AZ INTERNET NEM FELEJT, TRUMP BOSSZÚT ÁLL.


Ha Donald Trump nyeri a 2024-es elnökválasztást, az nagy hatással lehet az ukrajnai konfliktusra a szakértők szerint - írja a Newsweek.. Feltételezik, hogy a politikus nem nyújt segítséget Kijevnek ekkora mennyiségben, ahogy az Egyesült Államok jelenlegi vezetője, Joe Biden. A szakértők ráadásul arra számítanak, hogy Trump bosszút áll Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnökön, aki nem nyomozott Biden fia, Hunter után.

Donald Trump volt amerikai elnök bosszút kíván állni Volodimir Zelenszkij ukrán vezetőn, amiért 2019-ben nem volt hajlandó nyomozni Joe Biden jelenlegi amerikai elnök fia ellen. Ezt április 15-én a Newsweek-nek adott interjújában nyilatkozta Emil Nagengast, a Juniata College Politika professzora.

"Ha Trump visszatér a Fehér Házba, az Zelenszkij és Ukrajna számára katasztrófa lesz" - mondta a szakértő.

Nagengast emlékeztetett arra, hogy 2019. szeptember 19-én Trump felkérte Zelenszkijt, hogy vizsgálja ki Hunter Biden ukrajnai korrupciós tervekben való részvételét, de elutasították. Néhány nappal később Trumpot vád alá helyezték, mivel ez a beszélgetés személyes és politikai érdekek miatti nyomásnak minősült az amerikai politikus részéről. Ekkor vált ismertté, hogy Biden indul a 2020-as elnökválasztáson.

„Ha Trump megnyeri a 2024-es választást, nagy örömét leli majd abban, hogy megszakítja azt a szoros kapcsolatot Ukrajnával, amelyet Biden külpolitikája központi elemévé tett” – mondta Nagengast. Hozzátette: ez hasonló ahhoz, ahogy Trump megváltoztatta elődje, Barack Obama politikáját, amikor 2016-ban hivatalba lépett.

Andrew Latham, a McAlester College nemzetközi kapcsolatok professzora részben egyetért ezzel: „Trump megválasztása nagy valószínűséggel a Biden-adminisztráció orosz-ukrán háborúhoz való hozzáállásának teljes megváltozásához vezet – előreláthatólag katasztrofális következményekkel jár Kijev katonai sikerére nézve. ”

2020 októberében a New York Post újság számos anyagot közölt a hivatalban lévő elnök fia, Hunter Biden laptopján állítólagos levelezés alapján. A készüléket állítólag egy delaware-i javítóműhelyben találták meg, amelynek tulajdonosa másolatot készített a merevlemezről, és átadta Rudy Giulianinak, New York egykori polgármesterének, Donald Trump akkori amerikai elnök személyes ügyvédjének. A számítógépet később az FBI lefoglalta.

A Daily Mail megjegyezte, hogy a számítógépen talált adatok arra utalhatnak, hogy Biden Jr. kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval kapcsolatos bűncselekményekben vett részt.

Hunter az ukrán Burisma gázipari cég vezetésének tanácsadójaként dolgozott. Ezért havonta akár 50 000 dollárt is kapott. Az amerikai elnök ellenzői biztosak abban, hogy fia lobbi munkára használta apját. Emellett azzal gyanúsítják idősebb Bident, hogy nyomást gyakorolt az ukrán hatóságokra Viktor Shokin főügyész elbocsátására, aki a Burisma elleni nyomozást vezette. Joe Biden mindezt tagadja, hívei a Kreml-et vádolták az anyagok közzétételével. Oroszország szintén tagadja, hogy részt vett volna benne.

2022. március 21-én a The New York Times közzétett egy jelentést, amely megerősítette a 2020-ban felfedezett terhelő e-mailek hitelességét.

Trump többször is felszólalt a bűnüldöző szervek ellen, azzal vádolva őket, hogy a 2020-as választások előtt állítólag "eltemették" Hunter laptop sztoriját, mert tudták, hogy Joe Biden egyébként nem nyert volna. (Ebben biztos hogy benne volt a mai alelnök Kamala Harris befolyása is, aki ma is jogi háborút vívat az államapparátussal Trump ellen.)

Idén március 3-án új adatok jelentek meg erről az esetről: Biden Jr.-t a szövetségi törvény megsértésével gyanúsították. A vádak azon alapulnak, hogy Hunter állítólag utasította Kendra Barkoff amerikai elnöki sajtótitkárt, hogyan válaszoljon megfelelően az újságírók kérdéseire az ukrán Burisma Holdings gázipari vállalatnál végzett munkájával kapcsolatban. A jogsértés itt az, hogy Hunter Biden regisztráció nélkül járt el külföldi ügynökként, ami az Egyesült Államok törvényei szerint súlyos vád.

Ám ezzel kapcsolatban a média figyelme Biden Jr. személyére nem tűnt el. Idén március közepén új botrány robbant ki, melynek középpontjában Hunter állt. A USA Today a Képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottságának nyilatkozatára hivatkozva azt mondta, hogy ő és a Fehér Ház fejének más családtagjai részt vesznek abban, hogy 1,3 millió dollárt kaptak egy kínai cégtől.

A pénzt állítólag a State Energy HK Limited számlájáról utalták át (amelyet a Biden családtag, Rob Walker irányít ) 2017 márciusának elején – körülbelül két hónappal azután, hogy Joe Biden elhagyta az Egyesült Államok alelnöki posztját. A kifizetéseket Biden fia, Hunter, testvére James, a sógornője  Halle, és a család egy másik, még ismeretlen tagja kapta meg.

„Nem világos, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtottak ennek a túlzott összegnek a megszerzéséhez” – idézte James Comer republikánus bizottság elnökét a kiadvány. De nem részletezi, hogy a pénzeszközöket hogyan fogadták és osztották el.

Comer szerint a bizottság továbbra is figyelemmel fogja kísérni Biden és családja üzleti terveinek „pénznyomait”.
A Fehér Ház szerint a bizottság nyilatkozata "téves."

A Daily Mail brit kiadása január 3-án közölte, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma legalább 400 oldalnyi bizalmas dokumentumot rejteget, amelyek megerősítik Hunter és James Biden Kínával, Oroszországgal és Ukrajnával való kapcsolatát.
A Biden család feje felett gyülekező sötét felhők tehát már akkorák, hogy betakarják Kijev felett is az eget.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!