagy lélekszámú, - több millió főt kitevő - alacsony jövedelmű lakosság nem volt képes egy hosszabb ideig tartó karanténra tartalékokat felhalmozni, és súlyos betegek háztartási ápolására is képtelen.

Ezzel egy időben az ország fizetőeszköze tovább romlott, ami a lakosság ellátásához szükséges beszerzéseket is rendkívül megdrágítja. A Forint romlása bár korábban elkezdődött – erről írtam már ITT hogy milyen tragikus hatásai lesznek – de a mostani járvány csak tovább fokozta a vásárlóértéke romlását, ami a komplett iparági leállások után megkérdőjelezik a termelés újra indításának lehetőségét, lévén hogy a pénz a súlyos instabilitása miatt az elosztás kivitelezésére is egyre kevésbé alkalmas.

Jól lehet hogy a járvány ellenére sem volna szabad ilyen állapotban lennie ennek az egykor nagyon gazdag országnak, de a társadalom és állam ellenes neoliberális rablógazdálkodás korlátlansága és ostobasága - a súlyos személyi alkalmatlanságokkal elegyítve – szükségszerűen létrehozta ezt a minden jogot, eszközt, erkölcsöt és józan észt feloldó és elpárologtató teret és pillanatot.

Ebben a megvalósult Apokalipszisben azonban ha valaki azt gondolná, hogy orbán feláll, és önkritikát gyakorolva odébbáll – vállalva ezzel az esetleges felelősségre vonást is a hatalmi visszaéléseiért - az roppantul téved!
Hétfőtől Statáriumot hirdetett!

Azon felelűl, hogy a parlament hatásköréből kiveszi a jogalkotást, és minden döntést korlátlan időre magához, a saját egyéni hatalmába von – mint anno Pinochet a véreskezű chilei diktátor – a Büntető törvénykönyvet is gyorsan módosítani kívánja.
Mégpedig úgy, hogy több év börtönnel fenyeget minden újságírót, képviselőt, és polgári személyt, aki a tragikus helyzetet ismertetni meri, vagy orbán aljas szándékairól kijelentést tesz (ó azok az 50-es évek!) Ezeket a cselekményeket a „rémhírterjesztés” homályos fogalma alatt óhajtja a már tizedik éve fennálló gyarmati magánállama büntetőjogába foglalni!

Így könnyen megeshet, hogy egy kivezényelt őrvezető, vagy egy orbánhoz vakon hű hat elemis pártkatona dühös csaholását kell vádiratba foglalnia Polt Péternek egy képviselő vagy újságíró ellen! Nincs kétségem, hogy ez a helyzet gyakran bekövetkezik majd, és afelől sincs, hogy az udvari kijelölt, közpénz – ezért orbán – függő bíróságok a tőlük telhető legnagyobb sietséggel ki is szabják majd a súlyos börtönbüntetéseket. 

A hírek és a rend őrzői ott lesznek köztünk civilben!
Vagyis hétfőtől már nem csak a járványtól kell rettegnünk! 
De legalább már világos a társadalom többségének hogy már nincs más út: ceterum censeo Orbán esse delendam! 
De orbánt már a lopott hatalmából is csak erőszakkal lehet eltávolítani!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS