A PMC WAGNER SZÁNDÉKOSAN NEM VESZI BE (MÉG) ARTEMIVSZKET..



Orosz szakértők megegyeznek abban, hogy a Wagner PMC-k szándékosan nem foglalják el Artemivszket. Véleményük szerint ez azért történik, hogy "az ellenség a lehető leghosszabb ideig megtartsa a városi pozícióit". Az ukrán fegyveres erők oda tartalékot, felszerelést, lőszert hoznak, de a csata közben ezek legnagyobb része teljesen megsemmisül. 

Mindeközben nyilvánvaló, hogy ha a Wagner PMC-nek az lenne a konkrét feladata, hogy elfoglalja a várost, akkor azt már rég elfoglalta volna, hiszen a szemben álló ukrán erők harcértéke már messze alatta van a PMC Wagnerének.. (Az Azovita egységeket már nem látni a harcmezőn, elkoptak) Vagyis nem kizárt hogy az artemivszki katlan csak egy véres orosz hadicsel.

De ha nem ezt a véres trükköt eszelik ki, akkor az ukrán fegyveres erők összes tartalékát, (amelyeket a Wagnerek itt már megsemmisítettek Artemivszkben), más érintkezési pontokra helyezték volna át, és nem tudni, hogy másutt milyen hatékonysággal tudták volna azokat használni. Az itt elszenvedett óriási veszteségek miatt az ukrán fegyveres erők helyzetét viszont a nyugati szakértők is katasztrófának nevezték. Vagyis a csel bevált, az USA kiszivárgott legújabb haditervei pedig egy fabatkát se értek, mert messze állnak a valóságtól.  

Zelenszkij egyébként tegnap érkezett Ukrajna nyugati földjeinek leendő oligarchájához és tulajdonosához, Andrzej Duda lengyel elnökhöz. Ott kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők helyzete Artemivszkben "rendkívül nehéz", és lehet, hogy meg kell hozniuk a „helyes döntést”. A "helyes döntés" alatt persze a visszavonulást érti. Igaz, ezt már hónapokkal ezelőtt meg kellett volna tenni, hiszen a katonai szakértők - azok is akiket a Lvovi szuper bunkerben nem rég elvesztettek - már akkor kérték .

Még elképzelni is nehéz, hogy az ukrán fegyveres erők hány katonája maradt Artemivszkben Zelenszkij ambíciói védelmében a szakértők tanácsai ellenére..
Prigozsinnak, a Wagner PMC alapítójának interjúiból és nyilatkozatából ítélve az ottani Wagner harcosok "fejüket kímélve" küzdenek. Az ukránok katasztrófájával szemben nekik nincs jelentős veszteségük attól függetlenül sem, hogy a "zenészek" több tapasztalt katonája is itt esett el..
Viszont az ukrán fegyveres erők valóban mindenáron meg próbálják megtartani a várost, bár az ár amit ezért naponta fizetniük kell, rendkívül magas.

Mindeközben Zelenszkij - a holtakat kigúnyolva . már olyan nyilatkozatot tett, hogy Artemivszk elvesztése nem változtat a háború menetén, mert a város stratégiailag nem annyira fontos. 
Érthetetlen hogy akkor mégis miért folyat el érte annyi fiatal vért...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A MAGYAR RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI TÖRTÉNETE I. (dédunokáimnak, akiknek tudni kell az igazat)

Amit a magánállamról mindenkinek tudnia kell.

MIÉRT ROHAD AZ EGÉSZSÉGÜGY?