KI IS A HAZAÁRULÓ A PARLAMENTBEN?


A március 23.-i (tegnapi) parlamenti szavazás kimenetele miatt felbolydult az ország. A kormánypárt alul tájékozott szegény talpasai bősz lelkesedéssel hazaárulózzák az ellenzéki képviselőket, akik nem voltak hajlandóak megszavazni orbán időkorlát nélküli teljhatalmát. Pedig épp hogy egy hazaárulás adoptálását utasította el az ellenzék, amit orbán folytatólagosan követett el!!

Történt hogy az ENSZ még idén januárban vészfelhívást adott a tagországoknak, hogy készüljenek fel a kinai Wuhanban kitört járvány világméretű elterjedésére.
Az Európai Unió országai meg is tették a szükséges lépéseket. Leporolták a vészforgatókönyveket, ellenőrizték a polgári védelem állapotát, a szükséges védelmi eszközök meglétét és állapotát, a hiányokat pótolták.

Ezzel szemben Magyarországon semmi sem történt! A kormányzat nem hogy a szükséges készletek beszerzésére, de még a legendásan lerobbant kórházak napi működésére sem volt hajlandó elegendő pénzt biztosítani, sőt, épp az egészségügyi beszállítók követeléseit akarta 20 %-kal lealkudni. Visszamenőleg!! 

Aztán két hónapig nem történt semmi. Sőt a járvány olaszországi megjelenésekor még azt állította orbán hogy nincs semmi gond, ez egy sima influenza járvány. Az első néhány magyarországi beteg feltűnésekor kezdett a magyar kormányzat kapkodó lépésekbe, ami közben folyamatosan és permanensen hamis információkkal látta el a lakosságot a járvány természetétől kezdve, a szükséges intézkedéseken át, egészen a megfelelő számú és minőségű védőfelszerelések rendelkezésre állásáig.

Aztán mikor a nyugati országok sorban vezettek be mozgás és piackorlátozó intézkedéseket, orbán az alaptörvényére hivatkozva vészhelyzetet hirdetett! Ennek keretében pl katonákat vezényelt az utcára tankokkal, cégeket foglalt el, (mert a védekezéshez más eszköz nem volt) és a nem magyar állampolgárságú beutazók előtt lezáratta a határt. Ezt a vészhelyzeti állapotban megtehette.

A probléma ezzel csupán csak annyi, hogy az orbáni alaptörvény nem ismeri a járványügyi vészhelyzetet, csak az árvizet, földrengést, és az ipari katasztrófát (mint pl a tiszai cián szennyezés vagy a kolontári iszap katasztrófa volt)!! Vagyis vészhelyzet kihirdetésére nem volt törvényes jogosultsága! A vészhelyzeti – rendeleti – kormányzással okozott károkért (pl az elfoglalt cégek profit kiesése) tehát személyes felelősség terheli!

Ebben a helyzetben került sor az ominózus parlamenti szavazásra, amiben az ellenzék igen balgán, de nagyon előzékenyen viselkedett. Az ellenzék bejelentette, hogy a járvány és a kapcsolódó károk egyébként már lehetetlenné vált elhárítása érdekében, megszavazza a vészhelyzetet annak ellenére is, hogy az törvénytelenül lett elrendelve, de csak ha az határidőhöz kötött.
Ez azt jelentette, hogy az ellenzék csatlakozik, és hajlandó a várható halálesetek, éhezés, fokozódó nyomor és gazdasági károk miatti felelősségben osztozni orbán viktorral. Annak ellenére is, hogy civilizált, demokratikus kormányzással az elmúlt években kellett volna megakadályozni ezt a katasztrófát! 

Például az egészségügyi rendszer felkészítésével, és készültségben tartásával, mind a megfelelő eszközök, mind a megfelelően képzett, és tovább képzett személyzet terén. Továbbá a munkavállalók tisztességes bérezésével, hogy egy hasonló helyzetben képesek legyenek készleteket vásárolni, és éhezés nékül átvészelni egy karantén megpróbáltatásait. 

Nem beszélve a szociális rendszer helyreállításáról és kiszélesítéséről, aminek hiánya fokozza a járványnak a társadalomra mért csapásának erejét, és további áldozatokat fog követelni!

Azonban orbán viktor, aki az eddig elkövetett kormányzásával megágyazott egy európai léptékben mérve borzalmas humanitárius katasztrófának – aminek ez a járvány csak katalizátora! - nem fogadta el az ellenzék ajánlatát, ami időhatárhoz kötötte volna az egyszemélyes uralkodását (aminek elrendelésére nem volt törvényes felhatalmazása sem, még a saját alaptörvénye szerint sem!). A szavazás kudarcba fulladt, ami miatt az eddigi, a vészhelyzetre kiadott rendeletei is automatikusan érvényüket vesztették. Az ellenzék viszont megmenekült az orbáni dúlás következményeiért való felelősségvállalástól!

A kormányzat talpasai emiatti sértődöttségükben „hazaárulózzák” az ellenzéket, hogy eltereljék valahogy arról a figyelmet, hogy orbán eddigi kormányzása az, ami az igazi katasztrófákat okozza, s a hatásaiban bármelyik kimeríti a hazaárulás fogalmát! Kár hogy nincs a magyar politikai osztályban egyetlen félszemű sem a vakok között. Csak egy rakás alkalmatlan liberális féleszű!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

MEGMENTHETŐ AZ EGÉSZSÉGÜGY! És pár millió áldozata is..

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS