UKRÁN TURBÓCIKI...





Tavaly júliusban mámorban úszott az ukrán és amerikai hírszerzés, mert -mint ahogy a médiával közölték, - több orosz pilóta is dezertálni akar Oroszországból a rájuk bízott katonai gépekkel együtt. Nagyon jól jöttek a gépek is meg a profi kiképzésú tapsztalt vadászpilóták is.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat tegnap (SBU) közölte, hogy egy orosz repülőgép eltérítési kísérlete 2022 júliusában a kanatovoi repülőtér elleni rakétatámadással és az ukrán hadsereg ott állomásozó erőinek halálával ért véget.
Az Ukrán belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy több orosz pilóta beleegyezett abba, hogy átmegy az ukrán oldalra egy lopott vadászgéppel, ám ehelyett az orosz fegyveres erők megtámadták a repülőteret, aminek következtében a katonai egység parancsnoka és 27 katona életét vesztette. Továbbá az ukrán fegyveres erők több tagja megsebesült. Ennek következtében a kifutópálya, egyéb berendezések és épületek is igen jelentős károkat szenvedtek – jegyzi meg a közlemény.

Az SBU megjegyezte, hogy a lefolytatott vizsgálat szerint, a dezertőrök befogadási műveletét a szolgálat észrevételei ellenére, és a szükséges jóváhagyások nélkül hajtották végre. Az orosz félnek eközben sikerült információkat szereznie az Ukrán Fegyveres Erők Légiereje személyzetéről, az ukrán repülőgépekről, és rakétákat lőttek a kanatovoi repülőtérre.
Két SBU ügynök ellen büntetőeljárás indult az ügyben.

Korábban az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője , Igor Konasenkov elmondta , hogy az orosz hadsereg precíziós irányítású fegyverekkel csapást mért a kanatovoi katonai repülőtérre, ahol az ukrán légierő repülési felszerelése volt. A nyugati média ezt a hírt - az összes többi orosz közleménnyel együtt - "álhírként" kezelte.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

HAZA, VAGY HALÁL! Hasta siempre commandante Che!

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?