MEGKEZDŐDÖTT A NAGY UKRÁN ELLENTÁMADÁS!

 


"Igen, elkezdődött a nagy ellentámadás" - jelentette be Hanna Maliar ukrán védelmi miniszter-helyettes pénteken. Volodimir Zelenszkij azonban sietett relativizálni a nagy ellentámadás időkeretét. Esti videóbeszédében a következőket mondta: "Aktívan készítjük elő az új dandárokat és egységeket, amelyek a fronton bizonyítanak majd."

A Ramsteinben tartott Ukro-amerikai és NATO országok védelmi minisztereinek találkozóján Mark Milley amerikai tábornok kijelntette, hogy a fő katonai segítség Ukrajnának a légvédelmi rendszerek szállítása. "A kulcs a légvédelem, a légvédelem, a légvédelem"
Ennek keretében az USA Abrams harckocsikat ad át Németországnak, hogy azon gyakorlatozzanak az általuk kiképezni akart ukrán azoviták. Igaz ez nem légvdelem, de az amerikai belpolitikai zavart a támogatásokkal kapcsolatban némiképp palástolja 

Rá is fér az ukrán seregre a képzés, mert a péntek óta tartó nagy ellenoffenzívában eddig már többezer ukrán katona esett el - a technikai eszközök pótolhatatlan veszteségeiről nem is beszélve. 
Erős a gyanú hogy a Nyugat a végső pusztulásba küldte Zelenszkij maradék azovita haderejét..

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

A Fidesz-KDNP politikai elődei, és mártírjai. Wittner Mária. AZ ÚJ NEMZET ANYJA

A Fidesz-KDNP politikai elődei és mártírjai: Mész János A RÉSZEGES KÖZTÁRSASÁG TÉRI GYILKOS